Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Žádný normální rodič to neudělá. Pokud ano na dítěti mu vůbec nezáleží…tyhle exekuční sra…jsou jen o vlastním egu daného rodiče. Rodič, který opravdu miluje dítě nikdy nepřipustí, aby muselo něco takového prožívat.
Žádný milující rodič takovému stresu své dítě nikdy nevystaví.
@pisisvori píše: Více
I za cenu, že ho už neuvidí? Policie je samozřejmě špatně, ale viníkem je bránící rodič v kontaktu nebten, který s dítětem v kontaktu chce byt
@Lena. 24.6. píše: Více
ale dokážeš si představit to trauma, které by z toho to dítě melo??
A jak tedy řešit situaci, kdy druhý rodič odmítá dodržet dohodu a dítě předat s tím, že on má dítě v péči a on bude rozhodovat? Má ten druhý zklapnout a ustoupit i za cenu, že dítě vůbec neuvidí třeba několik týdnů? Jak byste tuto situaci řešili?
I za cenu toho…Prostě ty emoce a život dítěte jsou pro rodiče normálně fungujícího víc než to, že on bude mít trápení.
@Keyllah a jak to tedy řešit? Představ si rodiče, který neustále ustupuje, aby byl klid, neustále si nechává ubírat čas s dítětem, přestože podle dohody má dítě mít ale druhý rodič stupňuje své požadavky, rozhodne se že nechá soudně zrušit dohodu a že do doby než soud rozhodne jí nebude respektovat a dítě nebude rodiči vůbec dávat.
@Anonymní píše: Více
ne tak, že vyrobím vlastnímu dítěti trauma do konce života. Protože to dítě je u mě na prvním místě.
@Keyllah píše: Více
Dokážu si představit následky, když to rodič neudělá. Muj muž měl dva syny. Taky jsme si říkali policii nikdy, trauma a tak. Maminka odmítala kontakt a dětem říkala že tata nemá zájem. Dětem je dnes 30 a trauma mají. Ze o ně táta nestojí. Nic platné, že od jejich 15 jsme zkoušeli kontakt. On má přece rad jen naše děti, kluky ne
Ospod, soud…Chování se k druhému rodiči s respektem, omluvení se mu třeba za něco co jsem udělal, co tomu rodiči ublížilo nebo ublížilo dětem. žádná msta přes alimenty atd. Slušné jednání vedené dobrým rodinným právníkem (to je takový, který nežene klienta do sporu za každou cenu, který nebrojí a nekydá hnůj na druhého rodiče…). Jak je dítě staré? Pokud větší, volat mu na mobil, psát. Do sporu zatahovat dítě co nejméně…atd atd.
No tak info nextky je vždy velmi zavádějící… A myslím, že trauma, že je otec nechtěl je pořád menší než trauma takových komedií a scén jako odvádět děti s policií…
@Keyllah takže jinými slovy jeden rodič může vše a druhý nesmí nic, protože by byl on ten špatný.
fakt nee, já jednou něco podobného jen viděla a úplně se mi udělalo fyzicky zle…a za týden či měsíc by se měla situace opakovat? chudák dítě…
jinými slovy, dítě je pro mě na prvním místě. A pro tebe? blaho dítěte nebo ty?
Chci se zeptat, je tu nějaký rodič, je jedno jestli otec nebo matka, komu bylo bráněno převzít si dítě dle dohody a musel to řešit policií? Jak to probíhalo?