Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak asi záleží co na té zahradě budete dělat
jak je to tam s vodou? U nás na zahradě si člověk vystačí se sekačkou na trávu a nůžkami, pro zastřihnutí nějakého keře ![]()
Nářadí kupujte až zjistíte, že ho budete opravdu potřebovat.
Po koupi chalupy jsem nejvíc využila kvalitní špičaty rýč (plochým nic neuryju), hrábě, nůžky na větve a malé nůžky do ruky a mraky rukavic. Pak se přidalo natiraci období. Doporučuju poresit (pokud není) sítě do oken a dveří. Ještě teď na podzim bych nafotila detaily celé zahrady a případně si označila trvalky apod.(na jaře je spousta rostlin zatazena do země a člověk netuší, že tam jsou, my toho takhle nevědomky zlikvidovali dost). Ze zkusenosti, téměř nic z toho, co jsme koupili s tím, že se to bude hodit, se nepoužilo.
Mně prodlužovák a gril
A drtič zahradního odpadu. Jinak jste celkem vtipní, tenhle přístup mě pobavil. A dobré zabezpečení, aby vám tam někdo ty mašinky všechny nevybral, než se nastěhujete.
@Anonymní píše:
Zdravim, mozna se mi vysmejete, ale jsme s pritelem v tomto fakt jantari.Po temer dvou letech zavreni na HO v byte 2kk a zacinajici ponorce, jsme se rozhodli pro koupi domu na uplny vesnici. Oba cely zivot zijeme ve meste. Koupili jsme si temer zarizeny a hotovy dum, jsou potreba jen drobne upravy (vymenit par oken, oblozit koupelny, nainstalovat spotrebice, sprchac, vymalovat a udelat podlahy v patre)na neco mame sjednane firmy s necim pomuze rodina, chceme se stehovat ihned z jara ikdyz je ted uz dum pripraveny k uzivani tak chceme pockat na jaro. K domu je celkem pekna zahrada o kterou se predesly majitele znamenite starali a mne zajima, bez ceho se nejen na zahrade neobejdeme. Kdyz vyjmenuji co uz mame tak : sekacka, strunovka, kolecka, sudy, cerpadlo, hadice, vysunovaci zebrik, komposter, zahradnicke nacini, pila, motorovka, krovinak, elektricke nuzky a pak klasicke dilenske naradi, strikaci pistole asi padesat vrtacek, vapku. Pritel ten by furt neco dokupoval ale mne prijde, ze jsme uz snad dost vybaveni. Dekuju za kazdy postreh
Podle mě toho máte až moc. Jinak je otázkou co na zahradě máte či nemáte. U nás by třeba čerpadlo byla zbytečnost - studnu nemáme a podzemní vodu po každém slejváku ve sklepě jak známá taky ne…
Tyhle ty věcí bych kupovala až bych jsem je potřebovala. A to žiju celý život na vesnici, takže vím co tak asi člověk potřebuje. Natož vy, když nevíte…
Mě se vybavilo spoustu historek jak se lidé z města stehovali na venkov
![]()
Takže spíš půjdu jiným směrem a neočekávejte na vesnici klid.
I když je taky otázkou co je pro vás úplná vesnice. Jsou vesnice kde je docela dobrá občanská vybavenost a vesnice, kde dávají lišky dobrou noc
Štěkají tady psi od rána do večera, ve 4 ráno kohout. Diskotéky celé prázdniny - noční klid se tu neřeší. V noci kombajny, traktory atd…
A v zimě si každý sám odhrnuje sníh, takže si kupte lopatu na sníh. Ale klidně až na jaře. Teď ji nebudete potřebovat a na jaře bude levnější
Záleží co na zahradě chcete dělat? Pokud relax, tak toho máte až až. ![]()
Pokud zahradničení, tak záleží na jaké úrovni. ![]()
My máme Teru, sekačky, krovinak, pily, hromadu zahradnických pomůcek, dílnu atd.
![]()
Takže to bych ti tu vypisovala do rána. Prostě záleží co si od vaší zahrady představujete. ![]()
Ať se Vám hezký bydlí. A máte fajn sousedy. Někdy je to na vesnici boj.
A někdy je to super. Záleží na místě a lidech. ![]()
@Anonymní píše:
Kdyz vyjmenuji co uz mame tak : sekacka ok, strunovka zbytečnost, jestli tedy nechcete sušit trávu, koleckaok, sudy1 - 2 stačí na sběr vody , cerpadlozbytečnost, hadicena zalévání zahrady ok, vysunovaci zebrikzaleží zda jej využijete - stromy či budete natírat okapy, komposterok, zahradnicke nacinizaleží jaké, pilastačí motorovka, motorovka, krovinakzbytečnost, elektricke nuzkyok a pak klasicke dilenske naradi, strikaci pistole asi padesat vrtacek, vapkupro nás třeba zbytečnost.
Hodně věcí o kterých ani nevíte, zda je využijete. Ale jo přejí Vám ať vám ta radost vydrží
@jkra píše:
Popelnice na bio odpad, zeptej se, jestli sváží.
Jestli mají dům na vesnici a ne v satelitu, tak komposter, nebo spíš hromada za plotem, to jistí. Větve všichni pálí na čarodějnice, a kompost používají zase do záhonů. Většina lidí má slepice nebo jejich sousedi, takže třeba listy z květák a odpad ze zeleniny se hází jim, stejně tak tvrdé pečivo. Já tedy neznám vesnici, kde by svazeli bioodpad, ale třeba bydlím v divném kraji.
@zrcadlo píše:
Jestli mají dům na vesnici a ne v satelitu, tak komposter, nebo spíš hromada za plotem, to jistí. Větve všichni pálí na čarodějnice, a kompost používají zase do záhonů. Většina lidí má slepice nebo jejich sousedi, takže třeba listy z květák a odpad ze zeleniny se hází jim, stejně tak tvrdé pečivo. Já tedy neznám vesnici, kde by svazeli bioodpad, ale třeba bydlím v divném kraji.
Bydlíš
Nejsme satelit, jsme vesnice i v okolí jsou vesnice. Obce dávali zdarma komposter + jsou v obci kontejnery na zelený odpad + se svaží bioopad.
A hromada trávy za plotem, fakt ne… Ten pozemek za plotem taky nemohu patří. Asi by se ty nelíbilo, kdyby jsi přišla po práci domů a na zahradě trávu od sousedů…
Krom toho i když je to tráva, tak to hnije dost dlouho, je z toho smrad a v neposlední řádě.
Když bydlíš někde blízko lesa tak to může sežrat zvěř, která z toho bude mít ještě zdr. problémy, protože ta tráva už po týdnu nebude čerstvá
Bydlim na vesnici ale do obchodu jezdim autem a ne povozem s krávou, takovej rozdíl to tam zas nebude, být vámi tak to nepřehánim a dokupuju věci postupně podle toho, jak vy se toho ujmete, ne podle toho co vidíte v televizi, že my na vsi máme ![]()
Zdravim, mozna se mi vysmejete, ale jsme s pritelem v tomto fakt jantari.
Po temer dvou letech zavreni na HO v byte 2kk a zacinajici ponorce, jsme se rozhodli pro koupi domu na uplny vesnici. Oba cely zivot zijeme ve meste. Koupili jsme si temer zarizeny a hotovy dum, jsou potreba jen drobne upravy (vymenit par oken, oblozit koupelny, nainstalovat spotrebice, sprchac, vymalovat a udelat podlahy v patre)na neco mame sjednane firmy s necim pomuze rodina, chceme se stehovat ihned z jara ikdyz je ted uz dum pripraveny k uzivani tak chceme pockat na jaro. K domu je celkem pekna zahrada o kterou se predesly majitele znamenite starali a mne zajima, bez ceho se nejen na zahrade neobejdeme. Kdyz vyjmenuji co uz mame tak : sekacka, strunovka, kolecka, sudy, cerpadlo, hadice, vysunovaci zebrik, komposter, zahradnicke nacini, pila, motorovka, krovinak, elektricke nuzky a pak klasicke dilenske naradi, strikaci pistole asi padesat vrtacek, vapku. Pritel ten by furt neco dokupoval ale mne prijde, ze jsme uz snad dost vybaveni. Dekuju za kazdy postreh