Problematické dítě a svěření do péče otce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Jancci20 píše: Více
Ptám se znova, nemáš nového přítele? Žiješ s dětmi úplně sama?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já nikdy v diagnosťáku nebyla. Myslela jsem, že tam děti srovnají, naučí je řádu, povinnostem, odpovědnosti. Že se tam dají děti, s nimiž si rodiče nevědí rady. A za čas se k nim polepšené vrátí. Teď, co to tady čtu, jsem získala dojem, že tam s holkou nic pozitivního neudělají a naopak ji nechají napospas dalším dětem s negativními projevy. Otázka je, co by se ještě mohla přiučit, mám dojem, že na svůj věk je čilá až dost. A jak ji bude vychovávat otec, když ji dostane do péče, to mi opravdu není jasné. Nestál o to, aby se narodila, nestará se, neposílá alimenty. Neumím si představit, jak to jejich soužití bude vypadat.
Pravdu mají ty, co tu říkají, že na dítěti se odráží postoj rodičů k výchově. Rodinné poměry. Přístup k dítěti. Jenomže snad ta holka není úplně hloupá. Musí přece vědět, že má taky doma nějaké povinnosti. To chce jednou skončit zadlužená, bez práce, na ulici, nebo kde? S tímhle ani nedodělá základku! V
Bita na tom bude celý život. Kam to dotáhne. Kde ji zaměstnají? Co jednou předá svým dětem? Ono takhle už je to docela na pováženou. Život s osamocenou matkou a pár sourozenci není asi snadný. Není to dobrý start. Jenomže ta holka si to tímhle jenom zhoršuje. Je potřeba chodit do školy a co užitečného bude umět, to se jí může v životě hodit. Má svou odpovědnost? Má své povinnosti i práva? Možná se tak chová, že se na ni házejí jen požadavky? Že má pocit, že musí dělat něco za matku? Nevím, jen se dohaduju, jak to asi u nich vypadá. Měla by ale vědět, že když bude takhle vyvádět, nic dobrého z toho nebude. Natolik rozumu snad i to dvanáctileté dítě v hlavě snad musí mít. Ona má projevy, jako by jí bylo o pár let víc. Mají i ostatní děti své povinnosti doma? Nebo jen tahle nejstarší? Uvědomuje si její matka, že když tahle dcera doma nebude, tak jí přibude práce s těmi ostatními dětmi a že na ně potom bude sama?
Příspěvek upraven 06.10.24 v 15:17
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pe.M.1 píše: Více
Tak to je průšvih a nevím, v jakých kruzích se pohybuješ. Tady na vesnici to teda není běžné ani u sociálního případů, co pro ránu jinak nejdou daleko - i ti děti v tomto věku ze školy a školky vodí sami (vím to, potkávám je).
Každopádně pokud je dcera taaaaak problémová a bezdůvodně prohnilá, jak zakladatelka popisuje, logicky pak nemůže mít na starosti vyzvedávání ostatních dětí ani jinou péčí o ně - a to je zodpovědnost rodiče tohle posoudit. Pokud zakladatelka nechá takovému problémovému dítěti na starosti druhé dítě, chceš mi teda tvrdit že se tím ona jako matka chová rozumně a zodpovědně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A hodně bych řešila školu, zeptala seš co teda chce, jaké plány a představy má? V tomhle věku jich moc nebude, natvrdo bych jí seznámila se životem jaký jí bez základky s 5 čeká.
- Citovat
- Upravit
Takže tatínek nechtěl, aby se narodila a ona to ví nebo ne? Ty jsi si k ní pořídila dva mladší sourozence. Asi cítila málo lásky a teď chce, abys jí dokázala, že ji ráda máš, ať dělá co dělá. Diagnosťák se s dětmi moc nemaže a dá se z něj snadno utéct, takže na ulici může být mnohem dřív. U otce by si mohla aspoň uvědomit, že s tebou jí bylo líp. Bude tam jen samota.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@samadoma666 píše: Více
Víš kdo umí lhát ještě líp? Problémové matky. Tady paní vyšvihla etudu jakou moje matka taky sehrávala třikrát do roka, slovo od slova. Jaká byla realita každý ví, kdo mě tu trochu zná.
Není ti ani trochu divné, že tomu šílenému zlotyranovi v dvanáctiletém těle paní klíďo nechá na starosti mladší dítě, když je to s ní tak strašné? Já jen znám svoje pappenheimské ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Psala jsi, že psycholog a ospod doporučuje umístění. A to se nedoporučuje jen tak, když má dítě bouřlivější pubertu a ukradne parfém, už vůbec ne bezproblémovým dětem po půlroční změně chování. Pohádky vyprávět můžeš, ale počítej s tím, že ti na ně každý nemusí skočit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Liberalissima píše: Více
Naprostý souhlas. Moje matka mě jednou zbila do krve natolik, že jsem skončila v nemocnici. Ona celému svému okolí vehementně tvrdila, že jsem strašně nemehlo a že jsem zakopla a spadla ze schodů. Že ona by na mě nikdy nevztahla ruku. A takových pohádek bylo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Liberalissima
Průšvih? Rodiče to dají školce a družině písemně, že zplnomocňují staršího sourozence k vyzvednutí mladšího. A ten ho odvede domů. Kolikrát ho i ráno přivede. A opravdu tuhle povinnost pro školku mívají i druháčkové. Ne každý rodič má pracovní dobu takovou, aby dítě denně vyzvedával včas. Kolikrát žije dítě jen s mámou a nebo rodiče pracují na směny a prarodiče jsou daleko. Tak co jim zbyde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelka nám myslím nechce přiznat, že má novou známost. Protože tohle chování holky může být reakce na to, že na ni matka přeložila některé své povinnosti. Já se ptám, co má ta holka v rodině za práva. Nebo je to jen utiskovaná děvečka pro všechno?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pe.M.1 no jasně, jenže pokud je dítě tak problémové, že mu hrozí pasťak, tak takovému asi mladšího sourozence nesvěříš. Vždyť, co by se mohlo všechno stát. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pe.M.1 píše: Více
Vzhledem k tomu, že jsou tam další mladší děti, tak těch známosti bylo asi víc a kdoví, co se tam všechno dělo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a umíš taky něco jiného než řvát a zakazovat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tohle konkrétní zařízení neznám. Co by ten pobyt měl přinést podle OSPODu a psycholožky pozitivního dceři? Já bych měla strach, že ten dú úplně holku zlomí a pohřbí. A hlavně váš vztah i poslední zbytky důvěry mezi vámi. Ona to přečte tak, že jsi se jí zbavila a zbavila schválně. Takže já tam žádný pozitivní potenciál nevidím. Je fakt, že jsi v situaci, kdy vybíráš mezi několika zly a ne mezi fajn možnostmi. Co mě zaráží, že nejste v rodinné terapii, vždy se MUSÍ pracovat s celým systém, jinak to dítě z dobrých důvodů bojkotuje. Takže já bych šla touhle cestou, i když je to pomalé a s nejistým výsledkem. To znamená rodinná terapie pro celou domácnost. No a pokud tohle by nic nepřineslo, tak zkušební pobyt u otce a pak změna péče. Do diagnosťáku za mě nikdy, to jedině že by ji odebrali a soud rozhodl o ústavní výchově. To co Ti navrhují, je za mě úplný nesmysl a zlomí to děvče i Tebe. S opakovanou krádeží tam bude jak člověk s přestupkem ve Valdicích nebo na Mírově. Čtu, že jsi vyčerpaná a ubitá, ale já to vnímám, že jí ráda máš, jen už si prostě nevíš rady, ale diagnosťák ona pochopí jednoznačně - „máma mě ráda nemá, a nikdy neměla“ a buď se to zlomí ve smyslu „co já jsem za člověka, že mě nemá ráda moje vlastní máma, jsem bezcenná“ a najede taková autodestrukce, že krádež parfému je čajíček nebo se to zlomí ve smyslu „všichni mě odepsali, i máma, je to nefér, tak to uvidíte teprve, co já dokážu, když zlá, tak mega ultimátně zlá“ a bude to ultimátní hell. A nenech se mýlit, ona Tě hoooodně potřebuje, jinak by s Tebou nebojovala a dost možná se opravdu cítí málo lásky (přestože jí lásku dáváš) a chce být Tebou přijatá i když je nesnesitelná.
- Citovat
- Upravit
@Šmoulice píše: Více
Máš recht. Beztak svý hodný děti vyhrály v Bingu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit