Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, moje holčička (14dní) je 5tý den na um a každý den má bolesti bříška. Před tím měla jeden záchvat a další den jsme přešli na um, takže nevím, jaké by to bylo dál u bez um a tím pádem nevím jestli nám vyhovuje. Máme nutrilon 1. Co myslíte, mám zkusit změnu? A co?
Tak bolení bříška může, ale i nemusí s UM souviset. Do těch 3 měsíců holt ty bříška bolí. Pokud kaka normálně, neblinka, mléko pije, tak těžko říct zda za to může UM. Syn je 8 týdnu na nutrilonu, dodelame zásoby, co máme doma a jdeme do jiného mléka, protože kaka teď 1× za 2-3dny a z toho má bolesti atd., ale stolici má úplně normální. A taky mi vadí, jak ten nutrilon smrdí. Po otevření za dva dny smrdí jak ryba
Synovi dost chutná, ale já za tu cenu teda fkt spokojená nejsem.
A říká se, že trvá 14 dnů cca, než si tělo na nové UM zvykne, do té doby se může několik věcí zhoršit, jako třeba bolest bříška, stolice, ublinoavani… pokud problémy nepřestanou, vyměnit UM. Já hodně dala i na intuici.
A zkusit můžete jakoukoliv jinou značku, v CR jsou dobre všechny. Je na dítěti, které mlíčko mu sedne.