Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj Blanko,
ja b\yt v nemocnici s malym nemužu. pry až tak tři dny před plánovaným odchodem domů.
Myslíš, že by jsi mi mohla napsat na mil, jak to všechno u tebe probíhalo? Jak se to stalo, kdy se ti mimčo narodilo, ve kterym tydnu… všechno? Jak to probíhalo v nemocnici, vyšetření…?
My do Olomouce můžeme jen dojíždět a ted má ještě přítel rýmu, takže jsme tam od soboty nemohly jet. Snad zítra. Sestřičky i doktoři jsou výborní… odpovídají mi.
můj mail basco.basco@seznam.cz
Napiš mi i jak a jestli jste po příchodu z nemocnice cvičili…
Ahoj a díky… Verča
Verčo, držím palečky. Mé kamarádce se malý narodil ve 27 tt. Měl 950 g
. Ale byl to bojovník, šikulka všechno zvládl. Za měsíc mu budou tři roky a nepoznala bys to na něm. Plíce má v pořádku, všechno je tak jak má být. Cvičili vojtovku, možná i dodnes, to nevím. Ještě v inkubátoru si prodělal nějaké choroby, ale dnes je to krásný zdravý kluk. Kámoška odstříkávala mlíčko, ale když přišli domů, malej byl tak maličkej a tak slabej, že najeli na UM, protože neměl sílu sát. Díky tomu že ho fakt nenutili a hlavně do něj dostali stravu rychle rostl a přibýval. Ono ne za každé situace je dobré kojit, kojit kojit. U nich fakt pomohlo to, že najeli na UM, protože z prsu neměl sílu sát.
Přeji vám hodně sil a budu doufat a věřit, že to všechno v dobrém překonáte.
Ahoj Packo,
to jsem ráda, že je prcek od tvojí kamarádky v pořádku. S tím kojením máš asi pravdu. Davidek ted dostává moje mlíčko, ale jak to bude doma, to uvidíme. Budu mít namarazeno, tak když nebude mít sílu sát, tak mu budu dávat z láhve, To říkala i paní doktorka. Díky za povzbuzení. Verča
Dobrý den,jsem studentkou 3.ročníku porodní asistence a píšu bakalářskou práci na téma „Vliv předčasného porodu na psychiku ženy“, toto téma mě velice zajímá a chtěla bych se mu věnovat i v budoucnosti. Proto bych chtěla poprosit maminky, které porodily předčasné o spolupráci a o vyplnění dotazníku, které je anonymní. Pokud máte zájem, pište mi prosím na můj mail lprikrylova@email.cz, moc mi tím pomůžete. Děkuji.L.
Dobrý den,jsem studentkou 3.ročníku porodní asistence a píšu bakalářskou práci na téma „Vliv předčasného porodu na psychiku ženy“, toto téma mě velice zajímá a chtěla bych se mu věnovat i v budoucnosti. Proto bych chtěla poprosit maminky, které porodily předčasné o spolupráci a o vyplnění dotazníku, které je anonymní. Pokud máte zájem, pište mi prosím na můj mail lprikrylova@email.cz, moc mi tím pomůžete. Děkuji.L.
Já rodila chlapečka ve 24 týdnu těhotenství
Když se narodil vážil 1060g měřil 38 cm
Měla jsem překotný porod musela jsem co nejdříve na císařák.
Co jsem se probudila po zákroku na pokoji kde byli ještě dvě maminky které u sebe měli svoje dětátka hledala
jsem to svoje vyváděla jsem nic sem nevěděla. Přišel za mnou z dětského že ho převezli vrtulníkem do Ústí že je v kritickém stavu dostala jsem šok ani jsem se nezeptala na pohlaví jen sem byla v šoku.
Pořád jsem brečela když jsem byla s druhýma maminkami na pokoji bylo mi to moc líto…Po 5 dnech sem konečně spatřila moje miminko.
Ten první pohled na něj je nepopsatelný nevěřila jsem že…
Bylo to malinký, chlupatý vyčerpaný ta beznaděj,
v inkubátoru intubovanej všechno to tam pípalo měla jsem hrozný strach co příde.
Když za mnou přišel dr z té dětské jipky řek mi že má 72 hodin kritického stavu po přijetí za sebou,
když sem tam stála u toho inkubátoru a on mluvil tak sem ho nevnímala při pohledu na malího Davídka jsem prostě brečela. Málo papal tou hadičkou do pusinky tak 3ml postupem toho času se rozpapal i ted mi jde mráz po zádech, klokánkování bylo moc pěkný takový mimi do dlaně nikdy nezapomenu.
Nakonec to všechno dobře dopadlo byli jsme 2 měsíce v ústí do porodní váhy 2kg a měsíc v Lípě do 2300g, byla jsem štěstím bez sebe že ho konečně můžu mít u sebe v náručí s tím že je tu s námi.
Ted je Davídkovy 20 měsíců sice pozdě chodil ale to všecko dohoní jinak je bez nějákých vad zaplat pánbuch.
Sem tam proběhne nějáká rutiní prohlídka sluchu kardio poradna atd… Jsem ráda že to mám za sebou
chce to hodně síly a věřit. Tak hodně štěstí těhulkám at jsou jenom zdravé miminka