Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj všem. Jelikož v okolí nemam nikoho s kým bych se mohla radit ohledně porodu (rodina nefunguje a kamarádky ještě nerodily), tak mě napadlo zkusit to tady. Podržely byste mě prosím během tohohle procesu? Určitě se nás najde takových více, které tu pak třeba najdou radu. Děkuji moc ![]()
V tuto chvíli mám pryč hlenovou zátku, břicho a záda druhý den bolí podobně jako při ms, ale nemá to nijak moc znatelné hranice nebo pravidelnost a otevřená dneska prý nejsem vůbec
Jak dlouho to tak může trvat? Dá se otevírání něčím popohnat? Sex bohužel není momentálně na skladě
Mně odešla hlenová zátka a rodila jsem o 3 týdny později. Stav se může změnit z minuty na minutu, takže žádný univerzální popohánědlo není. ![]()
Ahojky, ja jsem v 36 tt. Mam napsane v poznámkách z kurzu, ze kdyz odejde hlenová zatka, tak to klidne může ještě trvat x dni (i treba dva tydny).
Babské rady jako např masírování bradavek, teplé koupele, čaj s maliníkem, chůze po schodech, vygruntovani bytu, túra někam na kopec…to vše můžeš zkusit…sex je samozřejmě nejúčinnější ale když není dostupný… ![]()
Mě tenhle stav trval 2 týdny, dokonce sem chodila i na 2cm otevřená a nic
tohle ti nikdo neřekne. Kdy mas termín?
Děkuju za příspěvky:) termín mám 3.9. S těmi bolestmi dva týdny v kuse jo? Tak to potěš, to jsou teda vyhlídky. Zkusím teda aspoň ty další rady, i když nevím kolik té fyzické aktivity zvládnu v těch křečích:D možná ještě nějaké kroucení na balónu?
Já bych ti poradila hlavně co nejvíc odpočívat, ať máš na porod dostatek energie. Urychlovat není potřeba, tělo ví, co dělá.
Ještě mě napadá, jak vlastně bolí ty kontrakce? Když tohle teda není ono. To bolí taky podbřišek, nebo celé břicho (když dítě, tedy i děloha jdou až pod žebra)? Nebo zase každou jinak…
@KarinKali kontrakce proste poznas, tezko se to popisuje, proste te ochromi bolest. Nekomu to jde jen do podbrisku, nekomu do celeho bricha a nekomu i do zad. Vyborne funguje horka vana, pokud se po ni bolesti zintenzivni a zpravidelni, tak se jedna nejspis o rozjizdejici se porod. Ted u druheho jsem mela cely den divne bolesti, zdaleka se tomu nedalo rikat kontrakce, pak jsem si dala k veceru vanu a okamzite najely pravidelne kontrakce a za hodinu jsme jeli. U prvniho to vana taky nakopla, ale trvalo to jeste dalsich 10 hodin nez jsme vubec vyjeli.
@KarinKali píše:
Ještě mě napadá, jak vlastně bolí ty kontrakce? Když tohle teda není ono. To bolí taky podbřišek, nebo celé břicho (když dítě, tedy i děloha jdou až pod žebra)? Nebo zase každou jinak…
Kontrakce bolí víc a přichází to ve vlnách, nástup, pak to musíš prodychat a pak to odezní a tak každých par minut dokola. Tyhle falešné bys měla rozeznat teplou sprchou, kontrakce po ni ještě zesílí.
@Anonymní píše:
Děkuju za příspěvky:) termín mám 3.9. S těmi bolestmi dva týdny v kuse jo? Tak to potěš, to jsou teda vyhlídky. Zkusím teda aspoň ty další rady, i když nevím kolik té fyzické aktivity zvládnu v těch křečích:D možná ještě nějaké kroucení na balónu?
Ty bolesti jsem měla 2 měsíce v kuse, kdy jsem 2× málem předčasné porodila.. postupně jsem se otevírala a otevřena na 1 cm chodila snad měsíc. Na 2 cm tak 3 týdny a pak se porod spustil prasknutím vody. Teprve pak nastaly kontrakce, které jsem měla do zad.
Každé těhotenství a každý porod je jiný.
No, tak už bych řekla že jsou to pravidelně vlny, bolest a pak úleva, tak po šesti až sedmi minutach ![]()
@KarinKali ahoj tak jak? Ještě jsi na příjmu nebo už v porodnici? ![]()
Ještě jsem si zakrvacela a stejně mě poslali domů, pořád se neotviram ![]()