Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jak dlouho nesmím vstávat po EPIDURÁLU?EJLÉPE VE SLÁNSKÉ PORODNICI? ![]()
Pokud myslíš epidurál u normálního porodu tak můžeš vstát ihned po samotném porodu resp. po ošetření poranění (šití). Pokud myslíš po císaři tak to nevím.
a pokud myslis po epiduralu jako castecne anestezii pro cisare tak ja sla na sal v 10 hodin…a vecer kolem sedme osme jsem se sla sprchovat se setrou ![]()
No císaře mi dělat nebudou, budu rodit normálně, ale epidurál si chci nechat dát píchnout. Tak děkuju ta odpověd. Ty jsi náhodou nerodila ve Slaném ?
![]()
Třeba ho ani nebudeš potřebovat. Někde ho ani „jen tak“ na vyžádání nedávají.
Měla jsem ho při prvním porodu. Zabral trošku asi na hodinu. Ale pak jsem nejmíň půl roku trpěla bolestmmi zad v místě kolem vpichu. Tehdy jsem po něm ani nijak extra netoužila, ale měla jsem docela dost dlouhý (24,5h) vyvolávaný porod a dr mi epidurál doporučili se slovy, že už bych ve finále nemusela mít sílu
Při druhém porodu mě ani nenapadlo o něj žádat. Raději pár hodin protrpět na sále než pak měsíce nevědět, jak ulevit bolestem zad. Ale to jsem odbočila…
K otázce: vstát jsem mohla hned po porodu po zašití.
Já mohla vstát stejně jako ostatní. Tedy 2 hodinu po porodu, když mě pustili ze sálu.
mikitaa píše:
a pokud myslis po epiduralu jako castecne anestezii pro cisare tak ja sla na sal v 10 hodin…a vecer kolem sedme osme jsem se sla sprchovat se setrou
Tak to klobouk dolů. Já po císaři nemohla vstát pomalu ani 14 dní
. Jako kdybych měla v břiše kamení, a pořádnou kopu ![]()
cau,ja bych do epiduralu nesla… da se to prezit normalne bez epiduralu mozna s ocytoxinem kterej zrychly otevirani, btw. navic neni jisty, ze ti epidural daji, zalezi na odberech,na tom zdali se da vcas a taky bych se bala, aby mi ho napichli dobre…
Jak dlouho se nesmí vztávat po EPIDURÁLU v porodnici SLANÝ? ![]()
Ahojky.Prvního kluka jsem rodila bez epidurálu a bylo to OK.Druhého s epidurálem a moc to nezabralo
navíc to anestezioložce nějak nešlo a povedlo se ji to až na pošesté
už jsem jí říkala,že to už vzdávám a ona ať to ještě zkusím a ono se to konečně povedlo,ale za jakou cenu
Znovu bych už do toho nešla.Vstala jsem hned po dvou hodinách a ze sálu jsem šla sama.
Ahoj, já jsem měla epidural (normální porod), aplikace proběhla v pořádku, hodně mi to pomohlo, načerpala jsem zase nějaké síly.. a vstala jsem asi hodinu a půl po porodu, abych se osprchovala.. ![]()