Přečalounění křesla

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2309
1.11.13 19:01

Přečalounění křesla

Co by asi tak stálo přečalounění takového křesla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2852
1.11.13 19:19

Zeptejte se konkrétního čalouníka v okolí- záleží an materálu který si vyberete a na cenách, které čalouník má za práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2309
1.11.13 19:31

Potřebovala bych to aspoň rámcově vědět, jestli ho koupit a jestli se to vyplatí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
1.11.13 20:45

Záleží i v jakém stavu jsou ty polstrované části. Nechávali jsme si přečalounit 2 křesla před 2 lety, jednoduchá, muselo to být i s polstrováním, stálo to něco přes 2 tis. Měli bychom za tuto cenu nová, ale zdaleka ne tak pohodlná a kvalitní. Jo a dostali jsme tip nechat si to udělat v čalounickém učilišti, je to levnější a práce poctivá, dělají to žáci za dohledu mistra. To tvoje křeslo vypadá hodně pohodlně, připravila bych se na docela vysokou částku, ale věř, že nebudeš litovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2309
1.11.13 20:52

@zuzkasim to je zajímavá myšlenka s tím účilištem, nicméně jsem pohledala takový učnovský obor není v celem Jihočeském kraji. Obeslala jsem asi 8 čalouníků v okolí, mám dě dost rozdílný ceny 3000 a 5500..představovala bych si tak 2000,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
1.11.13 21:02

@Hanymany To máme štěstí, ani to učiliště nebylo moc daleko:-) 2 tis je podle mě málo. Kvalitní látky jsou drahé, sami jsme si čalounili židle, takže vím, kolik nás stála látka. A dovedeš si představit tu práci? Já šiju, takže si to představit umím. Jenže tady to křeslo musí být fantastické, určitě mu to v novém kabátku bude slušet. Nemůžeš to porovnávat s nějakou čínskou rychlokvaškou z Aska, kterou za rok rozsedíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2309
1.11.13 21:13

@zuzkasim jo, tak asi to tak je s tou cenou, i ty 3000 jsou pěkný, doufám jen, že se do toho vejde nějaká pěkná látka. A myslíš že mám jít do fialový nebo tmavě šedy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2309
1.11.13 21:16

Já bych neušila ani kapesník, takže si dovedu přestavit, že to je dřina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
1.11.13 22:23

Ta tmavě šedá mi přijde univerzálnější, nadčasová. My si právě nechali dělat křesla fialová, není to špatné, ale nejsem si jistá, jestli bych teď volila stejně. Uvidíš, jaké látky vám čalouník nabídne, mívají krásné vzorníky, nám i vysvětlili, které látky se na co hodí, látky jsou značené čísly podle kvality (otěr, gramáž…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný