7 měsíční miminko nespí

206
7.3.23 21:47

7mesicni Miminko nespí

Ahoj, tyto temata tady uz jsou a hodně sem jich pročetla, ale nikde jsem se nedočkala odpovědi, která by pomohla. Mám 7,5 mesicni dceru. Od narozeni cca od 4tydnu - 4 mesici spala celou noc. Bylo to super a protože přibírala, doktorka poradila, abychom ji nechali spat. Poté dostala covid, kdy jsme ležely 4dny na JIPu. Od té doby se ji spaní zhoršilo a začala se budit 1×, 2×… až to bylo co hodinu. Poté začala mít problémy se zuby a na Štědrý den jsme ji objevili dva dole. Poté přišel na týden klid a poté to opět začalo. Prakticky co se vzbudí už prudí. Většinou je tak 15minut ok a pak pokračuje.. takto to trvá celý den, kromě spaní. Dopoledne spí půl hodiny, usne sama v postýlce bez problému. Odpoledne to samé. Usne na hodku v kočárku. Po probuzeni zase pul hodka v pohodě a pak prudi a vykřikuje. Zacne rvat jakmile se vzdálim a nebo ji nechovam. V 19ji vetsinou koupu a pote davam veceri. Přesla jsem od 6. Mesice na umele mliko na vecer, ktere ma rada a vzdy vypije cca 240ml. Vzdy v 19:30 cca ho vypije a sama usne v postýlce. Kolem 20:15 uz je vzhuru a rve a zacina kolotoc. Rve a rve.. a neni k uklidneni. Nepomaha nic. Trva do az do pulnoci, kdy vetsinou vycerpanim usne na mě. Nerikejte mi, ze ma hodinu po jidle hlad?!?! Zkousela jsem uz uplne vse. Nurofen v pripade ze ji neco boli.. cipky, homeopatika, uspani v postylce/ mimo postel/ v naruci/ na brise/ pusteny šum/ ukolebavky/ podat znovu mleko/ podat čaj/ pochovat/ stat u postylky a uklidnovat/ vzit k sobe do postele/ nechat vyřvat. Nepomaha nic, proste porad jen rve. Vyklubaly se nam pred tydnem dva horni zuby, ale nemělo to žádný vliv na dění po. Nijak se ji neulevilo, prakticky dva měsíce kazdy den beze změny. Je možné, ze rostou zuby nonstop 2-3 měsíce v kuse? Jediné co jaks taks zabere, když ji v noci davam vzdy po probuzení prso. Z nej moc nepije, ale nejak ji to asi uklidnuje. Nejhorsi casovy usek je od 20-2 pak uz se vzbudi do rana treba jen 3×. Od 6uz je ale zase aktivni a vzhuru. Jsem na pokraji psychického zhroucení. Manžel říká, ze je možná čas na to ji nechávat vyrvat, protože ji přece nemůžeme dva měsíce v kuse porad tahat a skákat na spek. Moc si přeju, aby se to uklidnilo. Delam dalkove jeste skolu a popravde bych ji uz potrebovala dodelat. I když jsem se smířila, že je mozne, ze ji nedodelam, rada bych alespon nas vztah s manželem chtěla udržovat. Díky tomu silenstvi, jsme na sebe za ty posledni dva měsíce nemeli asi cas se spolu navečeřet, natoz spolu nějak byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35706
7.3.23 22:01

Na to žádná zázračná rada není. Děti se prostě budí. Když zabere prso dej prso. Hlavně nenechávejte vyřvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
7.3.23 22:07

Měla jsem takovou mladší, už jsem to tu psala mockrát. Bylo to naprostý koncentrovaný peklo, nikdy předtím jsem si nedokázala představit jak extrémně unavený může člověk být. Trvalo to od 3 do 16 měsíců. Každou noc. Na kojení se budila obvykle co 45 minut celou noc, občas dala dvě hodiny. Nebo taky co 10-15 minut. K tomu starší dítě a práce. Nepomohlo nic - vůbec nic. Až v těch 16 měsících kdy už delší dobu zvládala být s manželem i s ním usnout, tak jsem odstavila, od tý doby spí většinou celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
7.3.23 22:20

Vítej na mateřský.

• Citovat
  • Upravit
766
10.3.23 17:05

Ahoj no, co si čekala? Je to mimino a zuby jsou fakt zlo a peklo v jednom…
Takže jo klidně jí zoubky mohou růst 2-3 měsíce v kuse. Jakoubek olejicek, viburcol cipky❤️

Manžela vyměň, pokud to nedokáže pochopit, nebo ať si malou vezme do kočárku na procházku po práci a ty jdi spát, pokud nemáš starší dítě, opět choď spát s malou odpoledne. Navař si na dva na tři dny dopředu a na nepořádek momentálně nehleď, malá tě teď potřebuje. Typuju, že bude mít separační úzkost, takže dopřej ji co nejvíce kontaktu, napadl mě nositko/ šátek? Zkoušela si?
Jinak takhle malé mimino fakt není vyčůrané a nebrečí jen tak, protože si řekne, tak Jo budu prudit rodiče 😅
Kdyby si chtěla klidně napiš do zprávy, já mám dvě děti necelé dva roky od sebe, je to taky občas na mašli, ale první rok jsme zvládli a to první je divoký šílene, druhy byl uřvaný do půl roku… :zed: 😃
Teď už je to docela pohoda 🙏🏻 ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
20.3.23 12:11

Vždyť popisuješ normální dítě :) jak sis to představovala?

Vyřvat rozhodně nenechávat. To je obrovský rodičovský selhání.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510