Problematické dítě a svěření do péče otce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Zakladatelko, chápu správně, že otec je otcem nejen té 12leté, ale i té 7eté? Nebo i toho třetího dítěte?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivula86 píše: Více
zakladatelka píše, že je na RD a má další 2 děti, takže ne, ty jsou jinéhho tatínka nebo tatínků
Příspěvek upraven 06.10.24 v 16:39
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše: Více
Pochopila jsem z dalších příspěvků zakladatelky, že má minimálně dvě dcery s otcem té starší - problematickou + plus tu ve 2. třídě. Třetí dítě nevím, jakého má otce, asi toho současného přítele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Prelesta píše: Více
Já to tak pochopila z úvodního příspěvku, píše o dětech, že nechtějí k otci jezdit. Takže s tady tím individuem, co jí nutil k potratu, má zakladatelka ještě tu mladší holčičku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Liberalissima píše: Více
Na tom, že starší např. 12 leté dítě, vyzvedne sourozence ze školy nebo předškoláka ze školky, opravdu nevidím nic špatného, pokud je to ve výjimečných situacích, jako třeba u zakladatelky v případě nemoci.
Nejsem pro to, aby se starší děti musely starat o mladší sourozence, to vůbec ne, ale pokud je nějaká nouzová situace jako např. nemoc, problém v práci a pod., nevidím důvod, proč by dítě nemohlo rodičům pomoct.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jancci20 píše: Více
Nemáš to jednoduchý, kdo nezažil, tak logicky nemůže pochopit. Opravdu by nebylo na škodu zvážit ten ústav. Potřebuje pomoc, a obávám se, že jestli je opravdu takový jak píšeš, tak je to nevyhnutelné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivula86 píše: Více
Máš pravdu, bylo to v úvodním příspěvku, už jsem zapomněla, kde to psala
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se v těchto věcech neorientuju, ale opravdu není jiná možnost než diagnostický ústav? Myslím pro problematické děti, které ještě lze zachránit, ale které by diagnosťák „dodělal“? Nějaký jiný pobyt, kde by nebyly ty nejhorší případy a děti by měly ještě šanci na slušný život? Kde by se nepřiučily tomu, co ještě neumí, ale kam by mohly jít, když si s nimi rodiče a odborníci už neví rady? Prostě nějaký mezistupeň, než skončí v tom diagnosťáku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak dcera vychází s Tvým novým přítelem?
Nemůže její chování mít spojitost?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když existuje pěstounská péče pro malinké, dětská skupina jako jakýsi předěl mezi rodinou a dětským domovem, proč není něco podobného pro ty větší? Že by dítě mělo dočasně v rodině lidi s jedním svým dítětem nebo bezdětní, ale prolustrovaní a schopní. Tam by dítě poznalo, že se dá žít i jinak a upevnilo by si nějaká pravidla v rodině, která by k němu měla jiný přístup. No utopie, že.
Zakladatelko, máš tedy víc dětí s víc otci? A máš doma přítele? Ten je otcem nejmladšího dítěte? To nemůžeš stíhat. Psala jsi sem pro radu, co děláš špatně, nebo pro alibismus, abys byla krytá, že holka půjde z domu, kamkoliv? Bude muset přiložit ruku k dílu přítel. Jak doma pomáhá? Jak vychází s dětmi, které nejsou jeho? Jak dlouho s vámi žije? Nedatuje se ten vzdor nejstarší od té doby, co se nastěhoval? Opravdu musíš mít doma dalšího chlapa a další dítě, když první vztah nedopadl? Nezapomeň, že všechno má své příčiny a důsledky. Nic není jen tak, najednou, já nevím proč. Není lepší život se dvěma dětmi v klidu a domluvě, než život s dalším chlapem a děckem navrch? Můžeš mi odpovědět, jak to u vás je? Že nejstarší je nezvladatelná a ty nevíš, co s ní a nemáš na tom určitě podíl, to už tady víme. Že je po tátovi, kterého vidí minimálně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pe.M.1 píše: Více
jestli je lepší život se dvěma dětmi než život s dalším chlapem a děckem navrch je už zbytečná otázka, když to dítě je na světě
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@DaM2 píše: Více
Hlavně tady paní tvrdí, že dcera bije to mladší. A pak je nechá bez dozoru, to „bité“ té agresivní na starost? Tak co je to za matku??? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pe.M.1 píše: Více
Pak je to na sociálku, co ti na to mám říct ![]()
A že nemá prarodiče? Co kdyby neměla to starší dítě, co by dělala pak teda? Druhák nemá co mít na starosti dítě, tečka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga
No, jsou maminky, které si myslí, že si s dalším vztahem nějak pomůžou. A většinou si pomůžou akorát jenom k dalšímu dítěti a dalším starostem. Některé to musejí zkusit třeba třikrát. Pak mají doma tři děti od tří různých otců a naštěstí se pak rapidně sníží zájem dalších mužů mít s nimi další vztah a další dítě…což je asi dobře, protože se najdou optimisty, které si řeknou, no to by bylo, aby to jednou už konečně nevyšlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Prelesta píše: Více
Ale ona psala o druhácích, tj sedmiletých dětech. To ti fakt přijde v pořádku, aby 7-8 leté dítě obstarávalo samostatně jiné malé dítě? Ve většině států není ani legální, aby bylo SAMO bez dozoru, natož mít mladší na starost. Není rok 1950 ![]()
A ani u té dvanáctileté to není v pořádku pravidelně, notabene pokud zakladatelka tvrdí, že je takový satan agresivní, který dokonce tu mladší bije ![]()
Příspěvek upraven 06.10.24 v 19:29
- načítám...
- Citovat
- Zmínit