Řešení výchovy - písemně

Lupilulu
4.3.25 11:09

Řešení výchovy-písemně

Prosím o radu… Jsem povinná se s otcem svých dětí sejít? Musím s ním být v kontaktu když už jsou děti schopni se s ním samy domluvit?
Ex na mě tlačí se schůzkou ohledně výchovy dětí, má neustále snahu mě kontaktovat, chce se scházet…vyhledává důvody nutnosti se sejít, pořád něco řešit atd.
Nyní to je z jeho strany vyhrožování OSPODEM, že mu nevydávám dítě ve stanovené termíny…jedno dítě 13let k otci jezdí a druhé 11let tam momentálně jezdit nechce, nechce se o otci ani bavit, vždy když k němu mají jet tam mu mladší napíše zprávu, že chce zůstat doma. Napsala jsem mu, že mají oni dva mezi sebou problém, který musí řešit spolu. On na mě naléhá, že musím být součinná a angažovat se, aby k otci jezdil.

Většinou se otec kontaktuje a domlouvá s dětmi sám a my si to jen přes zprávu odsouhlasíme.

Děti jsou v mé péči, otec má rozšířený styk s dětmi 10dní v měsíci, kvůli jeho práci mu s termíny vycházím vstříc, starší u něj momentálně tráví více dní-neřeším to.

Sešla jsem se s ním za ty roky pouze 2× a vždy se to stočilo na naše bývalé manželství, obviňování, urážení a ohledně dětí se nikdy nic nevyřešilo, nehledě na to, že jsem se celou schůzku klepala jako,,drahý pes, a bylo mi z něj na zvracení. Jsme rozvedeni 6let-důvodem psychické a fyzické týrání.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19092
4.3.25 11:13

@Lupilulu schuzka jedine za pritomnosti OSPOD. Ja bych s tim souhlasila at se na ne obrati. Nebo spis bych se rovnou informovala taky jaky je z jejich strany postup a co navrhuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9272
4.3.25 12:36

Za přítomnosti třetí osoby bych s tím i souhlasila. Navíc ty máš důkazy, takže tě obviňovat nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102438
4.3.25 14:23

@Lupilulu No, soucinna bys byt mela, aby dite za otcem jezdilo, schazet se s nim nemusis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
4.3.25 16:38

Pokud soud neřekne jinak, tak tam mladší bohužel jezdit musí a otec si tento styk může vynucovat. Od jistého věku (nejsem si jistá jestli 12 nebo méně) by soud ale měl přihlížet i k názoru dítěte.
Ty nejsi povinna se s ním stýkat. Můžeš komunikovat i čistě písemně. Pokud má výhrady k výchově, taky ti to může sepsat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2781
5.3.25 09:10

U nás se soudkyně ptala 9ti letého, jak by chtěl u táty být. Ospod s otcem a dětmi chtěli zkusit střídavku, tak si to do soudu zkusili. Jemu to nevyhovovalo, tak se styk určil podle něho. Bývalý neprotestoval a naštěstí není blbec a když tam kluk zrovna nechtěl, tak ho nenutil a po čase se klukovi začalo stýskat a jezdit začal.
Být na tvém místě, přes soud bych zkusila změnu styku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2781
5.3.25 09:12

Jo a řekl to přímo u soudu soudkyni. Nakonec jsem byla ráda že tam s námi šel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lupilulu
7.3.25 11:41
@j.a.n.i1 píše: Více

Dobře…nemám potřebu se s ním scházet..ani jednomu dítěti nezakazuji se stýkat s otcem, jezdí si tam kdy ony samy chtějí a podle jeho práce. :nevim:
Mladší tam teď nechce jezdit protože prý 2× dostal od táty facku, starší děcko řeklo, že ho mladší vyprovokovalo a může si za to samo pak, že u toho ani nebylo. :nevim: Já tam s nimy nejsem tak nevím, kde je pravda a o co šlo.
Otec vše popřel a následně se v sms za facku dítěti omlouval. :nevim:
Dále chce řešit, že u něj mají pořád mobil v ruce a nic nechtějí pomáhat, ale to podle mě musí řešit on s nimy, co já s tím mám dělat :zed: U mě mají na mobil a pc pravidla, od začátku školní docházky má každý 1-2 povinnosti (vynést koš, nádobí nebo vysát,..), musí mít hotové úkoly/přípravu do školy a pak mohou na 1-2hod na mobil/pc :nevim: když jsem to zavedla tak mě ex osočoval, že jsem na děti tvrdá :roll:

• Citovat
  • Upravit
Lupilulu
7.3.25 11:44

nechce o něm mluvit, nechce tam jezdit,… zkoušela jsem s ním popovídat a aspoň tátovi odpoví na sms.

• Citovat
  • Upravit
102438
7.3.25 11:44
@Lupilulu píše: Více

Ano, to musi resit s nimi, ale ty se k tomu nemas stavet tak, ze tam maji chodit, jen když se jim chce, pokud je stanoveno, kdy tam maji byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19092
7.3.25 14:05

Pokud by me chlap mlatil a tyral, ja od nej odesla a dite se vzpira, ze tam nepujde, protoze od taty dostalo facku, tak ne. Sorry, ale fakt dite do toho nebudu tlacit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9272
7.3.25 14:36
@hospodki píše: Více

Souhlas. Otci zřejmě i stačí málo k tomu, aby tu facku dal… navíc kolik otců ignoruje, že mají mít v některé dny své děti dle rozsudku a prostě si je neberou….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lupilulu
7.3.25 15:02

tomu moc dobře nerozumím, mám u mě děti držet za nohy když chtějí být u táty?
Pracuje nárazově takže se nedá rozsudek dodržovat 8o

• Citovat
  • Upravit
Lupilulu
7.3.25 15:05
@hospodki píše: Více

no právě netlačím je a ani je proti němu nenavádím. Doposud se nic takového nestalo a nemám podle čeho soudit nebyla jsem u toho..a ano nesouhlasím s řešením pokud ho dítě vytočilo, že mu jednu vrazil.

šlo mi o to zda s ním musím řešit to, že ho u něj neposlouchají a dělají si z něj dobrý den, zda se s ním musím kvůli tomu scházet… za mě je to jeho věc a musí to řešit s dětmi.

• Citovat
  • Upravit
Lupilulu
7.3.25 15:10

Takže děcko bude chtít být víc dní s otcem nebo kvůli jeho práci jiné dny a já mrknu do kalendáře a řeknu ne broučku promiň není to psané v rozsudku nejsou to jeho dny budeš sedět doma :nevim: Takhle to děláte?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna