Předčasné ukončení RD a nový zaměstnavatel

9819
6.10.11 07:40

Předčasné ukončení RD a nový zaměstnavatel

Ahoj :mavam:
Omlouvám se za anonym (mám své důvody). Chtěla bych poradit. RD mám na 3 roky, končí mi v květnu 2013, ale jsem nucena nastoupit do práce dřív. Mám zaměstnavatele, smlouvu na TPP, ale ten mi neumožňuje do práce nastoupit dřív. Našla jsem si novou práci, novej zaměstnavatel, práce na skrácený úvazek (6,5 hodiny deně), nastupuju už 1.11. Zajímá mně, jesti to musím stávajícimu zaměstnavateli nahlásit a dát výpověď, nebo mu stačí dát vědět až v tom květnu 2013, že do práce nenastoupím? A sociálce to musím taky nahlásit, nebo ne? Hlídání mám.
Děkuji za odpovědě :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9819
6.10.11 07:41

no tak anonym nejsem, nevadí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
6.10.11 07:52

Pokud nebude dítko celodenně ve školce, mám za to, že přivydělat si při RD můžeš kolik chceš, takže to nikam hlásit nemusíš. A zaměstnavateli taky ne. Tomu může být ukradené, jestli máš ještě vedlejší zaměstnání. A navíc se takhle můžeš „sichrovat“ pro případ, že by se ti nové zam. znelíbilo a po ukončení RD normálně nastoupit zpátky do staré práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
6.10.11 07:54

Přesně tak, leda bys měla ve smlouvě nějáký zákaz konkurence, to by mohl být problém, jinak nikomu nic hlásit nemusíš.

Edit: Jenom v tomhle případě nebudeš ukončovat RD, ta ti u tvého zaměstnavatele poběží dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
6.10.11 08:27
PetiteFillette píše: A zaměstnavateli taky ne. Tomu může být ukradené, jestli máš ještě vedlejší zaměstnání.

Přímo v zákoníku práce je omezení, že pokud si chceš vydělávat činností, která je shodná s činností tvého zaměstnavatele, potřebuješ k tomu jeho písemný souhlas. A není rozlišeno, jestli se má jednat o činnost jako OSVČ nebo pro jiného zaměstnavatele. Takže záleží na tom, jaké její druhé zaměstnání bude, pokud bude splňovat podmínky shodné činnosti, tak souhlas potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
6.10.11 08:31

Ok, omluvuju :-) Já myslela, že toto by muselo být přímo v pracovní smlouvě (často to tam bývá).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
6.10.11 09:21
Les2311 píše:
PetiteFillette píše: A zaměstnavateli taky ne. Tomu může být ukradené, jestli máš ještě vedlejší zaměstnání.
Přímo v zákoníku práce je omezení, že pokud si chceš vydělávat činností, která je shodná s činností tvého zaměstnavatele, potřebuješ k tomu jeho písemný souhlas. A není rozlišeno, jestli se má jednat o činnost jako OSVČ nebo pro jiného zaměstnavatele. Takže záleží na tom, jaké její druhé zaměstnání bude, pokud bude splňovat podmínky shodné činnosti, tak souhlas potřebuje.

Muzes mi prosim dat odkaz kde to v zakoniku prace je? Ze nemuzes vykonavat stejnou cinnost?
Jinak pokud nemas dite ve skolce tak je to jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
6.10.11 09:21
Les2311 píše:

Muzes mi prosim dat odkaz kde to v zakoniku prace je? Ze nemuzes vykonavat stejnou cinnost?
Jinak pokud nemas dite ve skolce tak je to jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
6.10.11 15:07

děkuji moc! O stejnou činost se nejedná, vrtalo mi hlavou, jesti můžu mít podepsané dvě smlouvy současně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
6.10.11 18:33
kattkka píše:
Les2311 píše:
Jinak pokud nemas dite ve skolce tak je to jedno.

§ 304
(1) Zaměstnanci mohou vedle svého zaměstnání vykonávaného v pracovněprávním vztahu vykonávat výdělečnou činnost, která je shodná s předmětem činnosti zaměstnavatele, u něhož jsou zaměstnáni, jen s jeho předchozím písemným souhlasem.

(2) Jestliže zaměstnavatel souhlas podle odstavce 1 odvolá, musí být odvolání písemné; zaměstnavatel je povinen v něm uvést důvody změny svého rozhodnutí. Zaměstnanec je pak povinen bez zbytečného odkladu výdělečnou činnost skončit způsobem vyplývajícím pro její skončení z příslušných právních předpisů.
(3) Omezení stanovené v odstavci 1 se nevztahuje na výkon vědecké, pedagogické, publicistické, literární a umělecké činnosti.
(4) Ustanovení odstavců 2 a 3 se použijí, pokud zvláštní zákon nestanoví jinak88).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.12 14:08

Ahoj. Já se sem trošku přidám se svým dotazem. V současné době pobírám rodičák. Mám ho na tři roky. Dceři budou tři v září. Chodí na pět dnů v měsíci na dopoledne do školky. Já jsem zaměstnanec - hlavní pracovní poměr jako prodavačka. Zaměstnavatel se mnou počítá, že nastoupím zpět. Dnes jsem našla inzerát na zcela odlišnou práci, nástup by byl od února. A čistě teoreticky, kdyby mě vzali. Ukončím rodičák?
Dám výpověď u současného zaměstnavatele?
Co kdyby mě pak ve zkušební době propustili, současný zaměstnavatel si najde někoho místo mne a budu bez práce úplně…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat