Bydlení u rodičů s miminkem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ten, kdo píše, tak ho zapiš, víte, že to není tak jednoduché? Pokud nechce, bude to muset jít přes soud. Předpokládám, že to není manžel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše: Více
No samozřejmě, že to půjde přes soud. Ale on pak zaplatí i ty testy a náklady. Nebo co bys jí radila? Ať si zažádá o dávky a budeme to platit my, ať náhodou nemá stres matka i taťka?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@princess.consuela píše: Více
ty dávky by ani nedostala bez otce v rodném listě. Já jen, že pokud nemá tucha, tak si podle těch příspěvků může myslet, že prostě nahlásí jeho jméno a je to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@princess.consuela ja ji prave měla brala jsem prášky prpto rikam ze dítě plánované nebylo ale nejspíš k prdu
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
na OSPODu to bude v pohodě, ale počítej, že po porodu přijdou na kontrolu, budou chtít vidět postýlku, kde je umístěná a skříň s oblečkama, jinak nic - pokecají s tebou a pojedou zas pryč
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše: Více
Já bych zase ze zakladatelky nedělala úplné lečo. Ač jsem vdaná, tak i já vím, že uznat otcovství musí otec v nesezdaném páru osobně na matrice. Google má. Jako samoživitelce jí nejspíš i odpustí i ty poplatky spojené s žalobou o uznání otcovství. A to ostatní zaplatí otec, pokud mu tím pohrozí, nejspíš se rád domluví. Zvláště, když smrdí korunou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, je to složitě, nakonec má sama na tom podíl, protože s ním žila, zatímco mohla mít někoho, kdo by byl kvalitnější partner, ale sakra přece se jen tak nezřekne něčeho, na co má nárok? Ona bude počítat každou korunu a on se bude smát, jak z toho vylezl? Tahle situace přece není neřešitelná. Někdo jí tady snad může postup poradit, kdo s tím má zkušenost. A když ne tady, pak jsou od toho příslušné instituce a lidé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pe.M.1 já vám tu všem moc holky děkuji za rady uklidnili jste me s OSPODem a co se týče otve budu to resit tak jak radite děkuji moc a preji vam krásný zbytek večera
- Citovat
- Upravit
Ospodu se neboj, pokoj je pro tebe i dítě dostačující, koupelnu atd. máte. Tím se nestresuj, to bude dobrý, ok? Ale pana otce nevyvlíkej z jeho povinností, pokud to není feťák nebo něco podobného, jen ať platí. A existuje i náhradní výživné, které hradí stát a vymáhá po otci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jen taková maličkost, pokud ho soud zapíše a on nebude platit tak mu můžou sebrat řidičák to se asi borci moc líbit nebude
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@princess.consuela píše: Více
ty poplatky bude platit přece otec, ne ona,
a jsou dvě možnosti - buď otec půjde s ní dobrovolně na matriku, kde prohlásí, že je otec - což tady asi neklapne, když tatík v rodném listě nechce být,
pak nastává druhá možnost - zakladatelka po porodu podá žalobu na určení otcovství tohoto muže, bude stání, on buď dobrovolně přizná, že otec je - pokud ne, soud nařídí soudní testy otcovství - odešle je do akreditované laboratoře - otec bude potvrzen a teprve ho soudně matrika zapíše do rodného listu,
otec zaplatí výlohy soudního testu DNA - cca 17000, a soud mu stanoví alimenty, které bude muset doplatit zpětně,
ovšem jestli jsem dobře četla, otec nepracuje, tak to budou alimenty ve výši nula nula prd, třeba 500
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kamarádka taky nemá v rodném listě zapsaného bio otce. Toho sice zná ale je to pro ni jen člověk od vidění. Nikdy se k nim nehlásil ani on ani jeho rodina. Z matky udělali behnu. Asi v roce si její máma našla nového muže, vdala se a kamarádku si osvojil i podle RL. Chtěl on sám nikdo ho nenutil. Prostě to byl táta, dědeček. Spokojenost na všech stranách
- Citovat
- Upravit
to, že se matka vdá a její manžel dítě adoptuje, je takový příběh z červené knihovny, z realitou to nemá moc společného, že ji znáš - no dobrá, ale fakt to není pravidlem, spíš velmi velmi výjimkou,
a takový adoptivní otec pak hořce zapláče, když se časem rozvedou, a on bude do 26 let dítěte platit na úplně cizí dítě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je spousta mladých, co bydlí u rodičů. Takže buď v klidu. Co se týče bývalého…on chtít může, ale být tebou napíšu ho. Bude muset platit, ať se z toho blbec jen tak nevykrouti. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elis Travnik píše: Více
nepiš nesmysly, ona ho nemůže NAPSAT, a rady opravdové, už tu má
nezaměstnaný toho moc nenaplatí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit