Prekérní situace :-(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3249
29.9.11 16:46

prekérní situace :-(

Ahoj, jdu opět pro radu, nebo spíš takous jakous útěchu?, tady na emiminu nikdy nezklamete :-) Jsem dneska zaměstnavateli sdělila, že ho jaksi časem opustím, no nadšený z toho teda nebyl, a to jsem ještě neměla odvahu říct, že půjdu na rizikáč, protože fakt nemam nervy na tu zodpovědnost tam. Ale to zatím je vedlejší. Hlavně jde o to, že v březnu tohohle roku se mi povedl slušnej průser, přes veškerý kontrolování a všecko, jsem místo jednoho kusu dveří objednala jich 9. No, já pojištěná jsem, jenže samo na 4,5 násobek hrubý mzdy, což je nějakých 85 000, kdežto škoda je kolem 300. Ale to je chyba jeho, že mi neplatí víc. Jde o to, že pojišťovna mi to bez problémů dá, jakmile se ty dveře prodají - tedy dá mi ten rozdíl, který bude zaměstnavatel prodělávat. Jak mám nějak vysvětlit zaměstnavateli, že mu to prostě nemůžu dát hned, já ani prostě rezervy nemám, a půjčku si taky vzít nemůžu, protože už teď žijem jak se říká z ruky do huby, a co teprv až bude mimčo… Jak on to ze mně může vymáhat, nebo jaký mám vlastně já možnosti?
Jako jasný, že jsem si to zavařila svojí pitomostí, to mi připomínat nemusíte :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1297
29.9.11 17:14

Však on po tobě ani nemůže vymáhat víc než ten 4,5 násobek, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
29.9.11 17:17

no to ne no, ale jde mi o to, že když mě dá k soudu, nebo nějakým exekutorům, tak bude problém, protože na to teď fakt nemám, jsem závislá na té pojišťovně, a ta mi to samozřejmě dá až bude jasné, kolik vlastně on prodělal, protože ty dveře musí prodat pod cenou. Zase si říkám, jestli po mně vlastně může chtít peníze už teď, když neví, kolik na tom ve výsledku prodělá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
29.9.11 17:20

Jo tak, špatně jsem Tě pochopila. Ty se nebojíš že by po Tobě chtěl víc.
A nebyli by ti schopní s tím poradit v té pojišťovně? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
29.9.11 17:22

no jako on po mně víc chtít nemůže, zákonů se bude muset držet, ale jde mi o to jestli to může nějak vymáhat už teď no…v tý pojišťovně ví prd, těch už jsem se ptala :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4194
29.9.11 17:32

To ty dveře nešly vrátit dodavateli? :zed:

Nemůžete to zkusit vyčíslit už teď? Asi tuší, za jakou cenu je může prodat, vyčísli tedy škodu a vyřešíte to s pojišťovnou, než odejdeš :think: I kdyby je vůbec neprodal a škoda by tak byla maximální, tak stejně pojišťovna proplatí jen ten 4,5 násobek hrubé :nevim: mzdy a víc si z tebe zaměstnavatel nevezme, takže je to v podstatě jedno, jak si s tím on poradí. Až ti dá papír o náhradě, ty ho podsuneš pojišťovně a tím to pro tebe snad končí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
29.9.11 17:34

jo jenže pojišťovna to proplatí, až budu mít doklad o tom, že prostě už ty dveře nemáme - abysme na nich jakoby nemohli ještě vydělat, takže jí musím předložit buď doklad o likvidaci, což mi nikdo na 8 dveří o váze 640 kilo neudělá, nebo prostě musí být prodané. V tom je ten problém no.
Dveře bohužel vrátit nešly, zjistili jsme to, až když je přivezli, do té doby jsem si byla jistá bezchybností:-(

Příspěvek upraven 29.09.11 v 17:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4194
29.9.11 17:38

sakra, co je to za dveře? :lol:

Tak ale v tom případě nemůže chtít náhradu zaměstnavatel ani po tobě, že by se taky mohl obohatit. Takže nejdřív musí vyčíslit škodu a pak teprve chtít náhradu :nevim:

Nejde s pojišťovnou sepsat nějaký dopis o postoupení závazku ze vzniklé škody a ten dát zaměstnavateli? Aby bylo jasný, že až bude chtít tu náhradu, že se má rovnou obrátit na tu pojišťovnu?

A vrátit ty dveře nemůžete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
29.9.11 17:42

no to právě taky jsem doufala, že to po mně nemůže chtít dřív, než bude vědět kolik na tom tratí…no můžem to sepsat, ale tak jako já nebudu mít problém to potom na tý pojišťovně vyřešit, mně šlo jenom o to, jestli to ze mně nemůže prostě nějak vymáhat už teď no, ale když neví kolik přesně, tak jsem doufala že ne.
Jinak jsou to klasický panelákový hliníkový dveře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30300
29.9.11 18:16

Podle mě jak vyčíslí zaměstnavatel škodu tak ji pojišťovna v klidu zaplatí, ale do té doby nemůže nic požadovat. Co by teď chtěl po tobě? Celý 4,5 násobek platu s tím, že ti pak rozdíl vrátí? Nebo jak si to představuje. Od toho si snad pojištěná, aby to šlo přes pojišťovnu a tys platila jen jednu třetinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
29.9.11 18:23

ja to nechapu… proc je bude muset prodat pod cenou? a kde vlastne delas? to je nemuze upotrebyt nekdy v budoucnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
29.9.11 18:30

No on podle mě v tuhle chvíli ani žádnou ztrátu nemá… zaplatil za devět dveří a devět dveří má…takže dokud je neprodá, tak nemůže chtít ani nic na tobě, bych řekla (o pojišťovně nemluvě :-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
29.9.11 19:57

no on je problém, že těch 9 dveří nechtěl:-Dne tady je ta věc, že my jsme pod pobočkou firmy, a on ty dveře musí splácet těm nejvyšším šéfům, je to trochu zamotaný. Pod cenou je musí prodat, protože za plnou cenu je tady neudá, konkurence má prostě levnější, navíc ty hliníkový tolik nejdou, kdybych blbě objednala plastový, asi už by byly pryč…On je časem prostě prodá, jenže teď musí zaplatit nějakých těch 300 tisíc těm šéfům, a to ho samozřejmě sejří, a chtěl by to po mně no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
29.9.11 19:58

já asi prostě jenom potřebuju ujištění, že teď po mně nemůže nic vymáhat dokud nebude vědět rozdíl mezi tím, co za dveře zaplatil a za co je prodal.Aby mi to nečšrotovalo a byla jsem v klidu no:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4194
1.10.11 10:26

Ale když nad tím tak přemýšlím…ty jsi dveře objednala, ale neplatila ne? To musel udělat někdo kdo má přístup k účtům. A jestli to byl tvůj šéf, tak mu mělo dojít, že platba 300tis. za jedny dveře, který chtěl je trochu moc :zed: :zed:
Pak mě pořád zaráží, že jste je nemohli dodavateli vrátit, jen třeba se ztrátou za dopravu :nevim: což by byla škoda, kterou by po tobě/pojišťovně mohl vymáhat.

Takto mi to přijde celý postavený na hlavu a proto si taky myslím, že dokud nemá škodu vyčíslenou, nemůže po tobě nic chtít.

A nemůžeš to s ním prostě probrat? Píšeš, že není moc nadšenej, že odcházíš, tak asi nejsi nějak problémový zaměstnanec, ne? :wink: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat