Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,
odpověď na svou otázku jsem nenašla - kdy mám odjet do porodnice jako druhorodička? Druhý porod by měl být rychlejší, porodnici mám cca 7-10 minut autem. Když mi odteče voda vím, ale když budu mít kontrakce po kolika minutách bych se tam měla vydat? nechci tam strávit x hodin předem, ale zase nechci přijet pozdě a rodit v autě.
Díky za odpovědi
Ivulka
Ahoj Ivulko,
ja jela podruhe do porodky, kdyz jsem mela stahy cca co 2,5-3 minuty. Porodnice je tak 15 minut cesty autem, byli jsme tam cca 17.30, Matej se narodil 20.38- takze na mne tak akorat dlouho/kratce…
Ahoj, já byla podruhé zase den předem už v porodnici a v noci mi začaly bolesti-no trvalo to celé 2 a čtvrt hodiny:-) a když začaly kontrakce, tak byly rovnou po minutě a malá se narodila na 2 zatlačení
Tak bych toen odjezd do porodnice moc neodkládala-ale každý druhý porod může být jiný. Kamarádka měla druhý porod mnohem delší než první
Držím palce, hlavně ať jste zdraví! Jana
ahoj, pokud by mi praskla voda, jela bych hned…
Já při druhém porodu jela do porodnice až když jsem měla kontrakce po 5 minutách. Přijeli jsme tam v půl 12 a malej se narodil v 1:12 ![]()
Ahoj.
S kontrakcemi co 5 minut ( v 10:00) jsme odkládali staršího Radima ke švagrové a do porodnice - máme to pár minut - jsme dojížděli s kontrakcemi cca co 4 minuty. Hanička se narodila ve 14:10. Čas byl tak akorát na natočení monitoru, vyšetření na příjmu, papírování a sprchu… pak už se šlo na věc.
Prostě pohodička. ![]()
Beruška ![]()
Ahojky!
Tak já jsem jela do porodnice, když jsem měla stahy po 3 minutách. Nemocnici mám cca 15min-1h, podle ucpaných vozovek (no jo Praha).
Do nemocnice jsem dorazila ve 14h a kluk se narodil v půl desáté večer. Voda mi neodtekla, píchali mi jí až na sále. U každé je to jiné.
Ahojky,
ja jsem odjizdela, kdyz byly stahy po 2-3 minutach, ale voda mi jeste neodtekla. Dojeli jsme ve 20,45 a ve 21,20 se mala narodila, vodu mi nakonec se souhlasem pichli a prakticky ihned potom jsem zacala tlacit.
Byla to rychlovka, ale vlastne az v te porodce, doma jsem mela mirne kontrakce uz od rana, pak asi 5 hodin pauza, pak cca od 15 hod. a od 18,00 uz byly pravidelne po 7 minutach, na ty 3 minutove intervaly se to zvrtlo az tak kolem 20,00 a pak uz to byl fakt mazec.
neprihlasena JANDULKA, Petko (2 r. 3 m, a Klarka 9 m.)
Ahoj,
tak já jela do porodnice na večer, když jsem měla celý den nepravidelné kontrakce a chtěla jsem vědět, jak na tom jsem. Tam mi řekli, že můžu jet ještě domů, že to bude nejdřív druhý den, ale pak mě nechali dlouho čekat na chodbě a tam se mi to pomalu rozjelo. Původně jsem tedy ještě chtěla odjet, protože jsem nechtěla trávit noc na pokoji, když nerodím, ale nakonec jsem byla ráda, že jsem tam zůstala.
Po tom čekání se mě zeptali, jak jsem se rozmyslela, a já jsem tam zůstala, že to určitě půjde rychleji, než myslej
. Došla jsem na pokoj a po půl hodině už jsem letěla na sál, kde jsem byla za chvilku hotová. Manžel tak tak stihl přijet zase zpátky.
Kdybych se bývala rozhodla jet domů, tak tam pak jedu ve velkých bolestech a to už mi stačilo u prvního porodu.
M.
P.S. A to se mě tam ještě tři hodiny před porodem sestřičky, co chodily kolem monitoru, ptaly, kvůli čemu tam jako jsem, když tam nic nemám (kontrakce ![]()
Tak jedna moje kamarádka rodila podruhý dýl a hůř než první dítě a druhá porodila minulou sobotu doma, nestihli se ani vypravit ![]()
Teda dáváte mi naději, že podruhé to bude fofr:D ale taky mě děsíte, protože porodku mam 45mins, ale to nejdřív musí dorazit manžel 70km (z toho polovina je cesta přes Phu Barrandov).....já se snad fakt začnu připravovat na to, že pojedu sama a dáme si tam spicha:D
Gabinka píše:
Teda dáváte mi naději, že podruhé to bude fofr:D ale taky mě děsíte, protože porodku mam 45mins, ale to nejdřív musí dorazit manžel 70km (z toho polovina je cesta přes Phu Barrandov).....já se snad fakt začnu připravovat na to, že pojedu sama a dáme si tam spicha:D
To mi taky vsichni rikali, tak jsem byla nervozni, protoze prvni porod trval od prvnich naznaku kontrakci do porod 6 hodin (z toho 2 v porodnici), ale druhy byl nakonec delsi.
ahoj,
jela bych ve chvili, kdy pocitis, ze bys mela jet.Take jsem to dlouho resila.Rodila jsem s dulou a tak jsem resila dokonce kdy ji mam zavolat.Vse ale probehlo vyplivajice ze situace a momentalniho rozpolozeni.
Mela jsem hrozne dlouho kontrakce po 5 minutach.Dale se to nechtelo hnout.Kdyz jsem ale pocitila, ze s tim uz nechci byt doma, jela jsem.
Dve hodiny se nic moc nedelo.Sprchy, masaze, ulevove polohy pri kontrakcich.Pak najednou do hodiny pripravena k porodu a bylo dokonano.
Rid se svymi pocity, kdyz pojedes drive, nic se nedeje.Alespon budes v klidu, ze jsi nic nepodcenila.
Lepe nez jet na posledni chvili a rodit ve vytahu.
Takze hodne stesti a zdravi vam obema. ![]()
andel píše:
ahoj,
jela bych ve chvili, kdy pocitis, ze bys mela jet.Take jsem to dlouho resila.Rodila jsem s dulou a tak jsem resila dokonce kdy ji mam zavolat.Vse ale probehlo vyplivajice ze situace a momentalniho rozpolozeni.
To je asi ta nejlepší rada. Fakt, že jo. MI u prvního začaly kontrakce po sexu po 5mins, ale zaspala jsm je. O 2hod později mi rupla voda a kontrakce už se zaspat fakt nedaly. Snažila jsem se doma ještě na balonu (spíš meiz balonem a WC, kde mi bylo při kontrakci nejlíp:D ), ale pak už jsem prostě neměla na ty bolesti sílu a jelo se. KO měly pořád stejný interval…Ale ty záda byly tak šílený, že u jsem nemohla…
Tak tohle teď řeším taky. Pepi se rodil bez problémů, ale celkem dlouho a podle mě hlavně kvůli tomu, že jsem vyrazila zbytečně brzo a psychika usoudila, že v porodnici se rodit nebude. Takže ač na začátku s minimálními bolestmi jsem byla otevřená na 4cm, v porodnici jsme dělali hory a doly, aby byl Pepi aspoň do dalších 12 hodin venku.
Takže teď bych chtěla počkat doma déle, ale zase se si říkám, abych to nepřehnala. Moje mamka porodila mého bratra - druhé dítě - vysloveně překotně, takže co když to náhodou půjde hodně rychle? Navíc tentokrát se k tomu nabaluje zajišťování hlídání…
No, prostě jsem zvědavá, jestli mi opravdu tělo řekne, snad ano ![]()
Věrka
Ivulko,jestli máte porodku takhle blízko,tak stihneš odjet do porodnice i s překotným porodem,ale jela bych tak s kontrakcema po pěti minutách,dýl bych nečekala.Teda jestli to nebudeš mít jako já,hned kontrakce po minutě,měla jsem to fakt jen tak tak,ani přijmout mě nestihli.
.Ještě že máme tu porodku těch sedm minut od baráku. ![]()