Přechod a přibírání na váze

Anonymní
20.12.24 11:01

přechod a přibírání na váze

Prosím o Vaše zkušenosti, začal mi přechod, menzes 1× za rok, celý život jsem byla štíhlá, najednou jsem během roku přibrala 8 kg, snažím se být celý den v pohybu, několikrát v týdnu chodím rychlou chůzí 6 km trasu a stejně přibírám, o zestárnutí v obličeji nemluví, nemůžu se s tím vyrovnat, co Vám pomohlo v tomto období, abyste zastavili to přibírání? stydím se i před mužem…díky za rady

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1948
20.12.24 11:06

Nic přibrala jsem10kg a teď mám hrůzu z vánoc, celý život boj z váhou, občas tlustá občas hubená, neustálou chuť na sladké bílkoviny nepomáhají, ale na to se asi neptá já jen, že nejsi v tom sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
20.12.24 11:40

Mám během roku 13kg nahoře. Teď jsem ráda, že jsem to zastavila. Pomohlo ubrat na kvantitě jídla, přidat na kvalitě. Stravuju se podle přerušovanýho půstu. Dokud máš rozlítaný hormony, tak ti nic moc nepomůže. Ono se to chce hodit do klidu, stárnutí je normální, i ty změny, který s tím přichází. Zní to jako klišé, ale důležitý je přijmout sama sebe, naučit se odpočívat, pořádně spát a nestresovat se nevyhnutelným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
20.12.24 12:19

Mně je 51, ještě do května jsem měla pravidelnou menstruaci, ale pak jsem podstoupila odebrání dělohy a vaječníků, takže okamžitě přechod… Zatím jsem za toho půl roku nepřibrala naopak zhubla asi 3 kila. Hodně jsem přidala pohyb a ubrala na jídle. Ne nějakou drastickou dietu, ale výrazně méně sladkého a daleko menší porce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
20.12.24 13:22

Ja mam jen o 3kg vic, ale totalne prestavenou postavu, vetsi prsa, sirsi hrud. I kdyz jsem zhubla kvuli zlucniku na jeste nizsi vahu nez predtim, do niceho jsem se nedostala..musela jsem komplet zmenit satnik, bohuzel. Zestarla jsem v obliceji ze dne na den…reseni moc nemam. Jsem po prechodu od 44, kolik ti je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68967
20.12.24 13:34

Já si váhu držím, ale ta kila se přeskupila. V životě jsem neměla na břiše pneumatiku, tak teď mám a nenadělám nic, jak lítají hormony. Dle mého je stejně nejvíc to, jak příjmu sama sebe a jak se mám ráda. Prostě no a co, už mi není dvacet a nebudu předstírat, že je. Rozhodně jsem se o sebe nepřestala starat, jen jsem změnila střih šatů a opouštím pouzdrovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.24 13:45
@Knihakniha píše: Více

teď v lednu 49

• Citovat
  • Upravit
1094
20.12.24 14:29

Prostě ubrat v jídle, dávejte pozor na to, co a kolik jíte. Já to teď hubnu, ani nebudu říkat, kolik jsem nabrala - a to je opravdu peklo, vůbec to nejde, jím minimum, každá dietní chyba je poznat. Začala jsem používat kalorické tabulky, abych měla přehled. To doporučuju, Váha se mi držela na místě při příjmu 5500kj, aktivitu mám řekla bych nízkou až střední :roll: A kila jdou dolů i tak neskutečně pomalu. Jinak mimochodem mám michelinku kolem pasu a obří prsa, která i přesto, že jsem zhubla 10 kg prostě ani trochu nesplaskla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.24 17:03
@Catalina123 píše: Více

no tak s kruhem kolem pasu už chodím celoročně, prsa po mámě

• Citovat
  • Upravit
1094
20.12.24 17:44
@Anonymní píše: Více

Chtěla jsem tím říct, že je záhodno už v počátku řešit váhu, nenechat to narůst tak, jak jsem to nechala já, otálela jsem s tím pár let, v podstatě jsem nechápala, jak se to stalo a co je ten důvod toho tloustnutí. Nenápadně každý měsíc přibudou dvě tři kila, ani nevíte jak a za rok, dva, tři, je z toho katastrofa. Nemám na to úplně věk, málokterou ženskou ve 38 napadne, že je nějaká perimenopauza. A je z toho obezita třetího stupně. A toto shodit ve dvaceti je úplně jiná liga, než to shazovat ve 40 nebo 50+ (podle toho, jak to kdo má).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106245
20.12.24 19:58
@Anonymní píše: Více

mam to stejne…neporadim…jedine tvrdou disciplínu a cvičení…jestli to das

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1948
20.12.24 20:12

@Venetia no jo cvičení nikdy jsem necvicila a teď na starý kolena mám začít, pohybu mám dost v práci se nezastavim, pak přijdu domů a jdu na dvě hodiny s kočárem k tomu domácnost u mě to bude asi o velikosti porcí a o uždibování

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106245
20.12.24 20:50
@nick mandarinka píše: Více

ja prave taky ne..pokud pominu asi 10 aktivnejsich let se psy.
A ted uz mam bohužel problem s klouby…takze musím jen to co zvládnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria