Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrý den,
hledám informace, kde můžu.
Předčasně se nám narodil chlapeček ve asi 30 týdnu. Vážil 1040g. Máte někdo podobné zkušenosti? co mě může čekat?
Můžete i na mail basco.basco@seznam.cz.
Budu ráda za jakékoliv informace, mám spoustu otázek, na které se nemůžu zeptat doktorů, ale maminek, které si to již prožili.
Díky Veronika
Ahoj Verčo,
nám se Karolínka narodila ve 31tt s porodní váhou 1305g. Jelikož porod byl rychlý, tak mi ani nestihli píchat kortikoidní injekce na posílení plic miminka. Ale Karolínka měla naštěstí plíce i vše ostatní plně vyvinuté, takže od první chvíle chvíle dýchala sama. V nemocnici jsme zůstali 42 dnů a s váhou 2100g jsme šli domů. Dneska je z Káji 16-ti měsíční slečna, která nám dělá jen radost.
Pokud budeš mít jakékoliv dotazy, určitě napiš, pošlu ti svůj email. Vím, že nejvíc může pomoci člověk, který si něčím takovým už prošel. Já jsem bohužel nikoho takového neměla.
Držím palce a ozvi se.
Gábina
Starší se narodila 27tt. Čekat Vás můžou různý věci. Klidně se ptej…
Mpje doktorka řikala, že prvních 24 hodin je nejkritičtějších. pak 14 dní je také důležitých. My máme dnes patnáctý den. Davidek má sice méně než porodní váhu, ale to proto, že po převozu do Olomoucké nemocnice a po vyloučení všech látek z těla po porodu trošku na váze ubral. Ale už přibírá. papá na střídačku moje mlíčko a ještě dostává infuzí kvůli nafukování bříška.
Doktoři říkali, že s nim mužu byt v nemocnici, až když ho začnu kojit. Zajimalo by mě, kdy to tak asi muže byt? kdy nam ho vytahnou z inkubatoru a kdy bude mit silu vubec sat z prsu.
Nejsme z Olomouce, dojiždime 60 km,
Otevira očka, zívá, dokonce se usmal nebo se culil… navím, jak mám ten šklebík nazvat.
Ještě nemá vyvynutá očka (nevidí), narodil se kolem 30 tydne. Zajima mě, jak se to bude vyvjet všechno, mozek, oči, sací reflex, celkově jak bude růst… co muže nastat za komplikace?
Přečti si tady tu diskuzi: https://www.emimino.cz/modules.php?…
Je tam ode mě docela rozsáhlý příspěvek…
JO díky,přečetla jsem.
Jak je to s váhou předčasně narozeného dítěte? Davidek přibere,p ak zase ubere na váze…?
Ted jsem volala do nemocnice a dávají mu mateřské mlíčko do žaludku jen asi 2ml za den. Ještě dotává infůzí. Jak kdy totiž mlíčko snese.
booooze verco, ani neviem co mam na to povedat, ci gratulovat, alebo co????
, prave to napisala janno k nam do fora a ja som z toho hotova, sak aj ty asi si!!!
drzim vam moc palecky aby ste pekne rastli a boli co nevidiet spolu doma!!!!
Verco, drzim moc palce at je vsechno ok. Jak radili holky, zkus se podivat na Baby cafe to zminovane diskuze
Ahoj Verčo,
moc moc moc Vám držím palce. Mám kamarádku z K.V. a té se narodil chlapeček asi jako Tobě … byli v nemocnici asi 2 měsíce po porodu… prcek byl v inkubátoru, ale vše zvládli na 1 a dnes je z něho 6 měsíční cvalík!!!! Dobře to dopadlo !!!!
Držte se
. Moc na Vás myslím a pamatuj, že mám ve svém okolí pozitivní příklad. ![]()
Verco,
drzim moc palce a verim, ze vsechno bude v poradku. vydrz a za chvili ho budes mit doma
![]()
Ahoj Verčo!
Mám šok! Dobře to dopadne, uvidíš!!! Držím moc palce, Ať jste co nejdříve doma. Bohužel žádný info o tom nemám, ale připojit se musím, že na Vás myslím a držím palce!!!! Pozdrav tobě i Davídkovi ![]()
díky holky, budu se pročítat tou diskuzí, jak píšete na tom BABY CAFE.
Díky moc Verča
Ahoj Verčo!
Já ti teda taky neporadím, nic o tom nevím. Jen ti chci napsat, že moooc držím palce,ať se z toho vylížte v pořádku a brzo. Hodně štěstí a zdraví!!!
Ahoj, i my jsme na tom byli podobně. Neboj se, neboj, všechno bude v pořádku. Důvěřuj lékařům a sestřičkám - alespoň tady u nás na dětské JIP v Třebíči byli všichni prostě ÚŽASNÍ. Bohužel, kvůli výměně miminek odchází skvělý odborník pan primář, ale to by bylo na jinou diskusi… ![]()
Moc gratuluju a mám radost, že máš i svoje mlíko - mně se bohužel nezadařilo. Nejvíc informací Ti stejně můžou dát jen v nemocnici - já jsem byla s prckem v nemocnici celých 38 dní, i když jsem neměla mléko a ptali se , zda nechci domů a jen docházet. Ale byla možnost zůstat a tak jsem ji využila. Když neměly sestřičky příliš frmol, tak byly velice sdílné a moc důležitých věcí mi samy vysvětlily, popř. jsem se ptala a ptala. Tak přeji hodně štěstí, pevné nervy a zdraví miminku!
pa Blanka