Přechod na jeden spánek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
233
27.3.23 13:46
@Lucie_Sx píše:
Ale ty jsi rady dostala.
1. nemontuj se ji do spanku a nech ji spat, kdy potrebuje
2. pokud se budi, douspi ji tim, ze znovu pojezdis kocarem nebo ji strcis prso

Za 1. Dítě někdy potřebuje pomoct naučit se spát :)
Za 2. nekojím a dítě mi spí ve své postýlce ve svém pokojíčku, nespí v kočárku za jízdy, nejsem blázen.

Čekala jsem rady typu prodloužit/zkrátit bdele okno apod, díky:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
27.3.23 13:48
@Eowyn01 píše:
Teda, ty to dobre hrotis. To musi byt psycho vsechno podridit spanku ditete, pocitat to presne na minuty, „jet“ bdela okna, kdyz nahodou spi jinak, nez „by mela“, uz to resis.

Ano je to tak, někdo to tak prostě má. Díky tomu že to tak řeším, tak spí dokonale kromě tohoto výkyvu během přechodu na 1 spánek. Od 6 měsíců spí celou noc 11-12 hodin a denní spánky v postýlce dle bdělých oken a problém v tom nevidím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
27.3.23 13:50

Hele 70 minut fakt není málo a rozhodně to není “blbý spaní”. Tomu dítěti je 16 měsíců proboha.

• Citovat
  • Upravit
233
27.3.23 14:38
@Tosidelassrandu píše:
Hele 70 minut fakt není málo a rozhodně to není “blbý spaní”. Tomu dítěti je 16 měsíců proboha.

Právě, 70-80 minut je na tento věk velmi krátký denní spánek. Doručené je 11-12 hodin noc a 2-3 hodiny přes den. V noci spí 11, dneska teda 11,5h a přes den se na ty 2 hodiny nemůžeme dostat a VIDÍM, že ji to nestačí.

Pokud tedy nemáte konkrétní zkušenost s konkrétně touto problematikou, není nutno reagovat na příspěvek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
27.3.23 14:41
@saniska píše:
Za 1. Dítě někdy potřebuje pomoct naučit se spát :)
Za 2. nekojím a dítě mi spí ve své postýlce ve svém pokojíčku, nespí v kočárku za jízdy, nejsem blázen.Čekala jsem rady typu prodloužit/zkrátit bdele okno apod, díky:)

Tvl tobe neni rady.

To neni Tamagoci, ale dite!

To bude jednou hodne tezka srazka s realitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
27.3.23 14:45
@Lucie_Sx píše:
Tvl tobe neni rady.

To neni Tamagoci, ale dite!

To bude jednou hodne tezka srazka s realitou.

Opět žádná ráda, jen prázdný komentář. Malá má už 16 měsíců, takže realita je mi moc dobře známá. Opakuji, vidím, že ji takto krátký spánek nestačí, proto mě zajímaly zkušenosti ostatních, kteří MĚLI STEJNÝ PROBLÉM.
Názory těch, kteří toto neřešili mě absolutně nezajímají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35681
27.3.23 14:51
@saniska píše:
Právě, 70-80 minut je na tento věk velmi krátký denní spánek. Doručené je 11-12 hodin noc a 2-3 hodiny přes den. V noci spí 11, dneska teda 11,5h a přes den se na ty 2 hodiny nemůžeme dostat a VIDÍM, že ji to nestačí.Pokud tedy nemáte konkrétní zkušenost s konkrétně touto problematikou, není nutno reagovat na příspěvek ;)

Kdyby jí to nestačilo tak spí dýl. Přestaň se řídit nějakými nesmyslnými tabulkami. Každý dítě je jiný a má jinou potřebu spánku v různých fázích vývoje.
Zapoj trochu mozek.
A věř, že sem to řešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
27.3.23 14:57
@JancaS84 píše:
Kdyby jí to nestačilo tak spí dýl. Přestaň se řídit nějakými nesmyslnými tabulkami. Každý dítě je jiný a má jinou potřebu spánku v různých fázích vývoje.
Zapoj trochu mozek.
A věř, že sem to řešila.

Kdyby se budila odpočatá tak to neřeším, ale budí se a okamžitě pláč i na 15 minut. Douspat nejde, prostě se jí nedaří přejít do dalšího spánkového cyklu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2584
27.3.23 14:57

Tak když se to do týdne neupraví do tebou požadované délky, a nebude jí to stačit, vrať jí znovu dva denní spánky a jeden zkus znovu za dva měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10859
27.3.23 14:59
@mokkk píše:
Tak když se to do týdne neupraví do tebou požadované délky, a nebude jí to stačit, vrať jí znovu dva denní spánky a jeden zkus znovu za dva měsíce.

„Neupravi do tebou pozadovane delky“ zni strasne. Snad to dite bude vybocovat jen se spankem, jinak si s matkou uzije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
27.3.23 15:03
@saniska píše:
Kdyby se budila odpočatá tak to neřeším, ale budí se a okamžitě pláč i na 15 minut. Douspat nejde, prostě se jí nedaří přejít do dalšího spánkového cyklu

Kdyby chudinka mohla spat venku v jedoucim kocarku, tak spi jak drevo. Nebo s tebou v posteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
27.3.23 15:07

Myslím, že jsem ti psala už včera.
Mám dvě hooodně nespavé děti - za 24 hod cyklus daly dohromady 11 hodin spánku. Tzn. o 2 hodiny méně než tvoje dítě. Tzn. kdyby spaly 13 hodin / den, skáču radostí a neřeším, že místo 14 hodin spí jenom 13…
Tobě tam mimo tabulku lítá nějaká půl hodina. To fakt není něco, co bys měla řešit. Zvlášť v přechodovým období, kdy je to každý den jinak. U nás se třeba přechody vyrovnávaly i dva měsíce. Ty to řešíš po 3 dnech. Holky ti to píšou dobře - je třeba si uvědomit, že to není stroj, ale dítě a holt ne vždy bude fungovat dle tvých představ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
27.3.23 15:09
@saniska píše:
Právě, 70-80 minut je na tento věk velmi krátký denní spánek. Doručené je 11-12 hodin noc a 2-3 hodiny přes den. V noci spí 11, dneska teda 11,5h a přes den se na ty 2 hodiny nemůžeme dostat a VIDÍM, že ji to nestačí.Pokud tedy nemáte konkrétní zkušenost s konkrétně touto problematikou, není nutno reagovat na příspěvek ;)

Ty jsi úplně natvrdlá. Já jsem od narození taky jela bdělá okna a více méně podle tabulek a sedlo to perfektně. Pokud jsi ale dávala pozor a četla všechny informace, tak jak tady sebe prezentuješ, tak cca od toho roka se spánková potřeba dost liší.

1. Ty jsi přešla na jeden spánek před třemi dny a už tady děláš strašný závěry. Samozřejmě, že nějakou dobu trvá, než se spánek srovná.

2. 11 hodin v noci a 70 min přes den je tabulkově úplně ok. Kdyby dítě bylo tak strašně unavený jal tvrdíš, tak ti spí dýl

3. Jsi arogantní. Nebo tak alespoň působíš.

My přecházeli na 1 spánek ještě před prvním rokem. Ze začátku spala taky třeba jen hodinu. Ted ve 14 měsících už ty dvě hodiny klidně spí, ale někdy jen hodinu, někdy něco mezi tim. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
233
27.3.23 15:10
@Lucie_Sx píše:
Kdyby chudinka mohla spat venku v jedoucim kocarku, tak spi jak drevo. Nebo s tebou v posteli.

Podle mne jsou děti spící v jedoucím kočáru chudinky, je to věc názoru snad ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
27.3.23 15:11
@Lucie_Sx píše:

Ne, některý děti, např. to moje spí jak dřevo ve svojí postýlce. Tohle je úplně zbytečnej komentář

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510