Rodičovská dovolená v životopise

7182
27.9.11 13:19

Rodičovská dovolená v životopise

Holky, uvádíte do životopisu rodičovskou dovolenou, nebo ne? Zkouším hledat novou práci, stále jsem zaměstnaná. Když jsem si aktualizovala životopis, tak jsem tam rodičovskou dovolenou uvedla, než jsme ho odeslala, tak jsem ji zase smázla. Nechala jsem tam jen informaci, že od xx.xx.xxxx dosud jsem zaměstnaná tam a tam. Já bych ji tam nejraději dopsala, jsem taková poctivka :oops: :mrgreen: , ale zase si říkám, že budu sama proti sobě, že mě pak automaticky vyřadí… :think: Tak jak to máte vy? Přiznáváte se rovnou, nebo až když je to nutné (i když zaměstnavatel by se na děti vůbec ptát neměl)? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4025
27.9.11 13:23

Ne do životopisu se vůbec nepíše žádná rodičovská dovolená. Nech tam napsáno to jak píšeš, že jsi zaměstnaná do dnes. V případě pohovoru se tě zeptají na děti, ale také nemusí - jde o diskriminaci, když se řeší děti při pohovoru, ale praxe je jiná. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4025
27.9.11 13:25

Jinak se při pohovoru říká, že máš dítě x děti o které máš postaráno, hlídání, babička, dědeček, manžel, .......to stačí, je důležité, aby slyšeli, že s nimi nebudeš pořád doma i když praxe je někdy jiná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
27.9.11 13:30
katyca píše:
Ne do životopisu se vůbec nepíše žádná rodičovská dovolená. Nech tam napsáno to jak píšeš, že jsi zaměstnaná do dnes. V případě pohovoru se tě zeptají na děti, ale také nemusí - jde o diskriminaci, když se řeší děti při pohovoru, ale praxe je jiná. :pankac:

A kdyz nekdo nema soucasne RD a praci, co tam tedy napise, kdyz se RD nepise? Rozhodne lepsi napsat RD nez tam mit mezeru.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
27.9.11 13:30

Presne tak, nepis to tam. Proste od blabla - doposud zamestnana ve firme XY.
A jak rika katyca, spravne by se te ani nemeli ptat na stav, deti - ale realita je jina, bohuzel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
27.9.11 13:31
tasa píše:
katyca píše:
Ne do životopisu se vůbec nepíše žádná rodičovská dovolená. Nech tam napsáno to jak píšeš, že jsi zaměstnaná do dnes. V případě pohovoru se tě zeptají na děti, ale také nemusí - jde o diskriminaci, když se řeší děti při pohovoru, ale praxe je jiná. :pankac:
A kdyz nekdo nema soucasne RD a praci, co tam tedy napise, kdyz se RD nepise? Rozhodne lepsi napsat RD nez tam mit mezeru.....

bych napsala UP… A pokuds pred MD na UP nebyla, ale skoncila treba zrovna ve firme a sla na MD, pak bych to tam asi stejnak nenapsala…

Příspěvek upraven 27.09.11 v 13:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
27.9.11 13:32

nepsala jsem to, ale z mého životopisu to bylo jasné, když mi tam chyběly roky, pracovní poměr vypršel krátce po nástupu na mateřskou, jinak moc bych s tím nepočítala, že se na děti nezeptají, mě se zatím ptali na každém pohovoru a co vím, tak i mojí sestry se ptali při hledání práce a to jí bylo 19 :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4025
27.9.11 13:33

Holky prosím vás do životopisu se vůbec nepíše, že jste nebo probíhá rodičovská x mateřská, prostě jako by nebyla. Řeknu to blbě jako by jste ani neměli děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
27.9.11 16:46

V CV to nemám, ale do motivačního dopisu to uvádím, respektive píšu, že hledám práci po ukončení RD, na které jsem byla od roku 2008. Kdybych to tam nenapsala, tak z životopisu vyplývá, že jsem v poslední práci byla 8 let a v srpnu jsem tam skončila. Nevím jestli by to nemohl někdo brát jakože si přidávám praxi. Zkrátka raději to zmíním, alespoň nebudu ztrácet čas s pohovory, kde stejně budu bez šance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
19.10.11 19:33
Princess píše:
V CV to nemám, ale do motivačního dopisu to uvádím, respektive píšu, že hledám práci po ukončení RD, na které jsem byla od roku 2008. Kdybych to tam nenapsala, tak z životopisu vyplývá, že jsem v poslední práci byla 8 let a v srpnu jsem tam skončila. Nevím jestli by to nemohl někdo brát jakože si přidávám praxi. Zkrátka raději to zmíním, alespoň nebudu ztrácet čas s pohovory, kde stejně budu bez šance.

Souhlasim s Tebou. Bych to asi napsala i do CV.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
20.10.11 11:15

Když to napíšu do CV tak je pak na prvním místě rodičovská od do, takže je to první co zaměstnavatel uvidí a to se mi moc nelíbí. Takže to tam raději nemám a upozorňuji na to jen v průvodním dopise. Pokud byste některá měla tip jak to do CV uvést nějak elegantně, aby to hned nebilo do očí tak sem s ním :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
21.10.11 14:35

Holky, do životopisu se rodičovská uvádět nemusí. Zaměstnavatele hlavně zajímá, jaké máte znalosti. Otázka je, jestli si Vás pozve. Mně se stalo, že mi snad nikdo neodpověděl a to jsem tam rodičovskou neuváděla. Ozvali se mi pouze ale ti, kteří hledají zaměstnance kdekoli, jestli mi rozumíte. Taková ta call centra a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
10.4.14 12:52

Chtěla bych oživit diskuzi, momentálně jsem ještě na RD, ale už si hledám prácí a nejsem si jistá, jestli mám, nebo nemám uvádět, že jsem poslední dva roky na RD. Otěhotněla jsem, když jsem pracovala v zahraničí a smlouva mi vypršela ještě před nástupem na mateřskou. Takže bych ráda znala Váš názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
10.4.14 12:56

Mateřská a rodičovská se nemusí uvádět. Může to uchazeče vyřadit hned při prohlížení životopisů. Až se člověk dostane k osobnímu pohovoru může vše upřesnit.

Takže napsat… např. 2008 až dosud… práce tam a tam, na takové a takové pozici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
10.4.14 12:57

@gungalka a co tam místo RD chceš psát, že jsi 3 roky doma, nebo že 3 roky neustále pracuješ a tak máš praxi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat