Před a během porodu a dál

13
24.8.23 18:28

Před a během porodu a dál

Ahoj všem. Jelikož v okolí nemam nikoho s kým bych se mohla radit ohledně porodu (rodina nefunguje a kamarádky ještě nerodily), tak mě napadlo zkusit to tady. Podržely byste mě prosím během tohohle procesu? Určitě se nás najde takových více, které tu pak třeba najdou radu. Děkuji moc :srdce:
V tuto chvíli mám pryč hlenovou zátku, břicho a záda druhý den bolí podobně jako při ms, ale nemá to nijak moc znatelné hranice nebo pravidelnost a otevřená dneska prý nejsem vůbec :? Jak dlouho to tak může trvat? Dá se otevírání něčím popohnat? Sex bohužel není momentálně na skladě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
24.8.23 18:40

Mně odešla hlenová zátka a rodila jsem o 3 týdny později. Stav se může změnit z minuty na minutu, takže žádný univerzální popohánědlo není. ;)

• Citovat
  • Upravit
1210
24.8.23 19:01

Ahojky, ja jsem v 36 tt. Mam napsane v poznámkách z kurzu, ze kdyz odejde hlenová zatka, tak to klidne může ještě trvat x dni (i treba dva tydny).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17148
24.8.23 19:21

Mně odešla a během pár hodin bylo hotovo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11820
24.8.23 19:34

Babské rady jako např masírování bradavek, teplé koupele, čaj s maliníkem, chůze po schodech, vygruntovani bytu, túra někam na kopec…to vše můžeš zkusit…sex je samozřejmě nejúčinnější ale když není dostupný… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
24.8.23 19:42

Mě tenhle stav trval 2 týdny, dokonce sem chodila i na 2cm otevřená a nic :nevim: tohle ti nikdo neřekne. Kdy mas termín?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.23 19:52

Děkuju za příspěvky:) termín mám 3.9. S těmi bolestmi dva týdny v kuse jo? Tak to potěš, to jsou teda vyhlídky. Zkusím teda aspoň ty další rady, i když nevím kolik té fyzické aktivity zvládnu v těch křečích:D možná ještě nějaké kroucení na balónu?

• Citovat
  • Upravit
4873
24.8.23 19:55

Já bych ti poradila hlavně co nejvíc odpočívat, ať máš na porod dostatek energie. Urychlovat není potřeba, tělo ví, co dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
24.8.23 20:07

Ještě mě napadá, jak vlastně bolí ty kontrakce? Když tohle teda není ono. To bolí taky podbřišek, nebo celé břicho (když dítě, tedy i děloha jdou až pod žebra)? Nebo zase každou jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4610
24.8.23 20:20

@KarinKali kontrakce proste poznas, tezko se to popisuje, proste te ochromi bolest. Nekomu to jde jen do podbrisku, nekomu do celeho bricha a nekomu i do zad. Vyborne funguje horka vana, pokud se po ni bolesti zintenzivni a zpravidelni, tak se jedna nejspis o rozjizdejici se porod. Ted u druheho jsem mela cely den divne bolesti, zdaleka se tomu nedalo rikat kontrakce, pak jsem si dala k veceru vanu a okamzite najely pravidelne kontrakce a za hodinu jsme jeli. U prvniho to vana taky nakopla, ale trvalo to jeste dalsich 10 hodin nez jsme vubec vyjeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
24.8.23 20:31
@KarinKali píše:
Ještě mě napadá, jak vlastně bolí ty kontrakce? Když tohle teda není ono. To bolí taky podbřišek, nebo celé břicho (když dítě, tedy i děloha jdou až pod žebra)? Nebo zase každou jinak…

Kontrakce bolí víc a přichází to ve vlnách, nástup, pak to musíš prodychat a pak to odezní a tak každých par minut dokola. Tyhle falešné bys měla rozeznat teplou sprchou, kontrakce po ni ještě zesílí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.23 20:55
@Anonymní píše:
Děkuju za příspěvky:) termín mám 3.9. S těmi bolestmi dva týdny v kuse jo? Tak to potěš, to jsou teda vyhlídky. Zkusím teda aspoň ty další rady, i když nevím kolik té fyzické aktivity zvládnu v těch křečích:D možná ještě nějaké kroucení na balónu?

Ty bolesti jsem měla 2 měsíce v kuse, kdy jsem 2× málem předčasné porodila.. postupně jsem se otevírala a otevřena na 1 cm chodila snad měsíc. Na 2 cm tak 3 týdny a pak se porod spustil prasknutím vody. Teprve pak nastaly kontrakce, které jsem měla do zad.
Každé těhotenství a každý porod je jiný.

• Citovat
  • Upravit
13
25.8.23 02:08

No, tak už bych řekla že jsou to pravidelně vlny, bolest a pak úleva, tak po šesti až sedmi minutach :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4873
25.8.23 08:32

@KarinKali ahoj tak jak? Ještě jsi na příjmu nebo už v porodnici? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
25.8.23 09:28

Ještě jsem si zakrvacela a stejně mě poslali domů, pořád se neotviram :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie