Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky. Teď nám jsou 4m pryč a stále trpime. Kolika to prý není. Byli jsme i na vyšetření v Motole. Ale syn vůbec někaká a neprdi sám, nebo nechce. Netuším. Přes noc poslední dobou nespí, kroutí se, občas si prdne a tím z něj i něco málo vylitne, ale to je vše. Má i šílené hysteraky. Jsme na oranžovém Sunaru, zkoušeli jsme Babycalm, Espumisan, fenyklový čaj. Asi týden berem probiomaxik a teď jsem koupila sab simplex. Máme Pupik, cvičíme a stejně nic..
Tak pokud je na UM, tak bych začala u toho. Nepíšeš, že byste ho zkoušeli vyměnit. Pokud po něm má zácpu, tak to asi v pořádku není a mléko mu nesedí.
Mléko jsme měli Bebu a Nutrilon. Žádná změna. Jinak stolice je řídká. A i tak musím pomáhat.
Měli by jsme začít příkrmy, ale bojím se aby to nebylo ještě horší.
@LLucikkk tak ono není pravidlem, že problémy vymizí hned po 3.měsíci, i když to tak zpravidla je. Já malé dávám extra mléko na léčbu tříměsíčních kolik a zácpy a i přesto, pokud dám vitamín D, musím jí pomáhat teploměrem, má tužší stolici, konzistence zubní pasty, řekla bych. A u nás víc, jak všechny preparáty, pomáhají pravidelné masáže, cvičení a držení v klubíčku, popřípadě skákání na míči v této poloze.
@LLucikkk hlavně nezačínat mrkví, zkuste dýni, cuketu.. Kdyby to bylo horší, tak se to vždycky dá ještě odložit.
D jsem vyřadila, četla jsem, že Vigantol není moc extra. Jinak příkrmy jsem četla že třeba 3-5 dní dávat jen brambory a čekat na reakci a pak zkusit přidat něco k tomu. O mrkví jsem také četla. Tak uvidíme. Taky dost ublinkava. Masáže děláme Pupíkem a cvičíme nozickama. Ale přijde mi, že po tom Pupíku řve víc než běžné.
Nosit v klubicku nebo na tygra. A davat na brisko, aby pasl konicky a posilil si brisni svaly.
Na bříško zkoušíme, ale jelikož má predilekci na pravou stranu, má špatně vzpřímení a nevydrží dlouho.
Vše co se týče příkrmů bych doporučila čerpat z této stránky! Ta paní co to zpracovala se do toho opřela dost dopodrobna
Moc doporučuji! Jedeme jen podle toho
https://detskeprikrmy.cz/…-den-po-dni/