Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, jdu si pro řadu, snad některá budete mít nějakou zkušenost.
Malá má 25 měsíců. Do půl roku spala celou noc, ale pak se to zvrtlo a začala se budit pravidelně, tak po 2 -3 hodinách spánku. Prvni ji šlo vysvětlit a ukázat, že je noc a že všichni spinkají - to ale tak šlo třeba týden, pak stále brečela. Pak jsem asi udělali chybu a vzali ji k nám do postele. Od té doby usíná krásně v 8 sama ve své postylce, ale pořád se budí po těch 2-3 hodinách a konec. Mléko v noci už nemá - hlad si myslím, že taky ne - pojí kolem půl 8. Žízeň nemá - nechce pití. Dostala jsem tip, že za to může dudlík. Že jak se procitne, tak ho začne hledat a tím se probere. Ale dost dojdu a dám jí ho, tak si ho vezme a stále křičí až než ji vezmu k nám. Dnes jsem dudliky už ustřihla, tak uvidíme. Máte někdo prosím zkušenost s odebráním dudliku a zlepšením spánku v noci?
Tak tuto souvislost jsem nevypozorovala. Deti spaly stejne s dudlikem jako bez. Akorat starsi dite bez dudliku prestalo spat odpoledne. Ja cekala az ho dite ztrati a pak uz dalsi nekupovala, kdyz se na nej zeptalo, tak jsem popravde rekla, ze nevim, kde je.
Mne dite spalo spatne i s dudlikem
to podle me nema moc souvislost. S dudlikem jsme se rozloucili ve 22 mesicich a na spanku jsem nepozorovala zadnou zmenu.
Jo, u nás to pomohlo, dcera bez dudlíku konečně začala spát jako člověk-byl jí rok a půl ![]()
Pro mě bylo největší vysvobození, že nemusím Xkrát za noc vstát a hledat.
Ahoj maminky, my máme problém podobný, a já začínám být zoufalá… Syn 23m., dudlík na noc mel celou dobu, v noci se vzbudil cca v 5 hledal dud, dala mu jej a spinkal do půl 7. Na poobedni spánek ho někdy měl, někdy ne… Podle nálady…
To se ale změnilo před 4 týdny, kdy měl opravdu ošklivý kašel… Stále plakal. Na uklidnění jsem mu dala dudlík… On si na něj zvykl a nastalo nám peklo. Kolem 5h ráno jsem jej brala k nám… Teď se vzbudí a vyžaduje ložnici, s kašlem usinal a spinkal, teď ani za mák, takže jsme od 5-6h denně vzhůru. A celý den má dudu v puse. Jak mu jej vezmu řev, řev, řev… Jsem zoufalá… Do včera byl bez dudu alespoň venku, včera řev… Jak ho mám odnaučit dudakovat? Ještě bych chtěla říct, že jsem totálně bez energie na cokoliv, za 2m budu rodit
A jsem vyčerpaná „úplně že všeho“ ![]()
@LevanduleKo podle me budes proste muset vydrzet mu ho nedat… Muj stejne stary syn vstava denne mezi 4. a 5., takze je to pro me teda standard ![]()