Problematické dítě a svěření do péče otce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15217
6.10.24 12:53

Strašný už ve 12 letech takhle zlikvidované dítě. Měla by se dostat z vaší rodiny co nejdřív pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
6.10.24 13:00

Tomu dítěti je 12 let – stačila už absolvovat péči u několika psychologů a psychiatrů, poradnu, dostat se až ke kurátorovi a má být umístěna do diagnostického ústavu.

Jinak řečeno, je to situace, která nenastala ze dne na den, musí se to táhnout několik let. Je to nefunkční rodinné prostředí, neschopná matka a neschopný otec, kteří malé holce totálně zničili dětství a udělali z ní adeptku na drogy a kriminál.

Vymlouvání se na nějaké “ona to má vrozené po otci, to je povaha”, to je jen planý alibismus, aby to lépe vypadalo a nemuselo se ukázat na matku a otce jako přímé viníky. Ano, jistě mohla zdědit komplikovanou povahu - ale až dosud je to pořád dítě (a v době, kdy ty problémy začaly, to muselo být MALÉ dítě, které matka měla, ale bohužel neuměla zvládat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
6.10.24 13:04
@Alušáček píše: Více

Kam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leontodon
6.10.24 13:05

Mě z toho hlavně jde, že ji nemáš ráda a nechceš ji. Proč si myslíš, že se po ni budeš vozit a řvát a zůstane to bez následků, je to pro mě záhada. Dobře, že to na ospod někdo nahlásil. Určitě nešlo jenom o to, žes na ní křičela jednou venku. Řešením by bylo, kdyby si ji vzal k sobě někdo jiný než patologická rodina. To je ale nereálný. Chudák děvče.

Napadá mě ještě taková otázka - žilas s feťákem, alkohol tam byl nejspíš také - bylas v těhotenství na 100% čistá a nic sis nedávala s ním?

• Citovat
  • Upravit
15217
6.10.24 13:09
@Zeoli píše: Více

Nejspíš i tom ústavu jí bude lip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jancci20
6.10.24 13:22

@samadoma666 víte kolikrát sem byla u psycholžky jen proto aby sní promluvila?!kolikrát sem zkoušela aby sní promluvil někdo cizí?!Kolik šancí dostala na nápravu, ale co se stýká s tou její extra kamarádkou tak tá jí dává moudra do života, a vykládá jak já se jí chci zbavit, a dát jí do ústavu přitom je to na doporučení ne moje rozhodnutí :( Radí jí ať jde radši k otci, a přitom sama ví jaké co dcera u otce má ale aspoň nebude někde v ústavu :( asi 8× se jí řeklo že naposledy, poslední návštěva psychologa byla ať jí umístím tam než bude pozdě :( nechtěla jsem to sní vzdát

• Citovat
  • Upravit
8302
6.10.24 13:23
@Alušáček píše: Více

Ne, to opravdu nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
6.10.24 13:24

@Jancci20 A jaký má dcera názor na tu psycholožku? Má k ní důvěru? Pokud ví, že ti psycholožka hned všechno řekne, tak je pro ni možná problém se svěřovat.

Mám pocit, že ty jsi už na dceru alergická. Ale možná by stálo za to ji víc poslouchat. Ona říká, že ji máš jen na řvaní a na uklízení. Je jedno, jestli ti to přijde oprávněné nebo ne. Pokud to ona takhle vnímá, je to problém. Pokud má pocit, že maminka - tedy nejbližší člověk ji nemiluje a jen na ni řve, tak máte obrovský problém.

Ta holka je v hrozný situaci. Má na nic tátu a nemá zázemí a oporu v mamince. Mobil a kamarádi jso logickým útěkem od situace doma, která pro ni zřejmě z jakéhokoliv důvodu není ideální. Ona radeji uteče ven s kamarády, nebo dokonce chce k drogove zavislemu, alkoholickemu otci, aby nemusela být doma.

A máma je ochotná ji tam poslat nebo ji chce chce odložit do diagnosťáku… tphle 12 leté dítě zpracovat nedokáže.

Asi bych si s ní zkusila sednout a promluvit si s ní jako s dospělou. Ne z pozice matky (z pozice síly). Zkusila bych jí říct že vidím, že mezi sebou máte komunikační problém a že víš, že ji něco trápí. Ujisti ji, že víš že ty problémy, krádeže odmlouváni atd nejsou proto, že by byla špatná ale proto že to má těžké a s něčím se potýkáš. Promluvte si o tom, co ona doma vnímá jako špatně a skutečně ji poslouchej. Neargumentuj, nevysvetluj procndeláš veci co jí vadí… neshazuj její pocity. Proste jen poslouchej co ti tvoje dcera říká.
A klidne se jí i zeptej jak by si přála aby to fungovalo, co by si představovala ona, co by chtěla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9335
6.10.24 13:33
@Jancci20 píše: Více

Tak hele, zase všechno nesváděj na otce :nevim:. Jakej šel, takovou našel…Vy jste oba z nahouby rodin, proto vás to k sobě přitáhlo, že? Hlasuju taky pro diagnosťák, ale spíš, abys ty měla klid a aby to otec ještě víc nepod. ělal. Takových dětí tam bude víc a je pravděpodobný, že se od sebe akorát naučej, co ještě neznaj… Snad tam najde nějakého nadšeného dospělého a bude mít první pořádný vzor v životě, člověk nikdy neví… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6643
6.10.24 13:39

Čtu to a nesedí mi to..

Zakazujes ráda telefon, ale to je její jediná jistota, jsou tam ti, kteří ji mají rádi, ti které má ona ráda a ona očividně naprosto netuší kudy kam. Když ji ho chceš brát, bereš ji zivot, to je prostě naprosto hloupé řešení. Protože je to jen pozice síly, na kterou ona nikdy nepřistoupí, protože nic víc nemá.

Já nevím, řešit že má špinavé hadry v posteli, hmm to má většina pubertaku. 4 sourozenci, z toho to dělali 3 a paradoxně všechno holky, kluk byl zdaleka nejcistotnejsi. Všichni jsme z toho vyrostli.

Jo bojkot všeho je taky normalni. Jediné kde vidím fakt problém je to, jak se chová k sourozenci. Jak se chová k tobě? To je bohužel už jen zrcadlo :(

Ty krádeže, ona má nějaké své peníze? Protože jestli ne, tak ano, chápu i ty krádeže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21823
6.10.24 13:43

Nejlépe by pro holku bylo v kvalitní pěstounské rodině. Protože má oba rodiče na houby, svoji péčí to dotáhli, tam, kde holka ve dvanácti letech je. A v pasťáku se přiučí to, co ještě neumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
6.10.24 13:51
@mado píše: Více

Jenomže tahle možnost reálně neexistuje. Ta holka nemá absolutně na výběr. Buď bude dál vyrůstat v tom patologickém prostředí, které ji při první příležitosti vyštve na ulici, k drogám nebo sebepoškozování nebo skončí v diagnosťáku, což je pro ni jak vězení pro nevinného. Co udělala? Nic. Narodila se do špatný rodiny. Bohužel právo mít dítě má každý. Stejně tak má každý právo to své dítě totálně zkazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9335
6.10.24 14:16
@BohunkaP píše: Více

No tak zase tam, kde jsou teď rodiče, tam bude holka za pár let…předávaj si to patrně z generaci na generaci, jako skoro všichni skoro všechno… A je to něčí vina? A ještě přímá? To bych si zas netroufla tvrdit. Spíš zoufalost, nedostatek vzorů a neschopnost vidět, co je konkrétně špatně a tím pádem neschopnost se z toho vyhrabat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jancci20
6.10.24 14:23

@Leontodon prosím!!!Já nepiju, a nikdy sem ani drogy nebrala!!Rozpad vztahu byl kvůli chování otce a drog které užíval!!Já jí nemám ráda a nechci jí? nebýt mě ani se nenarodila!!otec jí nechtěl nutil mě na potrat! A já ji nemám ráda, paráda..Toto jsem vážně potřebovala slyšet. Přála bych vám aby jste to zažila vy sama..Já své děti miluju a to všechny stejně ale jen jedno jediné se ke mě chová takhle hnusně a dělá takové průsery..Ano šlo jen o to že sem chtěla aby šla dcera semnou do školy a ano křičela sem po ní ať jde jelikož zdrhla že ona semnou do školy jít nechce!!

• Citovat
  • Upravit
15493
6.10.24 14:27
@Jancci20 píše: Více

Nechceš dát dceru na pár týdnů či měsíců těm sluníčkovým hvězdám, co ti tady říkají jak jsi totálně neschopná?
Bych je chtěla vidět, jak by takové dítě zvládly ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí