Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Já bych ještě počkala. Ony ty děti pak tak rychle nerostou a třeba si brzy sedne a koupíte kvalitnější s menším váhovým rozpětím.
@Loki01 píše:
@kattkka
Top of his ears!
Ja uz fakt nevím…
Ty mas uši někde jinde nebo co?
Umíš číst?
From baby! to toddler
Ok v pripade maxi cosi mas pravdu lec je tam vic veci ktere jsou kravina
. Mrkni se zrovna cybex ten jak jiste vis se v poslednich letech umistuje lepe jak maxi cosi. A taky kdyz jeste mrknes na to maxi cosi tak tech kravin je tam vic nekde udelali soudruzi chybu v pripade navodu maxi cosi.
http://cybex-online.com/…tention.html
@kattkka píše:
Ok v pripade maxi cosi mas pravdu lec je tam vic veci ktere jsou kravina. Mrkni se zrovna cybex ten jak jiste vis se v poslednich letech umistuje lepe jak maxi cosi. A taky kdyz jeste mrknes na to maxi cosi tak tech kravin je tam vic nekde udelali soudruzi chybu v pripade navodu maxi cosi.
http://cybex-online.com/…tention.html
Možna je to u kazde sedačky jiné. Nevím, ale tohle jsem nečetla jen u maxi cosi.
Mimochodem maxi cosi ma výborne sedačky, docela se v tom orientuju ( proto je můj 4 lety porad v protisměru).
http://www.independent.co.uk/…8605182.html?…
@Loki01 píše:
Možna je to u kazde sedačky jiné. Nevím, ale tohle jsem nečetla jen u maxi cosi.
Mimochodem maxi cosi ma výborne sedačky, docela se v tom orientuju ( proto je můj 4 lety porad v protisměru).
http://www.independent.co.uk/…8605182.html?…
Kdyby ses vtom orientovala tak tohle nenapises. A uznas ze maxi cosi zaspala dobu. Precti si to cele.Maji tam vice perlicek. ![]()
Ja nerikam ze jsou spatne sedacky ale preci jen cybex vede co se testu tyce. ![]()
@Loki01 u vajíček a i všech protisměrných sedaček nesmí dítěti přesahovat hlava přes okraj sedačky- a to platí obecně pro všechny značky, protože by při nárazu tou hlavou narazili do předního sedadla, či palubní desky.
Jinak je pravda, že protisměrné sedačky jsou až 5× bezpečnější než posměrné, ale ta hlava nesmí koukat, jinak by už pro dítě bezpečná nebyla.
@kattkka
Ja ze cybexu moc nadšena nejsem, jejich sedačky se mi nezdají extra bezpečně a v testech, které znám ja opravdu vede maxi cosi.
Ja si zase myslím, ze pravdu nemáš ty a ze se v tom neorientujes.
![]()
@steeve píše:
@Loki01 u vajíček a i všech protisměrných sedaček nesmí dítěti přesahovat hlava přes okraj sedačky- a to platí obecně pro všechny značky, protože by při nárazu tou hlavou narazili do předního sedadla, či palubní desky.
- hlava přesahovat může u posměrných sedaček, a to do úrovně očí.
Jinak je pravda, že protisměrné sedačky jsou až 5× bezpečnější než posměrné, ale ta hlava nesmí koukat, jinak by už pro dítě bezpečná nebyla.
Prosímte ja nevím kde mas uši, ale kdyz je sedacka do vršku uši tak určitě hlavou nikde neprasti.
Naše sedacka je Brio Zento a jejich rada je tady:
I've contacted Brio, as I've been snooping around on the net a bit, and the general advice in Sweden seems to be that car seats (and only Scandinavian car seats are for sale in Sweden) can be used rf until the child's ears are level with the top of the seat, and that nothing else matters (i. e., height of top slots).
Tohle je rada ze Švédska. ![]()
Ref:http://www.thenaturalparent.co.nz/…iewtopic.php?…
Takže se asi budem muset dohodnout, ze se nedohodnem.
@Loki01 většina protisměrných sedaček- tedy vajíček, není rovně nahoru, ale naležato, takže přesahující hlava by narazila do předního sedadla, ev. palubní desky,
i u větších protisměrných sedaček, i když jsou již více narovnané, tak ty mají být zapřené o přední sedadlo, a opět by mohlo dojít ke styku hlavy která přesahuje s předním sedadlem,
a pozor, ta vaše sedačka Brio je protisměrná i posměrná, takže to co pak někdo napsal, že může přesahovat hlava platí pro použití po směru, - každá strana jiná pravidla
a ta odpověď z odkazu co posíláte, je opět jen napsaný od nějakého člověka na diskuzi, která není konkrétní odpovědí od výrobce, a je to vytržené z kontextu, takže co je na tom pravdy…
@steeve píše:
@Loki01 většina protisměrných sedaček- tedy vajíček, není rovně nahoru, ale naležato, takže přesahující hlava by narazila do předního sedadla, ev. palubní desky,
i u větších protisměrných sedaček, i když jsou již více narovnané, tak ty mají být zapřené o přední sedadlo, a opět by mohlo dojít ke styku hlavy která přesahuje s předním sedadlem,
a pozor, ta vaše sedačka Brio je protisměrná i posměrná, takže to co pak někdo napsal, že může přesahovat hlava platí pro použití po směru, - každá strana jiná pravidla
a ta odpověď z odkazu co posíláte, je opět jen napsaný od nějakého člověka na diskuzi, která není konkrétní odpovědí od výrobce, a je to vytržené z kontextu, takže co je na tom pravdy…
To je Švédské doporučení. Ne doporučení sedačky Brio. Mám pocit, ze tu nikdo neumí poradne číst:)
Takže ne, není to typem sedačky, tohle je univerzální doporučení.
Vaše doporučení nemá ref citovanou vůbec, takže nějak nechápu tu vaši poznámku.
To, ze je vajíčko víc nalezato je pravda, ale porad nevím kde se nacházejí vaše uši, protože porad nechápu jakým stylem by mohla hlava z vajíčka vyletet.
Tady jdou další diskuze: http://www.car-seat.org/showthread.php?…
http://www.car-seat.org/showthread.php?…
Ale tak možna se všichni myli ![]()
Ja si opravdu myslím, ze záleží na sedacce. Každy výrobce asi udává vlastní instrukce a je potreba se tim řídit.
@Loki01 v protisměru nesmí dítěti přesahovat hlava, to je fakt, a platí to pro všechny, na tom se nedá nic změnit, ať je to jakýkoliv výrobce
ty odkazy co sem neustále dáváte jsou jen odkazy na diskuze obyčejných lidí, to nejsou žádné oficiální stránky výrobců, či zákonodárců, tam píšou obyčejní lidé, stejně jako zde do diskuze na Emiminu, a samozřejmě i ti lidé se můžou mýlit, takže nevěřte všemu co se na nějaké diskuzi píše
samozřejmě řiďte se návodem k sedačce, ale pochybuju že máte v návodu napsáno, že může dítěti v protisměru koukat hlava
@steeve
Ano mám.
Přímo od Bria.
Děkuju za upozorněni, doteď jsem myslela ze je psáno, to je dano ![]()
Vy jste tady neposkytl absolutne zádné ref. Ja jsem tady dala dokonce odkaz na manuál, ve kterem je to jasné psané. Takze mate evidentne úplne informace a nečetl jste celou diskuzi.
Chápu, ze se považujete za sedackoveho guru (jde to vidět z jiných diskuzi i z toho jak tady hazete fakty bez jakkekoli reference), ale ja mám přímo doporučení v manuálu (jinem nez co jsem tady vkladala) a taky je to doporučení od Švédské vlády.
Takže to asi ukoncime, jak jsem říkala proste se neshodnem.
Ja mám informace svoje, vy svoje. Nevím odkud to berete vy, link jsem od vás nikdy neviděla. Ja tady svůj manuál skanovat nebudu a jestli chcete podívejte se na Švédské stránky a najdete si to.
Asi záleží přímo na výrobci, ne vsude stejna pravidla jak tady neustale tvrdíte
Cili možna najdete doporučení vyměnit sedačku kdyz je hlava u okraje, někde zase bude výrobce tvrdit něco jineho ![]()
Mějte se krasne a zkuste si to nastudovat. ![]()
@steeve @kattkka
Tak kupujeme novou sedacku a podivej co jsem nasla.
http://www.britax.co.uk/…lti_tech.pdf Strana 6.
Takze i Britax souhlasi, ze do te doby dokud je sedacka po vrsek usi je to v poradku. Hned jsem si na vas vzpomnela a rikala jsem si, ze vam to musim abyste jim mohli napsat a opravit je stejne jako maxi cosi ![]()
@Loki01
Muzu se zeptat, ktera sedacka od Maxi Cosi umoznuje jizdu v protismeru i ve 4 letech?
Rada bych co nejdele vozila dite v protismeru, jak je obvykle ve Skandinavii..
Koukala jsem na Cybex Sorina, ktera je sice do 18kg, ale prisla mi dost mala i pro 10kg dite a uplne me nenadchla..
Diky!
@MV313 píše:
@Loki01
Muzu se zeptat, ktera sedacka od Maxi Cosi umoznuje jizdu v protismeru i ve 4 letech?
Rada bych co nejdele vozila dite v protismeru, jak je obvykle ve Skandinavii..
Koukala jsem na Cybex Sorina, ktera je sice do 18kg, ale prisla mi dost mala i pro 10kg dite a uplne me nenadchla..
Diky!
Maxi Cosi Mobi je az do 25kg do protismeru. Pak ma jeste Britax (Romer) sedacky. Two way elite (ta je pro vysoke deti, ma delsi zada), Max-way, Multi-tech a dalsi spousta. ![]()