Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, tak zaražené prdy se dle mě poznají tak, že když si lehneš na záda a nohy dáš k sobě jakoby na hrudník, pocítíš úlevu a vyjde to z tebe
ale pokud vyloženě nekrvácíš, s mimčem určitě nic nebude
já jsem tedy zatím jen ve třetím měsíci, ale pokud to opravdu není velká bolest břicha, tak to nebude dle mě žádná hrůza
Kontrolu bys měla mít teď v uvozovkách každým dnem, jestli se nepletu. Takže s lékařem to zkonzultuj.
Nějaký výrazný výtok, nebo silný svědění nemáš?
Nicméně si myslím, že to k těhotenství patří. Mírné pobolívání podbřišku i ty případný prdíky ![]()
Já mám teda do porodu cca 3 týdny, ale bolesti už mám šílené. Bolesti v podbřišku i celého bricha. Ale když mě bolí jakoby břicho, tak už poznám, že jsou to střeva, buď ty prdy a nebo celkově, že bych potřebovala na velkou. Pokud je to podbřišek, tak tam to do pár minut přejde, někdy ale taky pomůže, když se prikrcim a vypustim. Je to těžko, orgány už jsou utlačené. Vím, že kolem toho 5. měsíce jsem měla bolesti taky jak při ms a k tomu hodně bolesti zad. Bude lépe ![]()
@Anonymní píše:
Já mám teda do porodu cca 3 týdny, ale bolesti už mám šílené. Bolesti v podbřišku i celého bricha. Ale když mě bolí jakoby břicho, tak už poznám, že jsou to střeva, buď ty prdy a nebo celkově, že bych potřebovala na velkou. Pokud je to podbřišek, tak tam to do pár minut přejde, někdy ale taky pomůže, když se prikrcim a vypustim. Je to těžko, orgány už jsou utlačené. Vím, že kolem toho 5. měsíce jsem měla bolesti taky jak při ms a k tomu hodně bolesti zad. Bude lépe
Děkuji, chtěla jsem se uklidnit, jestli je to normální. ![]()
A jak pravidelně chodíš na velkou. Ja jsem ted nebyla asi 3 dny a včera mě už taky pěkně bolelo břicho. Pak jsem šla na wc a kdybych nevěděla, že to je od toho tak bych si myslela že rodim.
@Anonymní píše:
@Fiducia Kontrolu mám až za 14 dní. Výtok mám, ale před dvěma měsíci jsem léčila zánět Macmirorem, a 3 dny na to se mi rozjely kvasinky, ty jsem týden léčila Pimafucinem, pak se výtok uklidnil a teď začal zase.
Jestli je ten výtok nějak obtěžující, tak si raději zajdi na gynekologii. Může to být k tomu to pobolívání.
Ale taky nemusí. Určitý výtok je v těhotenství fyziologický. Já bych pro jistotu 2 týdny nečekala ![]()
Ahoj holky, jdu se zeptat zkušenějších.. Začínám 5. měsíc těhotenství, na screeningu bylo vše v pořádku, od té doby jsem kontrolu neměla. A teď k problému - často mě bolí břicho (někdy celý. někdy podbřišek jak před MS atd..) Chci se zeptat, jak poznáte, že máte třeba zaražený prdy nebo je něco špatně s mimčem?
Omlouvám se za anonym, ale stydím se za tak blbou otázku..