Přechodné bydliště

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1101
17.7.11 21:48

přechodné bydliště

Ahojky chtěla bych se jen zeptat dá se nahlásit jen přechodné bydliště. Jde mi o to zda mohu mít trvalé napsané jinde než budem s manželem a dětmi bydlet budem se teď stěhovat. Ale manžel nechce měnit vše a myslí že stačí jen nahlásit na poště že budem mít přechodné jinde aby nám tam chodila pošta je to opravdu tak? Jdeme do podnájmu cca na rok pak se budem zas stěhovat za manželem blíž k jeho práci. Ale teď jsem na mateřské a prostě na byt kde manžel pracuje nemáme. Prosím jde to a opravdu stačí jen nahlásit změnu na poště děkuji moc všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3329
17.7.11 21:56

Nevim jetli uplne rozumim problemu, ale pokusim se odpovedet.
Ja jsem se stehovala loni v lete, trvale bydliste mam stale na stare adrese, postu si normalne nechavam posilat na novou adresu. Pokud prijde neco na starou (vetsinou inzerce nebo uredni dopisy), tak mi to najemnici, kteri tam bydli, hlasi a kdyz je to neco duleziteho, tak si to predame. Doporucene dopisy mam na poste nahlasene, ze se maji ukladat na te a te poste, to je zdarma do odvolani. Takze jen mi najemnik pisme sms, ze mam listek a ze si mam neco tady na poste vyzvednout.
Da se tez zadat na postu pozadavek na preposilani veskere posty jinam, ale to uz si nejsem jista, jesti neni zpoplaneno, myslim ze je to za 100 na mesic :nevim:
Kazdopadne bydlet si muzes kde chces a trvale bydliste je vec jina :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
17.7.11 22:03

Děkuji ale na staré adrese nebude nikdo takže to budu muset stejně hlásit no a co občanku tu měnit teda nemusíme né?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
17.7.11 22:06

Ahoj, přechodné bydliště bylo zrušený, ted existuje trvalé bydliště a kontaktní adresa. Já to mám ještě složitější- po prodeji bytu jsem si nahlásila TP k mamce, bydlíme v podnájmu v jiným městě a tuhle adresu hlásím jako kontaktní, trvalou uvádím jen na podtstatné dokumenty typu banka, pojištovna apod. V srpnu, nejpozdji v září se budeme stěhovat do baráku a tam si pak změním adresu TP.

Automatické přeposílání pošty stojí asi 150,– / měsíc, jednorázový přeposlání se nehradí.

• Citovat
  • Upravit
ish
5353
17.7.11 22:10

Bydlet můžeš kde chceš, nic jako „přechodné bydliště“ už neexistuje. Bydlíme jinde už pár let a žádný problém s tím není - jen veškeré úřadové vyřizování musíme řešit ve městě trvalého bydliště, na což vždycky padne den dovolené :nevim:
Poštu si můžeš buď vyřídit s těmi, co ti posílají - ať posílají na novou adresu nebo na poště u trvalého bydliště zařídit přeposílání na novou adresu (nevím přesně kolik se za to teď platí - tuším to bývalo 100Kč na osobu a měsíc).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
17.7.11 22:21

Děkuji vím že přechodná už neexistuje ale kontaktní jen jsem nevěděla jak to napsat tak se omlouvám. A dík bydlíme naštěstí ve stejným městě tak by to možná pokud budou pošťačky ochotné šlo že by to byla dohoda. Ana banku a atd. to změním jen mi šlo o občanku a řidičák díky všem Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
17.7.11 23:13

Přechodné bydliště neexistuje, existuje pouze doručovací adresa, sama to tak mám :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44170
18.7.11 06:54

Institut přechodného bydliště byl zrušen, nic takového neexistuje..Bydlet můžeš kde chceš, kontaktní poštovní adresu si můžeš taky nahlásit kde chceš. Ale ne souhrnně na poště, to by sis musela zřídit P.O Box, potom by veškerá pošta chodila tam..Prostě nahlásit kontaktní adresu všem možným odesílatelům, firmám, úřadům, nikdo se nebude ptát proč..
Kdybys žádala nějaké dávky vázané na byt a bydliště(příspěvek na bydlení), nic nedostaneš, musíš mít v bytě trvalý pobyt..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
18.7.11 06:59

Jenom doplním, že můžeš na matrice ohlásit doručovací adresu, ta bude zanesena do centrálního registru obyvatel a poté ti veškerá úřední pošta bude chodit na adresu, kterou si nahlásíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
18.7.11 10:27
mag píše:
Jenom doplním, že můžeš na matrice ohlásit doručovací adresu, ta bude zanesena do centrálního registru obyvatel a poté ti veškerá úřední pošta bude chodit na adresu, kterou si nahlásíš.

moc děkuji MAG toto jsem vůbec netušila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
18.7.11 12:14

Holky, u nás ve městě se musíte hlásit k přechodnému bydlišti, pokud tu hodláte pobývat déle než měsíc. Ale do občanky se to samozřejmě nepíše. Je to jen buzerace ze strany vedení města, prý aby měli přehled. :lol: Už dostali nakázáno to zrušit, ale trvají na tom, že to nezruší. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
18.7.11 12:27
Raduš.ka44 píše:
Holky, u nás ve městě se musíte hlásit k přechodnému bydlišti, pokud tu hodláte pobývat déle než měsíc. Ale do občanky se to samozřejmě nepíše. Je to jen buzerace ze strany vedení města, prý aby měli přehled. :lol: Už dostali nakázáno to zrušit, ale trvají na tom, že to nezruší. :roll:

No to je hustý 8-o Trvat můžou, ale vynutit nemůžou. :mrgreen:

Nejde tady o vás??
http://www.profipravo.cz/index.php?…

ÚS jasně řekl, že je to nezákonné, takže pokud jde o vás, tak dnem vyhlášení je ta vyhláška zrušená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
18.7.11 12:59
mag píše:
Raduš.ka44 píše:
Holky, u nás ve městě se musíte hlásit k přechodnému bydlišti, pokud tu hodláte pobývat déle než měsíc. Ale do občanky se to samozřejmě nepíše. Je to jen buzerace ze strany vedení města, prý aby měli přehled. :lol: Už dostali nakázáno to zrušit, ale trvají na tom, že to nezruší. :roll:

Nejde tady o vás??

ÚS jasně řekl, že je to nezákonné, takže pokud jde o vás, tak dnem vyhlášení je ta vyhláška zrušená.

Jojo, Krupka, to je naše slavné město. :-D To jsme my, co nám už dvakrát zneplatnili volby :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
18.7.11 13:08
Raduš.ka44 píše:
mag píše:
Raduš.ka44 píše:

Nejde tady o vás??

Jojo, Krupka, to je naše slavné město. :-D To jsme my, co nám už dvakrát zneplatnili volby :lol:

Ahá, tak to leccos vysvětluje :mrgreen: :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
18.7.11 13:39

To víš, volby jsou místním koníčkem :lol: . Kromě toho jsme rádi v televizi, milujeme pozornost celého národa. :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí