První porod byl předčasný, bude i druhý porod?

320
5.10.10 20:40

předčasný porod

Ahojky.Slyšela jsem,že když první porod byl předčasný,tak druhý bude asi taky.První byl ve 36tt a vážil jen 2560g a 47cm.Teď jsem 29tt.Máte někdo o tom info?Dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2845
5.10.10 20:43

Ahoj já mám zkušenost vlastní :wink: .Je to bohužel tak, asi to sice není pravidlem ,ale pravděpodobnost je určitě větší.
Já rodila 36+6, 38+2 a teď naposledy 35+ 2 .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
5.10.10 20:52

Zuzo,já rodila prvního 37+2tt a druhýho 39+3tt.Taky jsem si myslela,když byl první porod dřív,druhej bude taky,ale opak je pravdou. :wink:
Tak hlavu vzhůru určitě miminko donosíš do termínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4254
5.10.10 20:59

to záleží…já se narodila dříve s 2200 g, mladší brácha normálka s úctyhodnými téměř 4 kg. sama jsem porodila ve 32 tt, tak doufám, že toto pravidlo není pravidlem a příště to dotáhnem dále :palec:
nicméně si myslím, že pokud je důvodem předčasného porodu nějaká menší fyziologická vada (např. částečná přepážka)o které ani nemusíte vědět, podruhé už je děloha přizpůsobivější a lze to proto dotáhnout dále. takto mi to i vysvětlovala doktorka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
5.10.10 21:00

Já první taky rodila dřív tak by mě nějaká statistika taky zajímala. Ale myslím si, že hodně je to i o důvodu z kterého jsi rodila dřív. Já teda nad ním dodnes spekuluju, jestli to byl stres z práce a každodenní dojíždění (fakt jsem byla vystreslá - blbej šéf apod.) a nebo zda tam byly nějaké jiné zdravotní důvody. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
5.10.10 21:06

Ahoj ja prvniho syna rodila 32+0 a druhyho přenašela jedenact dní :wink: Není to pravidlem pokud tedy nemaš vyloženě sama komplikace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
5.10.10 21:10

Panuško já s největší pravděpodobností porodila dřív taky kvůli stresu,ale z hospitalizace v porodce a taky z doktorů,nějak jsem to nemohla rozdejchat,že budu až do porodu zavřená tam a doktoři zas nevěděli cose mnou,jednou císař,za hodinu už zas né a tak to bylo pořád dokola.Až to Štěpánek rozsekl za nás všechny.Narodil se 5 den mé hospitalizace. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
5.10.10 21:35

Ja poprvy 37+3 vyvolavane po predcasnem odtoku plodovky, podruhe 35+2 spontanne(ale starsi ditko melo tyden predtim nestovice, manzel byl na sluzebce a dalo mi to dost zabrat). Tak nevim, cemu to prisoudit, pokazde byl mechanismus porodu jiny, poprve byla dcera i dost vysoko a nebyt ukapavajici plodovky, tak mozna prenasim… Takze nevim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7247
5.10.10 21:42

Znám holčinu, co má obě holky narozený předčasně, ale u ní byl problém, že miminka dostatečně nevyživovala placenta, tak musely obě dřív ven.
Zkus na to nemyslet! Porodní váha 2,5kg je krásná. Moje holky měly 1,6 (31+6) a určitě se tu najde hooodně mamin, co měly dětičky při narození ještě míň ;)
Drž se a přeju hodně štěstí a naskakující tt :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
5.10.10 23:03

zuzo určitě záleží na příčině, proč byl ten předčasný porod. já rodila 33+3, Vojtíšek měl 2280/45 (čiliže slušný), a v podstatě od 21 tt jsem cítila kontrakce. postupně se mi zkracovalo děložní hrdlo. 2× antibiotika (bakterie v moči), ve finále masivní uroinfekce se zánětem levé ledviny, to už Vojtíšek spěchal ven, aby to ode mě nechytl.
Takže u mě je prý předpoklad, že se mi to může stát znovu.
Prevence je - kromě toho, že jsem konečně sledovaná a léčená na urologii a imunologii - taky v klidovém režimu během těhotenství.
Prostě dát těhotenství na 1. místo a vykašlat se na práci. I na domácí práce…
Průšvih ovšem je, co s malým dítětem, když už je… to řeším teď, kdy otěhotnět, protože si neumím představit ležet v nemocnici a doma mít malýho Vojtíška samotnýho… asi raději ještě počkáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
6.10.10 12:25

Obrazek tak to řešíme to samé. Taky bych šla srdcem do druhého dítka hned, ale rozum radí ještě chvilku počkat. Bydlíme ve 3. patře bez výtahu a malá chodí teprv chvilku.Dala jsem si limit až začne chodit trošku po schodech. No po čtyřech vzládne jedno patro, po dvou dva schody :lol: :lol: tak to snad nebude trvat tak dlouho :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
7.10.10 12:45

Zuzo,
tak já mám taky vlastní zkušenost, první dítko se mi narodilo ve 35+4tt (kluk, 50cm/2650g) a teď čekám druhé - holčičku a dnes jsem přesně 37+0tt a nic se neděje!!!
Včera jsem byla v poradně a prý se k žádnému porodu neschyluje. Jsem sice už za termínem, a nikdo neví kdy to může přijít - od toho se taky odvíjí moje neustálé nervy :-D ale asi to pravidlem není. Je fakt, že u prvního těhu jsem byla v permanentním psychickém stresu (netýkajícím se těhotenství!) a to asi způsobilo ten předčasný porod.
Byla jsem z toho tehdy v šoku, pže přišel zcela nečekaně - neměla jsem do té doby jedinou kontrakci, nic - naprostá pohoda, pak mi v noci praskla voda a za 3 hodiny byl malý na světě :potlesk:
Zato teď cítím od cca 34tt všechno možné a jsem jak na číhané co z toho bude… No pakárna :zed: ale zatím nic víc jen obyčejní poslíci, tak snad to vydrží co nejdýl :wink:
Být Tebou neznepokojovala bych se tím až tak moc :palec: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
2.11.10 17:59

Ahoj holky me se mala narodila 16.8.2009 v 31tt.Od zacatku cervence jsem uz vedela ze se mi zkracuje delozni cipek uz tehdy jsem si mela vzit volno a byt doma a odpocivat.Ve 23tt jsem jeste mela odber plodove vody protoze mi vysel spatne tripl test 1:45 nevim jestli to k tomu take neprispelo.Na konci cervence me doktorka poslala do Bohunic na prijem,ale doktor co me vysetroval uznal ze prijem neni nutny a pustil me domu.Dne 8.8. jsem zacala krvacet tak me prijali na JIP s velkou pravdepodobnosti predcasneho porodu.Dostala jsem dve injekce na urychleni dozrani plic a infuze.12.8. mi zacali slabe kontrakce ktere trvali az do rana 16.8. kdy mi praskla plodovka a to uz se nedalo nic delat.Mala skoncila na JIP ale diky dozralim plicim dychala sama bez pristroju.Premyslime o druhem ditku tak snad tentokrat bude vse o.k. I kdyz mi doktorka po porodu rekla ze donosene ditko by jsem normalni cestou neporodila.Mala vazila 1600 a 40cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí