Přechodné bydliště

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1
14.11.12 18:54

Holky, mám nárok na daňový bonus na dítě, pokud přítel pracuje v Německu, nemá zde trvalý pobyt ve stejném městě, ale bydlí s námi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21109
30.1.13 17:44

Prosím vás, mám takový dotaz. Bydlím napůl doma a napůl u přítele, teď jsem nastoupila do úplně první práce a netuším ještě jak to chodí, ale pokud budu marodit, tak bych si chtěla zařídit, aby mě kontrola ze sociálky nehledala jenom na místě trvalého bydliště (doma), ale i u přítele. Protože se může stát, že já si budu marodit u něj a kontrola přijde k nám domů a já tam nebudu a poté mi seberou marodku, ne? :nevim:
Dá se nějak někde nahlásit přechodné bydliště?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
30.1.13 17:49

@PaníBovaryová Kdybys šla na neschopenku, tak u doktorky nahlásíš, na jaké adrese se budeš „nacházet“ a tu ona napíše do papírů, nemusí to být trvalé bydliště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
30.1.13 17:49

Adresa, kde budeš marodit, se hlásí vždycky u doktora, který vyplňuje papíry k nemocenské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
30.1.13 17:51

@PaníBovaryová
Když jdeš na nemocenskou, tak nahlásíš místo, kde budes marodit a je jedno, co to je za adresu, jestli tvá, rodičů, přítele nebo sousedů :-). Ale musíš byt po celou dobu tam. Ono se taky nepředpokládá, že by nemocný člověk někam pendloval…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sime
8.2.13 14:38

Holky a co když mám trvalé bydliště u rodičů a dlouhodobě žiju jinde? Nehci zatím měnit trvalé bydliště, ale v nájmu kde žiju platím odpad a kanalizaci, ale totéž platím v místě trvalého bydliště…Jak to zařídit, abych tyhle poplatky platila jenom tam, kde žiju? Volala jsem kvůli tomu na městský úřad a bylo mi řečeno, že můžu jedině změnit trvalko nebo si zažádat na město o prominutí těchto poplatků…taky mi právě řekli, že přechodné bydliště neexistuje. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
avokloven
7.6.13 20:32

přechodné bydliště

Avokloven
Ahoj, mám problém, manžel onemocněl a potřebujeme se nahlásit na jiném než stálém bydlišti, protože doma by se nedostal ani náhodou ven a na chatě by pohyb pro něj byl alespoň trochu možný. Nevíte jak postupovat, protože doktor ani sanita pro něj nepřipadá v úvahu. Dík

• Citovat
  • Upravit
avokloven
7.6.13 20:41

Ahoj Sime, máme všichni smůlu, mám stejný problém, v trvalém bydlišti platím odpad 1200 Kč ročně a na chatě, kde vyprodukuji 2 pytlíky za 14 dnů platím 700 Kč. Odpadům zdar! :,(

• Citovat
  • Upravit
verča0258
1.9.13 13:28

Ahoj, mám jeden dotaz, teď budu bydlet u přítele ale nechci si měnit bydliště, ale budu si potvrzovat kartu abych mohla dojíždět do školy ale nejsem si jistá jestli mi projde prostě že jen řeknu že mám přechodné bydliště :nevim:

• Citovat
  • Upravit
9950
1.9.13 13:49
@verča0258 píše:
Ahoj, mám jeden dotaz, teď budu bydlet u přítele ale nechci si měnit bydliště, ale budu si potvrzovat kartu abych mohla dojíždět do školy ale nejsem si jistá jestli mi projde prostě že jen řeknu že mám přechodné bydliště :nevim:

není žádné přechodné bydliště..buď trvalé (co je v OP) nebo kontaktní kde teď jsi..má to tak každý třetí :mrgreen:..neměl by být problém ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
1.9.13 15:52

Mám to také tak a karta na bus mi neprošla, prostě tam nemám trvalý bydliště, tak mám smůlu, kdyby se tit o nějak povedlo dej vědět, taky by se mi to hodilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
25.8.14 21:46

Holky prosim nevi nekdo jak je to kdyz jde clovek z prahy do brna? Trvaly pobyt je v praze ale v brne by byla kontaktni adresa. Jde mi o tom kam clovek se pak ma nahlasit na pracovni urad v pripadr ze hleda zatim praci v brne? Dekuju za kazdy prispevek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí