Problematické dítě a svěření do péče otce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Lucy75 píše: Více
I přes svoji praxi nemas patent na vše
Ano zakladatelka si nedává v nicem vinu, coz muze byt jak rikas prolhanost a asocialni člověk trocju a nebo je ti žena, ktera se snazi chranit sama sebe tady pred lidmi co jí napadaji. Nemůžeš nikdy vedet tady pres ty radky, kde je pravda. Já vidim zlomenou ženskou a matku, ktera si nevybrala dobre otce svych dvou dcer ( nebo jedne).
Muzes mit taky pravdu ty, ale jako profik by jsi tohle neměla vypustit z usy, jelikoz nikdy nevis a slovem jak ty urcite dobre vis se da velmi ublizit
- Citovat
- Upravit
@Cizinka 999 píše: Více
podívej se, tady to peskování jiných uživatelek za jejich názor a v případě Lucy je to názor profesionální po spoustě let praxe, je už také trapné, vždycky někdo přiletí a začne peskovat ostatní, že neodpovídají dost chumláčkově a sluníčkově,
jakou nosnou radu máš tedy ty pro zakladatelku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Venetia píše: Více
Těch příspěvků je tady docela dost. Paní se v nich kroutí, mění verze, místy zjevně neříká pravdu, má divnou logiku… ale hlavně ona za nic nemůže, jenom otec dítěte a dcera jsou nejhorší a ona je největší chudinka. Ona dítě nebije, jenom řve, ale dědeček je cíťa, neumí ji vychovávat a ani jí nedá tu facku, i když si ji zaslouží… naprosto souhlasím s @Lucy75, že tohle je hodně specifický projev, který lze docela dobře zaradit (i když jistota to samozřejmně není). Když je aspoň polovina z toho, co píše o dceři pravda, tak se docela projevuje jako dítě s alkoholovým syndromem. Samozřejmně to tak být nemusí. Ale pokud jo, nebyla by první ani poslední, co nejdřív poškodí své dítě - protože sklenka nevadí a pak si to to dítě ještě slízne, protože je „zlobivé“ a má mámu bez sebareflexe. ![]()
Ale řešení to nemá a diskuze moc taky podle mě nemá smysl
.
- Citovat
- Upravit
@krecik.dzungarsky píše: Více
Aspoň trochu normálně smýšlejíci lidi tohle ví a vidí. Že občas narazíte na nějakého… se dá čekat - ale záleží na takových blbých řečech?
Vždyť ty víš, jak to je. Nejde to si to prostě nebrát k sobě? Možná to dělá šílená únava, že ti ubližují i věci, co by nemuseli
. Že ji nechceš dát do ústavu, chápu. Na druhou stranu, když se sesypeš, nebudeš být pro ni vůbec. Není nějaká možnost, np. žeby někam docházela jenom přes den? To by pro tebe bylo ok?
- Citovat
- Upravit
@Ťarbík01 píše: Více
Jistě - zakladatelka popíše typické nepodnětné prostředí, ale protože to se řeší dost blbě, sebereme jí kamarády a změníme školu. Ať to holčina nemá až tak jednoduchý. Třeba jí to pomůže… ![]()
Příspěvek upraven 08.10.24 v 18:16
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, takže shrnuto, podtrženo
v podstatě zoufalá zakladatelka dostala spoustu názorů a zpětných vazeb i rad, info o diagnosťáku, všeobecný souhlas, že k takovému otci dítě nedávat (není schopen ani hradit energie, ani se o dítě v základu postarat, je zaexekuovaný, závislý a bez prostředků), přečetla si o domácím zázemí své dcery, které jí vytvořila, věci, které nechtěla číst,
takže jaké zvolila řešení? Smazat si profil ![]()
jak typické
kéž by si z diskuse aspoň něco vzala… terapii by měly nastoupit obě dvě a najít k sobě cestu.. zkusit nastavit nová pravidla fungování celé rodiny, občas vzít holku sama na půl dne -den na bazén/výlet, dát jí pocítit lásku a zájem, ve 12 je to přece jen začátek - co se bude dít v 15?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jancci20 píše: Více
Já ti věřím. V tomto věku mají kamarádi kolikrát větší vliv než rodiče. Taky jsem trefila na špatný kamarády a nechovala se kvůli nim dobře k rodičům. A to mí pro mě dělali hodně a měla funkční rodinu. Až jsem dospěla uvědomila jsem si chybu. Za to nemůžeš.
- Citovat
- Upravit
@Jancci20 píše: Více
Ja vas chapu a soucitim. Potom mi diagnostak pripada jako nejlepsi cesta. Musi pocitit, ze jeji jednani bude mit realne dusledky, ne jen bezzube vyhrozovani.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Liberalissima píše: Více
Hm, jaka byla realita opravdu kazdy nevi. Vzdyt ty taky muzes pekne kecat. A nemyslim si, ze projektovani si vlastnich zkusenosti v takove mire, ze ti znemozni neco vnimat alespon s pokusem o objektivitu, je pro jakoukoliv diskusi dobre.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucy75 píše: Více
No tak ja to vidim, ze te 30 let na kriminalce poznamenalo. A ne v dobrym. A nemusim ani cist mezi radky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já můžu zakladatelce dát pohled z té druhé strany, byla jsem,,problemova,, jako její dcera..
Nakonec jsem utekla z domova a po asi třech týdnech mě našla policie, odvezli na služebnu, přijela paní z ospodu a dala mi na výběr - k mámě, k tátovi nebo diagnostak a dětský domov. Dodnes ( je mi skoro 40) si pamatuji jak jsem ji řekla, že raději decak, protože tam pro někoho budu důležitá a nebudu všude jen překážet a plnit jejich rozkazy. Neměla jsem moc povinnosti, asi jako dcera zakladatelky, ale nikdo si mě vlastně nevšímal, vždy to bylo - nemám čas, později, počkej, vydrž
, pak jsem začala dělat maléry - záškoláctví, krádeže drobných doma, lhaní..protože si mě pak všímali, sice na mě rvali a vyčítali a já nevím co všechno, ale měla jsem tu jejich pozornost..
V domově jsem potom byla do plnoletosti, s otcem jsem se už nikdy neviděla a s mamkou máme teď vlastně moc fajn vztah, ale až když se mi narodilo první dítě, do té doby jsme si jen přáli k narozeninám a na vánoce. Jen tím chci poukázat na to, zda není chyba i v jednání rodičů s dcerou..
Prosím anonym, chodí sem známí, kteří o mě tohle nevi
- Citovat
- Upravit
Vzdyt je to ptakovina co "provedla " otci