Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak mi včera můj muž povídal, že před tescem už svítí vánoční stromeček. Včera v práci se lidi ptali po vánoční výzdobě. Já se ptám jsem mimo, když odmítám vánoční výzdobu dřív než na začátku adventu?
Ahoj
já jsem tu před měsícem řešila,vánoční zboží v kauflandu.jako ,kolekce ,kalendáře atd.A to bylo září.malé jsem musela koupit adventní kalendář,jinak bych se nehla z místa,a ještě ten den v aute z obchodu ho snědla.je to hrozné ,ještě ani nebyly dušičky ,a oni mají vánoce.
Me to taky prijde nenormalni. V Baumaxu (nebo Bauhausu), me se to plete, taky uz meli strom a okolo v regalech koule a hvezdy…
Znama rika, ze si chce uzit podzim a misto toho si nedobrovolne uziva vanoce.
Jinak, vanoce mam moc rada, ale tohle je fakt moc.
Jo, ja jednou videla v potravinach v obchodaku coko certa uz 31.srpna, zaujalo me to tak, ze i datum si pamatuju.
Já dělám výzdobu po první adventní neděli.Nějak nechápu proč už obchoďáky od září maj Vánoce.Vánoce miluju,a strašně ráda se vyzdobím byt.Ale teď by mě to ještě nenapadlo teda.A náš kluk vidět už někde strom,tak se zblázní a budem zahrnutý otázkama,proč ho ještě nemáme doma ![]()
Liduš88 píše:
Já dělám výzdobu po první adventní neděli.Nějak nechápu proč už obchoďáky od září maj Vánoce.Vánoce miluju,a strašně ráda se vyzdobím byt.Ale teď by mě to ještě nenapadlo teda.A náš kluk vidět už někde strom,tak se zblázní a budem zahrnutý otázkama,proč ho ještě nemáme doma
Přesně ,tohle jsem nemohla dceři vsvtlit.Že vánoce ještě nejsou.Ale dnes nám došel katalog z dráčku,a ti dva menší ,už stříhají a lepí dopis pro ježíška.a jak to tak sleduju,asi pujdu loupit do banky.
Holky už si taky listují vánočními katalogy a já už taky nakupuju dárky, ale vidět stromky a vánoční výzdobu fakt ještě nemusím, stačí mi se těšit a radovat tak nějak tajně uvnitř. No ale já jsem cvok, já se těším od března
já už bych tak zdobila a pekla perníčky…a advent v nedohlednu…už jsem dnes v obi pobíhala mezi regály s vánoční tématikou a sotva úžasem dýchala…já jsem totiž vánoční úúúúúúúúúchyl ![]()
Já mám moc ráda Vánoce, výzdobu si doma dělám vlastně tak nějak od Mikuláše. To, co vidíme v obchodem, je jenom tah na zákazníka. Lidi to už prostě kupují. Co se týká dárků - přijde mi normální, že je už pomalu začínám shánět, protože běhání po obchodech v prosinci mi právě normální nepřijde
To si chci užít tu pohodu a odpočinek a vánoční náladu… ![]()
Jako svitici stromky jsou ulet…ale narovinu dokazete si predstavit ten masakr kdyby vsehcno na vanoce bylo v obchodech az po prvni nedeli adventni??? To by neslo…ja vyzdobu dokupuju taky tak behem listopadu, co me padne do oka a na 1.adventni uz ji plus minus mam doma…obchodniky chapu…
nedavno nekdo zminoval kaufland a kolekce v zari- to je ulet uznavam…ale v hypernove uz tedka pomalu jsou a to me neprijde tak zcestny kdyz mikulas je skoro za mesic…
čím dřív to obchoďáky budou hrnout do lidí, tím víc si toho koupí, hlavně u dětí to má úspěch, to je ten důvod
mě to taky leze na nervy, na Vánoce se těším, ale začínám až v prosinci ![]()
Už se těším na Vánoce,mám ráda ty výzdoby a vůni smrku,ale taky začínám prosincem.
Já jsem někde v objektivu nebo v koření viděla reportáž ze švýcarska a tam mají zákonem daný, že smí mít vánoční výzdobu a zboží až úderem adventu.
Já se přiznám, že mám už 3 dárky pro malýho doma, ale 2 měl dostat hned ten den co jsem je koupila, jenže zlobil, tak jsem řekla, že to dostane až pod stromek.
Myslím, že vánoce by stačili vnucovat až tak od 3. týdne v listopadu. Mě to dokáže akorát otrávit.
Vánoční výzdobu dělám až 24. 12.
V těch obchoďácích mě to teda vadí, ale co nadělám, tržby jsou tržby. ![]()
Já kupovala asi 12 řetězů na stromek a nálepky sněhuláků na sklo už v červnu. Kolem mě šel chlap a říká..cože? vánoce…to je nějak brzo ne? A smál se.
Podle mě to bylo zboží z min. roku, tak to chtěli vyprodat ve slevě, ale fakt dobrý ceny…1 řetěz za 10,– Normálně stojí okolo 50,– /ks Ty nálepky také po 10,– korunách za kus. ![]()