Rizikové těhu a krach zaměstnavatele

3249
4.10.11 08:48

rizikové těhu a krach zaměstnavatele

Jsem tu znovu, jsem pevně rozhodnutá jít na rizikové, i když mám strach, aby miminko vydrželo, je fakt že v případě problému pak budu bez práce. ale o to teď nejde. Jak by to bylo, když budu na tom rizikovém, a v průběhu toho zaměstnavatel zkrachuje? Budu muset na pracák, pak nejspíš ani nebudu mít nárok na mateřskou, nemocenskou budu dostávat dál, nebo jak to vlstně bude?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101865
4.10.11 09:06

Na pracák nepůjdeš, budeš dále brát nemocenskou a jestli budeš mít nárok na mateřskou, to záleží na tom, kdy zaměstnavatel zkrachuje, pokud budeš na PPM nastupovat do 180 dní od jeho krachu, tak nárok mít budeš, jinak ne. Takže je potřeba být cca na začátku 3 měsíce při konci zaměstnání a pak už to vyjde. Akorát, pokud by fakt končil, tak si od něj nech včas vyplnit ten papír o příjmech, co se dává jako příloha k žádosti o mateřskou, od neexistujícícho zaměstnavatele bych ho pak blbě dostávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
4.10.11 09:21

dík za odpověď, ještě jakpak je to potom se zdravotním a sociálním, když to vlastně už on jakoby platit nebude?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101865
4.10.11 09:23

Když si na neschopence, mateřské či rodičovské, tak ho za tebe stejně neplatí, i když existuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
4.10.11 09:26

aha, já už jsem v tom tak zamotaná, místo těhu akorát řeším blbou práci no. těch 180 dní je nějakých půl roku, takže i kdyby skončil dejme tomu v lednu, tak když budu rodit v květnu, tak se to stíhá dobře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101865
4.10.11 09:28

Jojo, přesně tak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
4.10.11 09:30

fakt moc děkuju:-)