Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
My pronajímáme nebytové prostory. Pokud odchází nájemce, tak musí prostory vyklidit a vymalovat. Pak provést úklid, kde většinou nechá umýt i okna.
Myslím, že je rozdíl byt pronajímat a prodávat.
Pokud si byt pronajmu, platím za službu a tím očekávám vše tiptop.
Pokud si byt někdo kupuje, nevím, jaké v s ním má dál plány.
Udělám běžný, možná trošku větší sobotní úklid.
Já jsem předávala byt uklizený, čistá koupelna, podlahy, utřený prach, nábytek vráceny na své místo, kuchyni uklízím normálně po každém použití. Okna jsem nechala. Prostě jsem normálně uklidila a uvedla do původního stavu v jakém jsem to dostala.
Po nastehovani vse stejne vzdy uklidim podle sebe. Ale pri odevzdavani jsem take vytrela, umyla kuchyn, koupelnu a spiz. Okna jsem nemyla, u prvniho bytu mi to prislo mimo, jelikoz jsem je myla par mesicu pred tim pri nastehovani. U druheho bytu jsem nemyla, protoze majitel planoval kompletni rekonstrukci, takze nebylo potreba ani zapravovat diry ve zdi po hmozdinkach a pod ( o tom, ze jsme posledni najemnici pred rekonstrukci, jsem vedela od zacatku pronajmu, takze podle toho jsme i v byte delali „upravy“ - policky, likvidace dreveneho oblozeni zdi a pod.)
Ted planujeme pronajimat my a chci udelat prave velky uklid vcetne oken a i vymalovat (uz by to bylo potreba tak jako tak)
Vybavuji si, když jsme prodávali barák, jak jsem ho celý vytřela, umyla okna a zároveň s novým majitelem a podpisy predvacíjo protokolu mu dorazila jeho široká rodina, že jedou malovat a v tom vytřenémm baráku začali běhat v botech od bahna ![]()
Jinak ano, vždy jsem se snažila nějak normálně uklidit. Nejsem čuně, takže vytřit, opravit, zadělat, atd…ale taky záleželo na dohodě. U jednoho bytu majitel pravil, ať se na vše vykasleme, že nejdřív bude rekonstruovat. Jinde se zase měli stěhovat s miminem, tak jsem si dala záležet, aby to měli čisté.
Jinak záleží jak dlouho ta okna trvají a kolik jich je. V bytě byly rychlé - hodka? Na baráku bych se na ně vykaslala. Jinak u pronájmu chci, aby byl tak jak byl při předání, pokud se nedomluvíme jinak. Že jsou věci zašle užíváním je jasné, s tím se počítá.
Stačí sobotní úklid. Okna fakt ne.