Strava čtyřměsíčního dítěte

4
27.5.10 07:35

strava čtyř měsíčního mimi

Ahoj!Chtěl jsem Vás poprosit o raduco dávat baštit čtyř měsíční miminko????Děkuji za radu a přeji hezký den.Petas59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
522
27.5.10 07:44

Ahoj, tak já dávala jako první mrkvičku, pak brokoloci, brambor…a postupně zaváděla ostatní zelču,později do toho šoupla trochu masa a z ovoce jablko a potom banán a pak zase jak si zvykla, tak jsme začali zkoušet ostatní méně alergizující ovoce, a taky nějakou tu přesnídávku…
a když jsme jeli na dovču a já sebou měla na zkoušku skleničky s jídlem z obchodu, tak jí moc zachutnaly a pak odmítala doma vařené :cert: :zed: takže pak jsme jeli na skleničkách asi až do 1roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
27.5.10 07:50

Čtyřměsíčnímu miminku by mělo stačit MM nebo UM, na příkrmy dle mě je ještě brzy. Dnes se doporučuje i pro dítě, které je od narození na UM, začít s příkrmy později, min. od 5. ukončeného měsíce.

• Citovat
  • Upravit
84
27.5.10 08:01

ahoj, přidávám se k madi, pokud kojíš
(ale to by ses asi neptala co ditku davat, ze ? :-D ), stačilo by úplně MM, nebo potom UM, ale taky bych nic víc asi nedávala, i když od jednoho pediatra jsem četla
(ovšem v časáku, ne v odborné knize), že příkrm se může zavést kdykoliov mezi 17.-24. týdnem věku miminka, že jeho organismus je už připravený…takže zvaž, dej na svůj instinkt, a pokud dáš, taky bych začala mrkví, pak + brambor atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3963
27.5.10 08:06

tak 4 měsíční mimi je moc malé na nějakou stravu,snad jen mlíčko nebo umělé mlíčko,kojené začínají přece baštit až od ukončeného 6.měsíce…dřív bych nic nedávala,trávicí systém se vyvíjí a je to brzo…moje známá taky začala o něco dřív a nakonec malé spíš uškodila…než přilepšila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22041
27.5.10 08:09

Mléko, ať už umělé nebo mateřské… Osobně v tomto věku nic jiného neuznávám, není-li k tomu objektivní zdravotní důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
27.5.10 08:13

Tak malyho jsem ve 4.mesicich jenom kojila a na konci jsem mu zacla davat na noc kasi.Az v 6ti mesicich jsme pomalu zacinali davat prikrmy,brambor,mrkev,brokolice......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21599
27.5.10 08:29

pokud nemáte problémy s přibíráním, tak bych dávala jenom mléko. Klárka byla kojená do 6. měsíce, kdy jsme pomalu začali s příkrmy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
irinek
27.5.10 08:59

Já se přidávám k holkám, kojit a nebo dávat um. Já začala dávat příkrmy až od 7 měsíce, do té doby jsme kojily.

• Citovat
  • Upravit
992
27.5.10 09:01

Tak pokud máte problémy s přibíráním na váze, jako měli my, tak od ukončeného 4.měsíce večer kaši a příkrmy jsem začínala pomaličku od ukončeného 5,5 měsíce. Malej byl do 4. měsíců částečně kojen a částečně na UM. Nejlépe se asi zeptat Vaší dětské dr., zná Váš stav a doporučí jak pokračovat ve stravě dál. Ale jestli mu nebyli ještě ani čtyři měsíce, tak bych dávala taky jen MM/UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
romikandrea
10.1.12 19:53

já dávám

Já jsem začala dávat ovocné přesnídávky s drceným piškotem, po troškách a dobře mě to Matýsek snášel, k tomu jsem přidala zeleninovou směs s bramborem a kašičku na noc a tím i dost ušetřím na sunaru.

• Citovat
  • Upravit
170
24.1.12 22:40

no tak nevím, lepek bych tak malému dítěti tedy fakt nedala, snad piškoty až od ukončeného 10 měsíce, ne? zelenina je lehce stravitelná, určitě bych začínala zeleninou a až po měsíci ovoce a to ještě jen co roste tady + banán, ale o něm jsem slyšela, že má dost vliv na atopické ekzémy - ale každé zodpovídá za své dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
24.1.12 23:22

já dávala oběma mlíko, mlíko, mlíko a mlíko :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17595
24.1.12 23:49

Lepek se má zavádět nejlépe mezi 4.-6. měsícem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
25.1.12 07:21

Čtvrtý měsíc jsme dávali jen UM a na začátku páteho jsme začali s prvními zeleninovými příkrmy a 14 dní na to večer s Hami kašičkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí