Prdíky - lahvička Calma? UM?

LL
1057
22.6.11 10:53

Prdíky - Calma? UM?

Ahojky, mám dotaz ohledně lahvičky Calma. Asi před 14 dny jsme začli při kojení dokrmovat Nutrilonem a od té doby malý trpí víc na prdíky. Už jsme zkoušeli Sab Simplex a Baby Calm, ale beze změny. Měnit UM se mi nechce, aby ta další nebyla ještě horší. Pořád zkoumáme příčinu prdíků. Ode mne to asi nebude. Skoro nic nejím a navíc dávám malému jen asi 1/4 mlíčka, zbytek je UM. Ještě nás napadlo, jestli to nemůže být to lahvičkou Calma. Manžel z ní zkoušel pít a říkal, že se mu zdá, že nasává dost vzduch. Nemáte někdo s tím zkušenost? Prý je určená pro děti od 3. měsíce. No my máme 7 týdnů. Ale myslela jsem si, že ten věk je kvůli tomu, že menší děti by mohli mít problém z ní sát. Náš malý saje suprově. Přemýšleli jsme o změně lahvičky. Když mu dáme na 2 dny jinou lahvičku - máme MAM Anti-Colic bude chtít zpátky sát prsa a z Calmy? Můžete někdo poradit? Díky. LL

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15074
22.6.11 11:00

Calmu používám pár měsíců. Ale jestli víc malá prdí nebo ne neposoudím, prostě prdí teď už bezbolestně:-) Nasadila jsem savičku v jejích třech měsících, dlouho jsem dokrmovala stříkačkou. U té se mi spíš zdálo že polyká navíc vzduchu dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
22.6.11 11:00

ahojky, já mám taky lahvičky MAM a dokrmuju po kojení Nutrilonem. Malej prso neodmítá. Ty dírky jsou tam fakt malinký a sání dost namáhavý, mám to vyzkoušený i na sobě :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1583
22.6.11 11:05

no já měla tady tu lahvičku v porodnici a malý byl v pohodě pak doma jsem mu koupila(ale to už měl asi 2měsíce)tu lahvičku od mam a měl prdy až hrůza :nevim: než přejdete na jinou lahvičku můžete zkusit nějakou alternativní metodu třeba přes stříkačku atd…a samozřejmě to může být i nutrilonem každěmu miminku nesedí, když na nic nepříjdete tak bych zkusila změnit UM, nutrilon dělá i verzi pro spokojené bříško…nebo mu dát na lžičce trochu fenyklového čaje to nám taky pomohlo(prodává se pro děti už od 1týdne) pak nám pomohli kapky sab simplex, nahřívání bříška pecičkovým polštářkem, cvičení a masírování bříška gelem Pupík…no snad vám to nějak pomůže některé děti prostě trpí na prdíky víc a nezbývá něž vydržet..
Jo a ještě nás od psychiatrické léčebny zachránila rektální rourka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
22.6.11 11:06

Ahoj, a máte antikolikové savičky? My jsme ty normální taky museli vyměnit za tyhle, protože ho pak hrozně bolelo bříško.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1583
22.6.11 11:21
Laskecka píše:
Ahoj, a máte antikolikové savičky? My jsme ty normální taky museli vyměnit za tyhle, protože ho pak hrozně bolelo bříško.

calma má speciální savičku a je i antikoliková :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
22.6.11 11:51

Calma a MaM je něco jinýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
22.6.11 14:44
LL píše:
Ahojky, mám dotaz ohledně lahvičky Calma. Asi před 14 dny jsme začli při kojení dokrmovat Nutrilonem a od té doby malý trpí víc na prdíky. Už jsme zkoušeli Sab Simplex a Baby Calm, ale beze změny. Měnit UM se mi nechce, aby ta další nebyla ještě horší. Pořád zkoumáme příčinu prdíků. Ode mne to asi nebude. Skoro nic nejím a navíc dávám malému jen asi 1/4 mlíčka, zbytek je UM. Ještě nás napadlo, jestli to nemůže být to lahvičkou Calma. Manžel z ní zkoušel pít a říkal, že se mu zdá, že nasává dost vzduch. Nemáte někdo s tím zkušenost? Prý je určená pro děti od 3. měsíce. No my máme 7 týdnů. Ale myslela jsem si, že ten věk je kvůli tomu, že menší děti by mohli mít problém z ní sát. Náš malý saje suprově. Přemýšleli jsme o změně lahvičky. Když mu dáme na 2 dny jinou lahvičku - máme MAM Anti-Colic bude chtít zpátky sát prsa a z Calmy? Můžete někdo poradit? Díky. LL

Ahoj ked ma bábo prdíky-bolení bříška, moja mala taky a to som jej dávala hned materské z lahve lebo sa jej nechcelo papať, tak som vždy pred papáním zvedala som jej nožičky k brušku aby sa vyprdela tak 10 krát potom ked už neprdela tak som ju prebalila a dala som jej napapat, potom ju už bruško nebolelo a nedávala som ani sabsimplex a predtým sa mi po krmení po hodine budila na bolesti bruška ale ked som s nou takto zacvičila bolo to v pohode a bol klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
23.6.11 13:19

Aha, tak to jsem právě nevěděla, jestli má taky takovou antikolikovou úpravu. V těch informacích a návodu o tom není nic psané. Takže lahvičkou to taky nebude. Tak už nevím co budeme dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
26.6.11 22:05

LL, my jsme museli začít po kojení přikrmovat v 6 týdnech, sestřička mi poradila že si maminky chválí Calmu, tak jsem si ten zázrak koupila. No prvních 14 dní jsem byla velmi spokojená, mléko opravdu samovolně neteklo, malej se musel snažit opravdu tahat sám, aby se napapkal, takže mi prso vůbec neodmítal. Jenže po těch 14 dnech používání se mi začala zdát, že to začíná čím dál rychleji téct, když jsem ji naklonila, kapkalo mléko samo, malýmu vytékalo pusinkou ven. No tak jsem Calmu dala do té lékárny na reklamaci (zatím ještě není vyřízená, takže nevím jestli mi závadu té membrány či co to tam asi tak moc propouští,nevím). Tak teď po kojení dokrmujeme Aventem + savička č.1 novorozenecká až dodnes (malej má teď 13 týdnů) a v pohodě zvládáme kojení i dokrm flaškou, prso chce pořád, přisaje se krásně. Prdíky nemá nijak extra, normál, prdí si většinou krásně sám, používáme teda od narození BabyCalm+probiotické kapky BioGaia, ale když srovnám jestli polykal víc vzduchu Calmou nebo Aventem, tak to nevím. Ale na Calmě je napsané že je antikoliková, i u Aventu je to napsané.Ale jsem Calmou zklamaná,teče to časem víc a víc. Takže za mně Avent v kombinaci se savičkou č. 1 maximální spokojenost. U dcery jsme zvládly kojit i dokrmovat flaškou do 7 měsíců a to jsme taky používali Avent (tehdy ještě Calma ani nebyla). Jinak mléko používáme zatím Nutrilon Allergy Care, ale jakmile začneme kaše a jiné příkrmy, tak najedeme na Sunar NutraDefence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
27.6.11 18:57

Díky za rady a informace. No je to asi 3 dny, co jsme vyměnili Calmu za MAM a výsledek? Malý má prdíků daleko míň, fakt. Nevím, jestli je to tou lahvičkou, ale zaplať pánbůh, že to tak je. Ještě jsme mu začli dávat Laktobacilíky, ale ty si myslím mají pomalejší nástup, takže bych to spíš tipla na tu lahvičku. Má to ale i druhou stranu, hůř se mu brká (ale to bude asi tím, že toho vzduchu tolik nespolyká) a u prsa se víc kroutí, ale přisává se hezky. Takže krmíme s MAM a Calmu jsme odložili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová