Bydlení u rodičů s miminkem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Jak že nechce být v rodném listě? Nas.rat. Po porodu soudní cestou a rovnou zažádej i o výživné na neprovdanou matku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně tak, to nezáleží na něm zda bude nebo nebude v RL. Chce se šikovně vyvléct z povinnosti platit alimenty.
- Citovat
- Upravit
Pokud máš kde spát ty a dítě, je tam teplo, světlo a voda tak je jedno kde budeš. Není povinnost mít svoje bydlení. A že si otec nepřeje být uveden je jedno, podej po porodu žalobu o určení otcovství
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ospodu to vadit nebude. Lidsky to může být těžké, ale asi teď nemáš jinou možnost.
Co se týče otce a rodného listu, máš několik možností. Buď se půjde zapsat s tebou dobrovolně, nebo to nebude chtít, v tom případě to podáš na soud, soud nařídí testy otcovství a pokud vyjdou, tak zapsán bude. Jestli chce, nebo ne, na to se se nikdo ptát nebude. Soud mu rovnou určí alimenty, styk a do dvou let dítěte i alimenty pro tebe, dále by měl platit půlku vybavicky a náklady v těhotenství (vitamíny, screeningy…).
Pokud to necháš být a dítě bude mít otec neuveden, nedostaneš nic od otce, ale ani žádné příspěvky od státu (kromě rodicaku), takže to je varianta pouze pro bohaté. Vychází se z toho, že dítě má živit nejdřív jeho matka i otec a pak teprve stát. Proto stát ženám, které se nejprve nepokusily získat peníze od otce dítěte, nechce nic dávat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do rodného listu si ho zapsat nechej. Dítě má právo znát otce. A má právo na alimenty. A ty máš právo na výživný do dvou let věku dítěte pro tebe. A dále máš nárok na to, aby otec zaplatil polovinu za kočárek, postýlku, autosedačku, oblečení, prostě za výbavičku.
U rodičů můžeš bydlet, to není žádný problém, a už vůbec tohle nikdo nebude řešit, na to jsi přišla kde? Kolik je ti let?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Také jsem chvíli bydlela u rodičů s miminkem a chlapa nezapsala do RL. Nejlepší rozhodnutí, jaké jsem mohla udělat
Dítě už chodí do 4. třídy a bio otce nikdy nevidělo. Kontakt na mě má.
O 2 roky později jsem se vdala, manžel dítě adoptoval, máme spolu další děti a jsme šťastná úplná rodina. Pokud ti rodiče pomůžou a nemají problém s tím, že tě budou chvíli živit, já bych to tak černě neviděla
Já se nechtěla dohadovat s bývalým ohledně dítěte, nechtěla jsem, aby měl nějaká práva…a stejně ty alimenty pak platit nemusí s takovým přístupem.
- Citovat
- Upravit
@Zeoli je mi 25 my jsme děcko neplánovali delala jsem školu jsem ted kratce v praci cca pul roku nez jsem šla na rizikové a on mi řekl at jdu na potrat ale to ja prostě nedokážu takže mi řekl ze od nej nemam nic cekat a uz vubec ne aby platil polovinu za výbavu je bez práce a makat se mu nechce tahla jsem to ja z brigád atd. Je to takové náročné :/ ale to malé za to nemůže
- Citovat
- Upravit
Naopak si myslím, že to společné bydlení v domku může být pro všechny přínosem. Než se rodiče vrátí z práce, můžeš doma, když mimi bude spinkat, něco udělat k večeři, nebo místo chození s kočárkem po ulicích okopat něco na zahrádce a kočárek si přitom ohlidáš. Kdyby to byl 2+1 v paneláku, to by pro vás všechny pohodlné nebylo. Nemá smysl za každou cenu bydlet sama a žít z ruky do úst. Komu tím prospěješ a co komu dokážeš. Uvidíš, že to bude klapat. A otec dítěte se musí, když už s tebou nechce dítě vychovávat, postavit k situaci zodpovědně a platit. Není důvod, abys na to byla sama. Máš nárok na alimenty a jistě i další peníze pro sebe. Můžeš je nechat dítěti na účtu. Třeba vyjdeš dobře a nebudeš je muset používat. Jednou se budou hodit. I kdyby dítěti na lepší vybavení do školy atd. Ona ta suma nebude až tak zásadní, chlap normálně domů nosí plat a ty alimenty určitě nejsou horentní, ale zaprvé jsou užitečné a zadruhé chlap se má k situaci aspoň postavit jako slušný člověk, když už ne jako zodpovědný
otec a ne jako ignorant a zbabělec. Hodně štěstí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Tak si po porodu pořeš antinu, ať zase někoho netaháš ze sraček s dítětem jako bonusem.
U rodičů to teď zvládneš a až půjdeš do práce a ušetříš na kauci a nájem, půjdeš do svého.
A jeho chtění je celkem podružné, vyživovací povinnost může přejít i na jeho rodiče.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych mu dala, nemakat. Já bych mu dala, táhla z brigád. Být tebou, neodpustím mu ani pětistovku. Tady aspoň vidíš, co je zač. Dokud jsi ho podporovala, dobrý. Když má něco udělat pro tebe, ani se nehne. Zbytečně vynaložená energie na ten čas, strávený s ním!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak že nechce být zapsán do RL? Akorát se snaží vyvleknout z jakýkoliv povinností. Prostě ho zapiš a basta, budeš mít nárok na alimenty a i něco pro sebe na nezajistenou matku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky mam na vás dotaz jsem těhotná v 5 měsíci a bohužel nas tatínek malé opustil a nechce být psaný ani v rodnem liste. Bydlela jsem u rodičů ve sve místnosti protože platit teď nájem nedám jsem na rizikovém ale časem určitě chci do svého, ale bohužel to teď možné není. A ja bych se chtela zeptat zda je to problém nebo není bojim se ospodu zda jim to vadit nebude, že jsem u rodičů mame rodinný domek se zahradou je to vesnice. Jdu si pro radu jsem z toho zoufalá a nevim co dělat. Omlouvam se za anonym ptám se abych věděla zda to resit dál. Děkuji