Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak se mi dnes stalo, že malýho přebaluju, a jak se tak soustředím na dokonalou očistu prdýlky, všimnu si, že si mrňous vesele čůrá, a s prominutím si pochcal celou hlavičku, včetně obličeje
. To že nejraději čůrá když je bez plíny jsem si již zvykla, snažím se těmto nehodám předcházet, ale stejně se mi občas i 4× za den stane, že převlíkáme. Ale tohle se mi stalo prvně. Umíte takovým příhodám předcházet? Stalo se vám že by váš šikula byl až takhle „šikovný“?
U chlapečků to halt tak bývá. Mívala jsem pod nimi plínku (bavlněnou) a tu jsem jim lehce přehazovala přes nožky a camprdlíka.
oni se většinou počurají ,protože jak sundáš plínu ovane je studeý vzduch
kolikrát můj prcek počůral doktory ani nepočítám .Jestli chceš minimalizovat dej si pod něj na přebalovák bavlněnou plínu a vždy když ho rozbalíš přehod mu ji přez pindíka-ne že by se nepočural ,ale nebude to aspon stříkat všude. ![]()
rafanek, kdyz uz videl, ze normlane mu to nevyjde, tak zkousel ruzny figle. trebas cural behem prebalovani 2×. nebo si natlakoval bricho, pak nejak povolil sverac a moc vytryskla jak ze sodovky. Naposledy mi pocural hlavu, kdyz jsem se ohybala ke kosi s plenkou ![]()
Andrimka píše:tak tyhle příhody známe moc dobře
![]()
To je u nás na dením pořádku vždy před koupání
čůrá všude na sebe na mě na pult
To jsou ti kluci ![]()
Pche Martínek je jiný přeborník, ten si načůral do ucha i do pusy… To že má věčně v uchu nablito, tak na to jsem tedy zvyklá ![]()
Znám taky…malý nedávno počůral sebe a ještě zeď za sebou. No, manžel si hned nevšiml, kdo to byl
tak se díval na strop, jestli nám někde neteče voda jak pršelo ![]()
Tak mně takhle Tobík počůral asi 3×, takže jsem to moc neřešila. Ale když to takhle víte dopředu, že se vždycky počurají, tak zkuste tu bezplenkovou metodu? To by možná fungovalo. Moc o tom nevím, ale viděla jsem pár mamin to praktikovat…to mě jen tak napadlo. ![]()
Náš Jeník rád čůrá v koupelně na zem - skoro před každým koupáním, na nočník se mi ho podařilo párkrát posadit - asi na 2 vteřiny (je mu rok a půl). A pak když je ve vaně se ségrou, postaví se a snaží se trefit na ni.., ohromná zábava
Ale na přebalováku se počůral snad jen dvakrát.
Tulenice, no právě tím obličejem a hlavičkou jsem myslela vlásky, nosík, pusinku, očička - prostě sakumprdum. A já blbka místo abych zachraňovala co se dá, se začala hrozně smát. Kor když jsem viděla jak je Mika vykulenej ![]()
jojo a nejhorší je, že si většinou počůrají i oblečení, takže ještě převlíkat…
Dělám to tak, že jim na pindíka dávám takový ten lehounký papírový ubrousek z krabičky a přidržuju tou samou rukou, co držím nožičky. Když začne čůrat, ucítím to a rychle připlácnu další ubrousky. Úspěšnost není stoprocentní, ale tak na padesát procent už se mi daří zachytit, tréninkem se to zlepšuje ![]()
tulenice píše:
To že má věčně v uchu nablito, tak na to jsem tedy zvyklá
Pudloslava píše:
Naposledy mi pocural hlavu, kdyz jsem se ohybala ke kosi s plenkou
Zazie píše:
A já blbka místo abych zachraňovala co se dá, se začala hrozně smát. Kor když jsem viděla jak je Mika vykulenej
Tak ja se tu fakt rehtam.
Pocurany je dobry, me mladej pos… cely pyzamo, kdyz jsem ho jako aktivni prvomatka v noci prebalovala.
![]()
Tak Samikovi je 8 mesicu a za tu dobu me pocural pred koupanim,jen asi 2×,jinak on tohle vubec nedela ![]()
Obcas ho mam treba pul hodky pred koupanim jen tak v bodycku bez plinky a nikdy se nepocural.
Kazdej mi prave rikal,jak ti kluci hodne curaj a ten nas nic ![]()
Pajule22 píše:
Tak Samikovi je 8 mesicu a za tu dobu me pocural pred koupanim,jen asi 2×,jinak on tohle vubec nedela
Obcas ho mam treba pul hodky pred koupanim jen tak v bodycku bez plinky a nikdy se nepocural.
Kazdej mi prave rikal,jak ti kluci hodne curaj a ten nas nic
Ten náš skoro 7.měs. klučina mě taky nepočurává, sice sem tam se stane nehoda ale to je spíš vyjimečné. Ale je fakt, že než ho začnu přebalovat, tak vyndám plínku a ukážu mu ji a položím vedle něj, pak ho začnu pomalu svlíkat a většinou se stihne vyčurat do plínky, případně ještě čurá, když plínku odklopím, tak ji zas hned přiklopím.