Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
terulína píše:
Lepek se má zavádět nejlépe mezi 4.-6. měsícem
to záleží na názoru doktora
![]()
tak nevím, švagrová má 15m. chlapečka a říkala, že piškoty snad až od 10m., ten můj měl v soboru 4m, uvidíme co zítra řekne dr., ale nějaké výživové schéma je určitě dané ![]()
My spíme 10 - 12 h. v noci tak nevím co jiného bych zatím dávala ![]()
Ahoj mam 4,5 mesicniho chlapecka a taky sem zacla prikrmovat kasickami a rozmixovanym ovocem s piskotami nebo mrkvicka s bramborem jablkove pyre atd. maly je moc spokojeny vysmaty a nic mu nechybi a taky usetrim na sunaru
Miminko má teměř 5 měsíců, stále kojím, ale už jí to nestačí.
od ukončeneho 3 měsíce jsem se potýkala s nenasytností miminka jak miminko rostlo mléka potřebovalo více než jsem stačila produkovat z pravidla krmení trvalo většinu dne aby bylo spokojené tak jsem ji začala vařit mrkvičku s jablkem, mrkví, banánem, bramborkem a stále to všemožně kombinovala.
na lžičku si zvykla hned polykat se taky naučila vzápětí bříško ji z toho nezlobilo snad jen prdíky stolice začala být tužší, ale šla ven hladce a pravidelně kupované přesnídávky ji chutnaly ale bolelo ji břiško tak jsme davali jen domácí zavařuji si zpracovanou hmotu do skleniček abych si ušetřila práci a čas a ještě mužu doporučit vývar z ovesných vloček trošku osladit(někdo ještě přidává UM nebo MM )udělat větší dírku do dudlíku.
@jkropy píše:
tak nevím, švagrová má 15m. chlapečka a říkala, že piškoty snad až od 10m., ten můj měl v soboru 4m, uvidíme co zítra řekne dr., ale nějaké výživové schéma je určitě dané
My spíme 10 - 12 h. v noci tak nevím co jiného bych zatím dávala
Piškoty může klidně dřív, já je dávám od 4.měs.
@Tereza1986 jako myslíš třeba přidat rozdrcené piškoty do přesnídávky? ![]()
Ještě mám k tomu dotaz, jak jste tu zeleninku připravovali, já jsem to vždy povařila a rozmichovala s um mlíkem a teprve později jsem to jen mačkala vydličkou, aby si zvykaly na hrubší stravu, dávaly jste to ze začátku s mlékem?
Klidně začni dávat už teď. Dřív to nikdo neřešil a žijeme. Moje malá dostává mrkvičku, mrkvičku s bramborem, zeleninové polívky, jako svačinky dostává rozmixovaný banán, jablko, občas přesnídávka. Na noc dostává kašičku. Po menších dávkách a k tomu dokojuju. Malé už mlíko prostě nestačilo a sama si řekla, že chce víc. Je tedkon mnohem klidnější, usměvavější. Nemáme žádný problém. Kaká dobře, bříško nás nebolí. Je to prostě jen na názoru.
Tak to nám pomalu taky, tak děkuji za inspiraci, udělám malému taky něco takového dobrého ![]()
@KKaculinKKa Malá to vždycky slupne ani nevim jak
strašně jí chutná. Jediný co zatim nemělo úspěch byla brokolice z tý mi začaůa řvát jak jí to nechutnalo ![]()
@Sašíí no a přitom je brokolice zdravá co
tak já jsem zatím vyzkoušela jen přesnídávku jablíčko a ta mu chutná moc, hned druhý den zbufnul pomalu celou skleničku
tak jsem zvědavá až na něj půjdu s něčím novým
![]()
@KKaculinKKa Pokaždý když jsem dávala něco nového tak to spráskala všechno. A ty přesnídávky je taky schopná.
První lžička je zajímavá…ty její ksichtíky.. ![]()
Prosím můžete mi zdělit jak jste dělala pro své miminko domáci zavařované zpracovanou hmotu a z jakých surovin, za měsíc mému synkovi bude 4-měsice a chtěla bych začít dávat tuto stravu.
Děkují