Problematické dítě a svěření do péče otce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15493
6.10.24 11:46
@vokishka píše: Více

Řešila bych to stejně. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
6.10.24 11:53

Já bych sehnala dobrého psychologa a pokusila se zjistit, jestli se neděje něco, o čem nevím… jestli třeba dceru někdo z okolí (z rodiny) nezneužívá.

Tohle chování bude mít nějakou příčinu, o které nevís. Myslím, že tu bude něco, co přehlížís. Dcera se s potýká s něčím, s čím si neumí poradit a tohle je její mechanismus, jak se s tím vyrovnat
Zároveň je dost pravděpodobné, že váš vztah je na tom momentálně tak, že se ti s tím případně nesvěří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jancci20
6.10.24 11:58

Já si už nevím rady :( Je to pro mě velice těžké a po psychické stránce jsem už vyčerpaná :,( Bolí to že musím tohle vše řešit takhle, že musím situaci řešit takhle :( dcera mě teď nesnáší-píše jak jí nemám ráda (protože sem jí blokla telefón) a někdo jí nakukal že se jí chci zbavit ale všechno je to citové vydírání z její strany, když to nebudu řešit všechno jí zase projde a bude vše stejně dělat dál protože bude vědět že to prochází :(

• Citovat
  • Upravit
Jancci20
6.10.24 12:14

@Tayen Dochází ke dvoum psychologům, dokonce sem se dozvěděla že paní psycholožce říká jen" určitou část pravdy" jako třeba že má zákaz na telefón ale ona neví proč, ona dostala zaracha ale neví proč a to je takhle že vším..Naposled sem musela já sama volat psycholožce jelikož sem zjitila že dcera krade ale psycholožce se nesvěřila že dostala trest za to že kradla, jen jí řekla že sem jí opět vzala mobil ale neví proč. Ano nesvěřuje se mi, když spolu mluvíme nechce mi to říkat že je to její věc! Řešíme i to že má kluka, a teď byla situace kdy doma plakala že on chce spáchat sebevraždu protože mu někdo řekl že ho dcera podvádí, toto mi příjde už extremní..Ona chodí a řeší kamarády, problémy kamarádů že ten se rozchází stou ten se chce zabít…Popravdě mi do nedávná tvrdila že má psychické problémy z otce(volal na ni i PČR že k němu nechce)takže se to vše řešilo teď mám obavy v tom že opravdu hraje na tu stranu kde nemá povinnosti a může si dělat co chce…Já jí prý mám jen na řvaní a na uklízení (ano po řvu protože mám důvod, dcera doma dělá jedinou věc uklízí umyté nádobí)není schopná uklízet ani po sobě :( v posteli špinavé prádlo, 10× se jí řekne ať si ho uklidí a nic…Samozřejmě sem byla u psychologa i já, dcera řekla že nechce abych po ní řvala, což jsme uznali že není důvod a ani by nebyl kdyby poslouchala a nedělala si co chce :( a co mě zarazilo, že mě chtěla postavit do pozice dítěte, prý abych se jí taky ptala zda můžu někam jít a hlásila se jí protože já to pí ní chci taky :(

• Citovat
  • Upravit
12878
6.10.24 12:20

Nevěřím ti, věřím dceři :nevim: V životě jsem neviděla dítě, které by lhalo o tom, že je doma bito - zato zapírajících a bagatelizujících rodičů bezpočet. Už jen to, že dvanáctiletá je plně zodpovědná za vyzvedávání sestry, je na pováženou.

Doufám, že se jí dostane pomoci, kterou potřebuje, a na kterou ty nemáš kapacitu ani sebereflexi. A taky že Ospod si získá co nejvíc informací z nejvíce zdrojů a nebude se spoléhat pouze na tvoje vidění situace. Dceřiny problémy nespadly z nebe, vy jste jí vytvořili prostředí, ve kterém je na tom ve dvanácti letech takhle (a to ještě považuju tvůj popis situace za nespolehlivý).

Příspěvek upraven 06.10.24 v 12:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jancci20
6.10.24 12:22

Dokonce se sní snažím trávit čas sama ale není dne kdy něco neprovede :( jednání vůči mě je katastrofa :( byli jsme spolu i na víkend pryč a neobešlo se to bez krádeže peněz a jednorázové cigarety :,( Ano něco je špatně, něco dělám špatně…Jenom nemůžu přece nechat dítě aby mi dirigovalo život, abych jí chválila za špatné známky, abych jí chválila že je na mě sprostá, aby nebyla bez trestu za pozdní příchody, lži a krádeže…to nejde:( Jsou to úplné banality ale neznám dítě které by matce psalo ty vole, a která by své dítě chválila nebo mu kupovala co chce za špatné věci :(

• Citovat
  • Upravit
12900
6.10.24 12:28
@Jancci20 píše: Více

Nemusíš dělat špatně vůbec nic, někteří lidé jsou prostě špatně nastavení od malička.
Takové ty řeči naivních sluníčkářek, které si myslí, že se dá vše v povaze ovlivnit a že asociální chování je pouze důsledkem nějakého vnějšího problému, jsou prostě jen přání otce myšlenky, že když rodič tu chybu neudělá ve výchově, že to přece musí vyjít. Nemusí, někdy se to prostě spravit nedá ani v ideálním prostředí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1817
6.10.24 12:29

Je jí dvanáct let…?
Souhlasím tady s ostatními, že bydlení s otcem by naprosto nic nevyřešilo. Pro dceru taky vidím jako jedinou možnost ten diagnostický ústav. Jsou tam lidi, kteří si jistě umějí s takovými projevy poradit. Umějí dešifrovat, proč se to dítě tak chová a jak to,, opravit ". Je to nelehké a nesnadné, jednak pro matku ji tam dát i pro holku tam skončit, ale je to jediné řešení. Když bude holka u táty, skončí tak nejspíš zfetovaná na ulici. Musí se srovnat, než ji bude patnáct, aby šla aspoň někam do učení a aby z ní něco bylo. Není jiná možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jancci20
6.10.24 12:31

@Liberalissima věřit nemusíte! Já své děti nebiju a proto řvu, plno lidí mi říká že by ju bilo jak žito ale já sem děti nikdy nebila!!! A to dcera vykladá i o otci že jí bije a napadá když něj je průser!!Ano ospod dostane veškeré zprávy od psychologů, doktorů a všude kde jsem s dcerou lítala, i zprávy a nahrávky od dcery kde sama ona píše a říká že já jen řvu ale nebiju jí!!Věřit nemusíte ničemu, já zjístila že je to obrana dcery „lži“ protože ví že jí hrozí ústav :( Ano 12letá vyzvedávala dceru jelikož jsem nemocná, přece mi nebude jezdit mladší samotná domů!!!

• Citovat
  • Upravit
1817
6.10.24 12:33

@Liberalissima
Poznámka k tvému náhledu na vyzvedávání sestry dvanáctiletým dítětem.
Je zcela běžné, že rodiče nechají vyzvedávat předškoláka svým starším dítětem, které chodí do druhé třídy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jancci20
6.10.24 12:37

@Pe.M.1 Škola jí nezajímá :( učit se nechce "na co jako to nepotřebují "mě škola nebaví, nebýt tebe tak do školy ani nejdu..To jsou její slova..Má docházet na doučování už třikrát zapoměla:( Má chodit k sousedce na doučování, ona nechce :(
Zní to blbě (takhle to řekla i paní na ospodu)pokud půjde k otci mě nemusí zajímat jak to tam bude :( Bohužel mě to ale zajímá, bohužel vím že to pro ni bude vysvobození a nedopadne to dobře :( miluju své dítě a jen představa toho všeho mě zlomila :( Nemám ale jiné východisko :(

• Citovat
  • Upravit
852
6.10.24 12:40
@Liberalissima píše: Více

To jsou zase ezokecy. Ve dvanacti letech deti umi zdatne lhat, nevim, proc by neumely lhat o biti, zvlast kdyz jim to poradi nejaky „fajn“ kamarad. @zakadatelka ten diagnostak bych urcite zkusila jako posledni moznost, a pote idealne zmena skoly a prostredi. Mozna dat jeste posledni sanci, a po jakemkoliv pruseru uz by jen sedela v pokojicku a cekala na odvoz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jancci20
6.10.24 12:46

@Pe.M.1 Dcera vyzvedává sestru která chodí do 2třídy a to jen teď jelikož jsem nemocná, jinak si pro dceru jezdím já. Mladší ani nechce aby ji sestra vyzvedávala protože jejich vztah není ideální :( Starší jí neustále doma bije, neustále se hádají, věřím že za tím je puberta starší dcery, taky sem měla z bratrem krásný vztah než se chytil bandy pak to šlo do kytek :(

• Citovat
  • Upravit
30408
6.10.24 12:47
@Sany80s píše: Více

To je naprostá hloupost. Jednání té holčičky je jen a pouze přímý důsledek prostředí, ze kterého vzešla a působení její takzvané matky. Spravit to nepůjde ani v ideálním prostředí, v tom jediném máš bohužel pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
6.10.24 12:51

Je malá. Je v pubertě. Má na hov…no tátu. Je v divný partě. A dost možná (doufám že ne) je nemocná - psychicky. Každopádně je citově zlomená. Hledá ujištění v partě, když ho nemá v rodině.

Do diagnostického ústavu bych svoje dítě nedala. To ať se radši poflakuje a nese si za to následky. Ospod navrhuje co? Dcera ví, co je diagnostak? Dcera chce žít s tátou? Zeptala ses jí někdy, co by chtěla, co jí vadí, co chce? Nebo co jí chybí? Já ti to řeknu. Láska jí chybí.

To všechno je kvůli rodině, kterou nemá. Znám takové děti, přesně jak popisuješ, a je to přesně tak - táta pryč, nefunguje, máma na výchovu a všechno sama, další polorodí sourozenci a oni jsou těmi nejstaršími dětmi, o který se nikdo nezajímá, všechno můžou resp. nic nesmí, dělají si co chtějí, protože můžou a protože jsou citově prázdný. Citu se jim nedostává a nedokážou ho dál předávat. ve skrytu duše je to přesně to, že je přesvědčena, že ji nemáš ráda. Kdyby si tvoji láskou byla jistá, tohle všechno by nedělala. Někde jsi to podelala. Začni ji objímat. Taková kravina co? Začni ji hladit po vlasech. Začni do ní svoji lásku nalejvat.

Jestli bude umístěna do ústavu, bude to pro ni ujištění, že ses ji vzdala. chápeš?

Je mi ji hrozně líto. A je mi líto tebe, protože tě to musí neskutečně trápit a bolet. Ale nejsi jediná máma, co má tenhle úděl. Je to těžký, je to hrozný. Ale nevzdávej to. Je to tvoje holčička. Musíš ji pomoct. Ona nikoho jinýho než tebe nemá. Je jí 12. Neuvědomuje si, co dělá, nedomýšlí.

Ve škole se její chování, absence, prospěch řeší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí