Předání bytu - úklid

Napsat příspěvek
Velikost písma:
LiduNe
5.6.23 11:52
@danik píše:
Já si právě říkám, zda stačí ten běžný „sobotní“ úklid - umyté WC a koupelna samozřejmě, setřené poličky v lince, umytá podlaha. Nábytku tam moc nezůstane.
Ale že by se mi chtělo dělat nějaký velký „vánoční“ úklid, když nevím, co mají s bytem dál v plánu? To zas ne.
Některé věci jsou samozřejmě roky používáním odřené, zašlé, ty ani nevyčistím…

Stačí sobotní úklid. Okna fakt ne.

• Citovat
  • Upravit
3799
5.6.23 11:55

My pronajímáme nebytové prostory. Pokud odchází nájemce, tak musí prostory vyklidit a vymalovat. Pak provést úklid, kde většinou nechá umýt i okna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
5.6.23 12:00

Myslím, že je rozdíl byt pronajímat a prodávat.
Pokud si byt pronajmu, platím za službu a tím očekávám vše tiptop.

Pokud si byt někdo kupuje, nevím, jaké v s ním má dál plány.

Udělám běžný, možná trošku větší sobotní úklid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3729
5.6.23 21:31

Já jsem předávala byt uklizený, čistá koupelna, podlahy, utřený prach, nábytek vráceny na své místo, kuchyni uklízím normálně po každém použití. Okna jsem nechala. Prostě jsem normálně uklidila a uvedla do původního stavu v jakém jsem to dostala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
5.6.23 21:50

Po nastehovani vse stejne vzdy uklidim podle sebe. Ale pri odevzdavani jsem take vytrela, umyla kuchyn, koupelnu a spiz. Okna jsem nemyla, u prvniho bytu mi to prislo mimo, jelikoz jsem je myla par mesicu pred tim pri nastehovani. U druheho bytu jsem nemyla, protoze majitel planoval kompletni rekonstrukci, takze nebylo potreba ani zapravovat diry ve zdi po hmozdinkach a pod ( o tom, ze jsme posledni najemnici pred rekonstrukci, jsem vedela od zacatku pronajmu, takze podle toho jsme i v byte delali „upravy“ - policky, likvidace dreveneho oblozeni zdi a pod.)
Ted planujeme pronajimat my a chci udelat prave velky uklid vcetne oken a i vymalovat (uz by to bylo potreba tak jako tak)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
5.6.23 22:51

Vybavuji si, když jsme prodávali barák, jak jsem ho celý vytřela, umyla okna a zároveň s novým majitelem a podpisy predvacíjo protokolu mu dorazila jeho široká rodina, že jedou malovat a v tom vytřenémm baráku začali běhat v botech od bahna :)))

Jinak ano, vždy jsem se snažila nějak normálně uklidit. Nejsem čuně, takže vytřit, opravit, zadělat, atd…ale taky záleželo na dohodě. U jednoho bytu majitel pravil, ať se na vše vykasleme, že nejdřív bude rekonstruovat. Jinde se zase měli stěhovat s miminem, tak jsem si dala záležet, aby to měli čisté.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
5.6.23 22:57

Jinak záleží jak dlouho ta okna trvají a kolik jich je. V bytě byly rychlé - hodka? Na baráku bych se na ně vykaslala. Jinak u pronájmu chci, aby byl tak jak byl při předání, pokud se nedomluvíme jinak. Že jsou věci zašle užíváním je jasné, s tím se počítá.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max