Jaké doklady k rozvodu?

Anonymní
5.3.25 13:53

Jaké doklady k rozvodu?

Ahoj, 18.3. máme stání o děti. Začínám být pěkně nervózní. Právnička tvrdí, že sfoukneme i děti i rozvod na jedno stání. Tak snad.

Příjmy za r.2024 jsem již doložila přímo soudu datovkou. Mám smlouvu k bytu, energie, dětem obědy, kroužky, družinu. Přemýšlím, co ještě dodat k určení výši alimentů.
Od listopadu co odešel mi posílá 6000Kč na obě děti. 9let a 14let. Já si myslím, že je to málo, ale kdo ví.
Jeho návrh je naprosto mimo mísu. Starší měla napsat dopis soudkyni, jak si to představuje - šílené. Napsala, že se chce vidět „občas“ na odpoledne. „že na víc to určitě nevidí.“…
12.3. jdeme na OSPOD.

Je to těžké. Přemýšlím, je možné si k soudu vzít někoho? Svědka? Jak celé to manželství vlastně bylo… protože mám obavu, že z toho vyjdu špatně…
Prý nikoho nezajímá, jaké bylo manželství, že se prý řeší pouze co teď dál.. jenže to, co bylo během 13ti let samozřejmě děti ovlivňuje a proto toho kontaktu chtějí střídmě..

Dík moc za jakékoli poznatky :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7697
5.3.25 14:17

Alimenty závisí hlavně na příjmu otce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.25 14:20

Taky se teď rozvádíme. Manžel posílá na děti 10 a 15 let celkem 12 000 Kč, příjmy nijak nadstandartní nemá, dohodli jsme se tak. Na OSPODu jsme byli v pondělí, milá paní, chválila nás že jsme se na všem dohodli, děti si k tátovi chodí jak to samy cítí a jak samy chtějí. Syn častěji, dcera prakticky vůbec. Manžel to respektuje, zatím žádné námitky neměl. Za týden máme soud o péči, prý to bude max. na půl hodinky vzhledem k tomu, že jsme se na všem dohodli. Po té se může podat žádost o rozvod. Určitě nemůže proběhnout soud o péči a o rozvod najednou, to se nedělá. Naopak to většinou vyjde na pár měsíců po sobě. Držím palce ať se nějak dohodnete, musí to být náročné.

• Citovat
  • Upravit
9262
5.3.25 14:38

6.000 Kč je teda málo, kolik má příjem? :think: Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.25 17:37

Ano, tabory, obe maji bryle. Jedna hraje volejbal, druha keramika.
Otce vyplata je 34.000kc, jenze za 16k si nasel garsonku v nejakym developerskym projektu, plus 6k plati uver!!! Co si vzal 300k kdyz se odstehoval v listopadu od nas.
Me vse zustalo, byt, auta, vse.. vse je mé a mé rodiny.
Detem jsem i behem manzelstvi hradila ja… :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.3.25 17:39
@Anonymní píše: Více

To mas bajecne. Obe holky by to taky chtely takto, ale tatinek poslal svuj navrh mé pravnicce, ze je chce od PA-UT, cele prazdniny apod. Do garsonky 24m2. 8o
Holky odmlevaly, nadavaly, ze nepujdou proste.. na to konto starsi psala dopis soudkyni.. mladsi nervozni, ze tam bude muset sama bez starší apod. No psycho.
O spani tam nechteji ani slyset :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna