Přecitlivělé 3leté dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
24126
6.10.14 09:41
@Melody 4 píše:
@Cosmos ročník 2011? Křištálové dítě no… U nás tohle bylo kolem 3 roku, teda ne uplně, ale vztek ze všeho, řvaní, neposlouchání, navíc nemluví. My teda máme diagnozu ADHD a vývojová disfázie.

Tyhle děti jsou hodně citlivé na změny energii a na energie obecně. Dítě potřebuje spokojenou maminku, pak je spokojené i ono. Doporučuji kinezku a bachovky u nás hodně pomohlo.

Ted je mu 3,5 a je to mnohem mnohem lepší, potom co jsem na sobě odblokovala spoustu věcí a prošla si konstelacema.

Edit: a taky pomáhá nastavit hranice, dost často je toto zlobení voláním o hranice. Dětem to dodává jistotu. Nenech se sebou manipulovat. Podle mě zkouší co si muže dovolit.

Taky jsem to četla i mi to někteří říkají, že mají pocit, že dcerka k nim patří.

Sama na sobě taky pracuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24126
6.10.14 09:44
@Cosmos píše:
Dělám vše, jak píšete, nesnažím se ho zlomit. Sprchuju vlažnou, jídlo jí studené, jak jsem psala. Bebí foukám, ponožky převlíkám. Akorát si říkám, že nás pěkně otročí, nevím, jestli záměrně. Jak jsem psala, problém je, že často řve dřív, než si myslí, že je důvod. Že začne řvát pálí, i když mu to podávám studené, atd. Je to tu jak v blázinci. Kolikrát si říkám, kdy na nás sousedi někoho pošlou, když řve při každém koupání, jako bychom ho týrali. :?

Žárlivost, těžko říct. Od porodu dodržuju všechny rady, aby NEMĚL důvod žárlit. Pozornosti má opravdu hodně, kolikrát víc, než mimino.

Autista není. Četla jsem tu několik diskuzí o autistech (ano, nedalo mi to), ale syn opravdu nevykazuje příliš společných znaků.

Tak u nás taky dcera řekne, že to nejí, protože jí to nechutná a přitom to ani neochutná. Jinak dle toho jak jsi to napsala, tak to u nás vypadá podobně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
6.10.14 10:00

@Cosmos Jako bys mluvila o našem starším. Je také takto zvláštní, přecitlivělý, jakoby na první pohled trochu autista. Je velice chytrý. Akorát s tím oblečením to máme obráceně, bez navlečených rukavic, čepice a šály do školky nevyrazil. Ale toto popisované zas dělá náš mladší. :mrgreen:

Starší prostě nesnese ani přetažení trika přes hlavu, hned se vzteká, že to bolí, ale aby se oblékl sám… :roll: To teplé jídlo, cokoli, kňourání předem. Naštěstí druhý syn byl do roka úplný pohodář. Starší se ještě docela straní dětí, i když už se to dost zlepšilo. Bohužel s nimi ale neumí navázat moc kontakt.

Prostě ho tak beru, snažím se ho vcelku ochraňovat, nejde s tím nic udělat, už to zkouším skoro 5 let… :hug: Holt jsme si zvykli, že se starším je mnohem víc práce, než s mladším. :lol: Ale manžel se na něj naštěstí moc nerozčiluje, nějak neřeší výchovu, s dětma hlavně blbne. I když už si také prošel fázemi výchovného inženýrství, kdy se ho snažil za 14 dní mé nepřítomnosti předělat. :mrgreen: Ale houby s octem, nedá se to.

Žijeme si vcelku spokojeně. Jen vím, že pro něj budu muset najít nějakou vhodnou školu, kde by nebyl svým stylem „roztržitého profesora“ za moc velkého exota a našel by si tam nějaké podobné kamarády. Ve školce stále trochu bojujeme právě ohledně přátelství a chuti tam chodit, i když paradoxně se sebeobsluhou tam problém nemá. Tam to zvládá a ještě ho chválí… :nevim:

Takže jedině :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13744
6.10.14 11:01

Já myslím, že to nedělá schválně, že by vás „cvičil“, to se asi dá vysledovat, jestli to dělá jen doma, nebo jen mamince nebo všude. Může to být takový Adrian Monk ;)

@Cosmos pokud autistické rysy nemá, tak to přejde ;) Vydrž :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
6.10.14 11:13

@Cosmos Moje dcerka (necele 3) to dela taky. Myslim si, ze je to obdobi vzdoru. Mesic je pro ni vsechno problem, koupat se nechce, jist nebude, tyhle boty nechce. Pak je tyden uplne suprova, sama se oblika, posloucha. A pak znova nakou dobu narocne obdobi. Jdem na pout, chce na kolotoc, kdyz tam vlezem, dostane zachvat a chce pryc. Pokazde si rikam, je to normalni, bud v klidu. A kdyz uz nevim, kudy kam, jdu na e-mimino a prectu si, ze v tom nejsme sami ;-)
U nas je nejvetsi problem vecerni usinani. Kdyz ma pohodove obdobi, jdem ji poprat dobrou noc, lehne si a spi. Kdyz ale vzdoruje, nemuzeme ji v posteli udrzet, rve, jak kdybychom ji vrazdili, nic na ni neplati. Snad jen, kdybych s ni v te posteli lezela. Jenze to by fungovalo par dni a pak by si vymyslela zase jiny duvod, proc utikat. Jak resite vecery vy? Nebo s tim vase vzdorovite deti problem nemaji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6557
6.10.14 11:17

@HelcaDE U nas bylo spani trochu problem u obou deti. Zrovna vcera byl klid az kolem 22.00 hodiny, rano vstavaji v 7.30 do skoly. O vikendu to tolik neresim, ale pres tyden musi spat driv. Vetsinou pomaha, pokud u nich lezime, ale to uz odmitame delat. Takze je chvili nechame a potom je vratime do postele. Jsou dny, kdy usnou uz po 20.00, ale to jsou spis vyjimky. Unavene pres den vetsinou nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
6.10.14 11:30

@lexxie No prave, ze u ona usina take az k te 22., ale nekdy uplne v klidu a pak je obdobi, kdy fakt hysterci a ja mam sto chuti se odstehovat, protoze si sousedi musi myslet, ze ji tyrame. Ale asi se s tim opravdu nic moc delat neda. I kdyz ma stejny rezim pres rok, je obdobi, kdy je to v pohode a kdy proste ne :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
6.10.14 12:11

.

Příspěvek upraven 06.01.15 v 20:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
6.10.14 15:01
@Cosmos píše:

Dítě přecitlivělé (nemůže za to) a matka psychicky vyřízená(taky za to nemůže :hug: ), protože jí k němu přibylo mimino. Jedině vydržet pár let, cpát se hořčíkem a přečíst si pár knížek o tom, že jde děti vychovávat bez bití a řvaní. A možná by neškodilo přidat hořčík i tříleťákovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
8.10.14 10:45

@Cosmos Hmmm. Tak máš druhou možnost, je mimořádně nadaný. To není vtip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.17 19:12

Pěkný podvečer všem,
máme tříletého syna Jonáška a mám pocit, že je v poslední době přecitlivělý. Začal se bát hlasitých zvuků. Jako mimino byl dráždivý, pak to přešlo. Jak jede kolem motorka, sekám trávu, luxuju, tak dává ruce na uši, když to trvá déle, tak buď uteče, nebo se rozpláče. Podobně reaguje i na hlasitý pláč, hlasitý smích.
Pokud na něj někdo zvedne hlas, tak okamžitě hysterický pláč. Nesnese, když ho někdo napomíná nebo kárá. Stejně reaguje, když někdo kárá jeho bráchu.
Hodně věcí má svůj řád a on špatně nese jeho porušení. Opět dřív s tím problém nebyl. Když jdeme ven, musí být zavřená branka a musí ji zavřít on. Když jsem ji nechala otevřenou, že půjde ještě muž, tak se vracel, aby ji zavřel. Hrníček po snídani musí dát do dřezu a špinavou lžičku do myčky, když je plná čistého nádobí, tak je z toho dost přešlý, ale nakonec se nechá přesvědčit.
Dneska přijel švagr na motorce, vzal za sebe staršího a Jonášek měl naprostý hysterák, že musel odejít, aby se uklidnil. Pouze seděli na vypnuté motorce. Starší se nesmí k motorce ani přiblížit, aby Jonáš neplakal. Podobně reaguje, když si starší sedne třeba v autě za volant - opět ve stojícím autě s vypnutým motorem.
Problém jsou i pohádky. Jak není pohádka pozitivní od začátku do konce, zacpává si uši a pláče.
Kdo jste řešili něco podobného, pracovali jste s tím, nutili jste děti, aby si prostě zvykly, nebo jste děti nechali, vyhověli jim a počkali, až je to přejde?

• Citovat
  • Upravit
2067
13.8.17 19:23

Rikala jsi to nějakému lekari, vasemu pediatrovi? Doporucila bych odborné vysetreni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.17 19:37

@srpen89 dělá to tak od června. Takže jsem to nikde neřešila. Nevím, jestli to je nutné.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.8.17 19:44

Souhlasím s vyšetřením. Trošku bych se bála poruchy autistického spektra… ale taky to nemusí znamenat nic…

• Citovat
  • Upravit
3837
13.8.17 19:49

Tak tam vidím náznaky autistického spektra, ale nemusí, určitě bych se zmínila doktorce :) Zatím bych se snažila dělat, že se nic neděje, žádné přehnané konejšení nebo kárání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí