Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj děvčátka,
chtěla jsem se zeptat,zda-li máte některá předčasně narozené miminko?
Kdy se narodila a jak na tom bylo zdravotně? Mám zánět děložního čípku a pan doktor mi naordinoval silný klid,protože kvůli zánětu můžu kdykoliv předčasně porodit, tak mám strach,jestli by se miminku něco nestalo
.Jsem v 32.týdnu (miminko je o 13dní větší a má u 2kg). Prosím napište mi,jak to probíhalo.Děkuji ![]()
ahojky,
neboj, všechno bude OK. 32tt už je hodně zralé miminko. mě se starší narodila v 32+5 tt a byla a je vpořádku. samozřejmě že byla pár dní v inkubátoru, měla pár dní podporu dýchání a sondu do žaludku, ale to je vše. od začátku jsem odstříkávala mlíčko a dokonce se nám podařilo přejít na plné kojení.
držím palce ať vydržíš co nejdéle 2V1 ![]()
jo a narodila se s váhou 1800g.klesla na 1590g, no a ted má 16,8 kg ![]()
taky si myslím že 32tt je dost:-) maxík se narodil 31+4 tt vážil 1900g spadl na 1850g byl 5 týdnu v nemocnici v inkubárotu.NAštěstí od začátku žádné problémy hezky dýchal sám jen měl sondičkou mlíčko do žaludku.Pak jsme částečně kojili ale nešlo to tak je teď na UM.teď mu jsou 3 měs (1měs.korigovaně) a je to krásné mimčo v pohodě:) Sice bude muset dohánět své vrstevníky ale myslím že to je uplně jedno hlavně že je zdravý
Hlavně hodně odpočívej a drž se ať se mimi hezky dopeče a je v bříšku co nejdéle.Držíme pěstičky ![]()
Souhlasím s tím, co holky píšou…nejrizikovější období máš za sebou, i kdyby se miminko narodilo teď hned, určitě by to zvládlo, pravděpodobně i bez komplikací…Véna je narozený 30+0tt, komplikace byly, leccos musel dohnat, ale ve výsledku máme zdravé, šikovné dítě…tak neboj, bude to dobré, třeba porodíš nakonec v termínu. ![]()
fakt se neboj, prostě lež a dítku vysvětli, že má ještě čas na vylodění
v tomhle věku už to zvládne na jedničku a vše bude v pohodě. Klárka mi takhle vyhrožovala ve 32tt taky (měla jsem úplně průchozí čípek a doktorka nahmátla hlavičku) a nakonec jsem jí přesvědčila do 38+3. prostě jsem jí vysvětlila, že ještě nedorazila poštou postýlka, takže by neměla kde spinkat ![]()
jj, jak píšou hoky…
vím že je ještě hodně týdnů do termínu, já teda když mi praskla voda o 2 měsíce dřív jsem měla hooodně nahnáno, ale je fakt, že takhle stará miminka, už jsou opravdu na tom dobře. navíc pokud by se opravdu narodilo dříve, tak budete zřejmě rodit v nějakém perinatologickém centru, kde jsou profíci a na tak malá miminka vybavený.
náš daniel se narodil v 31+5 dle MS a 33 tt dle UZ, všechno bylo OK, po 2 dnech už jsem ho měla u sebe…
jo a váhový odhad v jedné porodnici jsme měli 2020, v centru kam nás převezli byl odhad 1850, nakonec měl 2120
To co řekli tobě řekli i mě! Můžete kdykoliv porodit, máte zánět dám vám prášky, budte v klidu doma kdyby něco okamžitě přijedte
Z poradny jsem šla celá vystrašená hned domu! no a porodila jsem až 38+4 takže akorát
neměj strach
doktoři někdy moc přeháněj ![]()
No tak snad to dobře dopadne
Jsem z toho celá vyplašená
I mě často píchá v podbřišku. Největši strach mám právě,aby mimi nebylo nějak postižené,když se narodí dřív…tak snad nějakej pátek ještě vydrží…Minulý týden pan doktor naměřil váhu 1940g s tím,že UZ má odchylku + - 8procent
Tak Vám děkuji za informace a podporu ![]()
Klovaso na lehkou váhu bych to nebrala, ale snažila se odpočívat a nebála se. Jak píšou holky už to nejhorší máš za sebou. Ta odchylka tam fakt je a většinou bývá. Mě den před porodem dr. řekl 2,9 kg spíš ještě o něco víc (malá měla hlavičku už spreslou dole) a narodila se s 2,6 kg. Hrozili my od 30. týdne a doklepaly jsme to do 36+4 ![]()
Klovaso-neboj fakt už má tu kritickou dobu za sebou.Já mám dvojčata (kluky),narozené 29+5,byli jsme 6 neděl v nemocnici.Narodili se Kája 1310/39 a Jára 1850/42cm.Ten větší měl podporu dýchání,asi jen 3 dny ,jinak byli krmeni sondou do žaludku,ten menší nám klesl na 1070g a to byl bojovník.Domů jsem s nima jela po 6 nedělích,čekalo se až ten menší dosáhne váhy 2kg.No a dneska jsou to chlapáci,zdraví.Držím palečky ![]()
Tak děvčátka, zítra jdu na kontrolu, tak uvidíme,jak na tom jsme
Přece jenom se to pohlo a dnes mi začal 36.tt a miminku 38.tt, takže už takovej strach nemám
Snad už ten zánět aspon trochu zmizel… ![]()
Tak zánět pořád mám…miminko se sune dolů,ale prý na akutní porod to není
Když mi dělal srdeční ozvy,tak zaznamenal i kontrakce…tak mi akorát řekl,že teď už rodit můžu kdykoliv,tak si mam hodit pěkně nožky nahoru a nechat se obsluhovat…
A ja sem tu hnedle porad sama…
Prý doufá,že ještě aspon pristi týden ještě přijdu a za každý týden bude rád..