Přechod a s tím spojené stárnutí

Anonymní
29.8.24 15:02

přechod a s tím spojené stárnutí

Raději anonym…potřebuji si asi jen postěžovat

jsem přes rok v přechodu, opravdu nějak rychle mi začal stárnout obličej, ač používám sera, krémy atd…já, která v mladí dělala modeling, já, která ještě před rokem měla stejnou velikost se svou 18letou dcerou, jsem najednou přibrala 8 kg, prsa mám vel. 4…nemůžu se s tím holky smířit, je mi jasné, že musím zařadit více pohybu, aby šly kila dolů, ale když se podívám do zrcadla, už to nejsem prostě já :roll: a přiznám se, že mé sebevědomí šlo dost dolů, s nikým blízkým o tom nemluvím, stydím se…prožíváte někdo něco podobného v tomto období, co Vám pomohlo? ze srdce díky za zkušenosti, postřehy…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
404
29.8.24 15:52

S kilama navíc se smiř, já jsem konečně zastavila přibírání, nicméně už půl roku nejde ani kilo domů. Obličej dostává výraz smutnýho buldoka, zrovna teď se potím tak, že je pode mnou mokrý křeslo…. Jo, stárnu. O to hůř, že uvnitř té chátrající schránky je pořád ta mladá holka, co by obětovala dvě panny, aby to celý zastavila. Mně to teda navíc komplikuje manžel s krizí středního věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45808
29.8.24 15:57

A kolik ti je? Jak jsi poznala, že jsi v přechodu? Zmizela úplně menstruace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2409
29.8.24 15:58

Face jóga - furt, kvalitní kolagen a… pak jedině plastiky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.24 16:00
@veria píše: Více

je mi 48 let, menzes od podzimu jen jednou, dle nalezu u mudr…přechod

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.8.24 16:01
@Okta píše: Více

máš prosím oblíbenou sestavu dle you tube?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.8.24 17:35

Je mi jako Tobe a jsem 4 roky po prechodu. Do te doby jsem vypadala max na 30, pak ze dne na den zmena, i kdyz stale vypadam mladsi, vrasky moc nemam, ale gravitace v obliceji je videt! Postava se mi prestavela, musela jsem vsechno obleceni vymenit (a neni to jen vahou, mela jsem chvili problem se zlucnikem, vaha nizsi nez obvykle a presto jsem se do svrsku nedostala), vetsi prsa, paze a i bricho..nikdy jsem tedy necvicila. Piju kazde rano kolagen, nemam pocit, ze to pomaha, ale treba by to bylo jeste horsi. Beru menoflavon. Nejsi v tom sama.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.8.24 18:38

Mě je 47, problém s tím, co ty nemám, ale já jsem bez MS teď v srpnu taky rok a mě pro změnu trápí suchost „tam dole“. A řeknu ti (nebo vám všem tady), že to je taky pěknej vopruz. Člověk se těší, že až „to“ nebude mít, tak bude moci sexovat v podstatě kdykoli se mu zachce, a ona mu příroda zase nadělí toto. Ale samozřejmě nejde jenom o ten sex, ale je to nepříjemný pocit i v běžným životě.
Návaly a zvýšené pocení se mi teda taky nevyhnuly, ale to zatím zvládám.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.8.24 21:48
@Anonymní píše: Více

Já měla přechod v necelých 41 letech. 7 let návaly. Nějak to ale neprožívám, hlavně že už nemám ty návaly. Ty byly hrozné.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.8.24 21:56

ať ti gynekolog předepíše tabletky Vagifem, jsou to malinké hormonální tabletky s aplikátorem, jednou týdně do pochvy

• Citovat
  • Upravit
4164
29.8.24 21:59

Nedávno jsem někde četla, že v životě jsou dva zlomy, kdy se stárnutí skokově projeví, cca 45 let a cca 60 let.
Přímá souvislost s přechodem tam být nemusí, a asi nezbyde, než se s tím smířit. Bude už jenom hůř :pankac:
Fakt je, že tyhle změny a působení zubu času psychicky nesou daleko hůř holky, co byly v mládí atraktivní a zvyklé na výhody z té atraktivity plynoucí. Vidím to na kolegyních, na třídních srazech po letech..
Asi tu energii už budeme pomalu muset přesměrovat někam jinam :mrgreen:

Příspěvek upraven 29.08.24 v 22:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
29.8.24 21:59

Hele… stárnutí nezastavíš. Jediné, co můžeš udělat je to, že se s tím smíříš, protože to bude jen horší a horší. Pokud se budeš snažit vypadat, jako „zamlada“ budeš se tím jenom trápit a budeš se ničit.

Tohle je v životě ženy hodně těžké období a nikdo se s tím nesmiřuje dobře. Není se ale za co stydět, každé ženě se tohle dříve nebo později stane. Není žádná ostuda vyhledat nějakého terapeuta, který ti pomůže to zpracovat, smířit se se stavem věcí a začít se mít zase ráda.

Já tohle momentálně prožívám s maminkou, která to nesla hodně těžce. A terapie jí skutečně hodně pomohla. Předtím se snažila stárnutí porazit na sílu. Držela drastické diety, patlala na sebe bůh ví jaké zkrášlující prostředky a prostě se ten věk snažila „zamaskovat“. Rozhodně jí to nepomáhalo a ten stres a nervy nebyly dobré.
Pak začala chodit na terapii, urovnala si to v sobě a smířila se s tím, že je v nějaké životní fázi. A místo, toho, aby se snažila vypadat jako kočka, kterou celý život byla, přesunula se do role „elegantní postarší dámy“ a je spokojená.
Když sama se sebou přestala bojovat, zase jí to začalo slušet… i když úplně jinak, než předtím.

Drž se :) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.8.24 23:25

A zkoušela jste užívat i nějaké doplňky? Vím že mamča užívá a dost jí to pomohlo se symptomy co se dějí při přechodu - nabírání, pocení a tak dále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ruzzicka
30.8.24 04:50

To, co prožíváš, je bohužel běžné během přechodu, kdy se tělo i vzhled mění rychleji, než bychom si přály. Může pomoci najít novou rovnováhu – třeba změna stravy, pravidelný pohyb, a pokud máš možnost, zvážit konzultaci s odborníkem na hormonální terapii. Hlavně neztrácej víru v sebe, i toto období může přinést nové možnosti a krásu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.8.24 10:30

Možná by byla fajn uzavřená skupina, asi ne každá tohle chce probírat veřejně, byť jako anonym :) Co vy na to? Už mě to párkrát napadlo, nebylo by špatné mít místo, kde se dají tyhle problémy (a nejen) probrat trochu víc. Zakládat sama to nechci, ale pokud by se toho někdo ujal… :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa