Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Přecházel někdo z jedněch antidepresiv na druhé? Já měsíc beru apo parox a od zítra mám brát asentru. Na netu jsem četla že by tam měl být nějaký časový odstup, nevíte někdo prosím jak to je?
Snižuješ první lék a postupně nasazuješ nový. Dr. ti to nevysvětlil?
@Proto02 já beru apo-parox jen půlku a prý je mám vysadit a zítra začít asentrou, ale zajímá mě jestli tam není nějaké rozmezí třeba 24 hodin nebo tak nějak ![]()
@Anonymní píše:
Přecházel někdo z jedněch antidepresiv na druhé? Já měsíc beru apo parox a od zítra mám brát asentru. Na netu jsem četla že by tam měl být nějaký časový odstup, nevíte někdo prosím jak to je?
To by se opravdu mělo postupně snižovat staré a navyšovat nové, každé z nich má jinou účinnou látku, takhle mi to vždy můj psychiatr vysvetloval
Apo parox 20mg půl tablety? Tam už není co postupně snižovat. Je to minimální dávka. Spíš se divím, že je vysazuješ po tak krátké době. Účinek ještě nejspíš ani nenaběhl úplně. Nebo kvůli nežádoucím účinkům?
@Murka ano kvůli nežádoucím účinkům, mám strašný třesy neovladatelný. Brala jsem celý prášek ale nedalo se to jelikož mi málem z rukou vypadl malý syn když sem dostala ten třes, tak mi to paní doktorka vyměnila právě za asentru.
@Anonymní píše:
@Murka ano kvůli nežádoucím účinkům, mám strašný třesy neovladatelný. Brala jsem celý prášek ale nedalo se to jelikož mi málem z rukou vypadl malý syn když sem dostala ten třes, tak mi to paní doktorka vyměnila právě za asentru.
Tak to chápu, užila jsem si NÚ u jiných antidepresiv.
@Murka no tak jsem to právě snížila na půlku a dneska jsem měla ráno půlku apo paroxu a paní doktorka říkala že zítra ráno mám začít s asentrou, akorát sem se zapomněla zeptat zda tam není nějaká časová dostupnost, někde jsem četla že u jednoho léků musí být 28 hodin, já si ty prášky brala ve stejnou hodinu což by znamenalo že zítra si asentru vezmu po 24 hodinách tak snad to nevadí
Pokud by to bylo nutné, tak by tě na to doktorka upozornila. Normálně si vezmi asentru a ničeho se neboj nebo si nervováním ublížíš víc.
Já poslední půlrok nasazovala několik nových léků, nejen na psychiku. U dvou z nich vážné NÚ. Jeden šel vysadit bez náhrady. Ale druhý lék teď vysazuji a zároveň začínám užívat nový a mám nervy, aby se zase neukázaly nějaké NÚ. Nervy pracujou.