Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Pěkně zdravím ![]()
Potřebuji nějaké zkušenosti.Sice mám před druhým porodem,ale tohle jsem nezaila u prvního.Jsem 38+4tt.Dnes v poledne mi začaly slabé bolesti (opravdu takový malinký),ale za to pravidelné.V podstatě po 4-6 minutách.Po 16 hodině jsme jeli do porodky.Odtud jsem jela zase domů,protože na porod to prostě není a na monitoru žádné ukázkové kontrakce.Teď bude skoro deset hodin a pravidelnost v podstatě setrvává.Sice je to těch 4-10 minut,ale prostě od toho poledne bez přestání (vana nepomohla).Ted k večeru mi přijde ta bolest trochu intnzivnější ale furt pohodička…Je možný,že takhle poslíčkuju???Nebo pomalu ale jistě se rozjíždí porod ![]()
Budu vděčná za nějaké zkušenosti..
No pokud nepomohla vana, může to být porod. Ono se sice uvádí, že druhý porod bývá rychlejší, no ale ne všech případech. Některé ženy to mají naopak, druhý porod mívají delší. Já bych si tipovala ten porod. Uvidíš ráno… buď to v noci přejde, a nebo taky ne ![]()
Taky jsem si to myslela týden před porodem, jako prvorodička. Od 1.00 do 7.00 hod. jem prohopsala na balóně, od 7.00 byl ve službě můj doktor, který taky říkal, že to budou poslíčci, ať příjdu, ale nejspíš mě pošlou domů. Nedával mi monitor, ale rovnou na kozu a byla jsem 5 cm otevřená, co byla výhoda, že jsem už nešla na hekárnu, ale rovou do porodního boxu. A to mi museli prasknou plodovku, protože intenzita a množství kontrakcí neodpovídala otevření.
Jeď raději znovu, než rodit doma.
já už ani nesleduju čas,ale je to právě těch 5-10 minut ( po celým dnu už mě nebaví sledovat čas)…
Vím,že nezbývá nic jiného než čekat,jen jsem myslela že poslíčci netrvají tak dlouho ![]()
ahoj, nechci te strasit, ale neco podobneho jsem mela ja. zacalo to v patek. to jsme jeli i v noci do porodnice protoze se to v noci stupnovalo na pet minut. nu a nic. neotevirala jsem se. tak jsem byla cely vikend doma. pres den interval 15 minut. byla jsem uplne hotova, neda se odpocivat nic … v pondeli vecer jsme jeli znovu. uz jsem opravdu nemohla. nechali si me tam. chodila jsem na monitor. druhy den dopoledne prdli vodu, pak davali vsechno mozne na vyvolavani. nic, zadne otevirani. zastavila jsem se na 4-5 cm. drzim palce at se ti porod rozjede, zkus vse dostupne ![]()
No taky mě to překvapuje, pokud by to měli být poslíčci. Do porodky bych jela znovu, pokud by byly kontrakce pravidelně co 5 minut. Pokud by byly kratší, tak samo ihned ![]()
Cácorka: no,nepotěšila jsi mě,ale aspoň vím,že to možné je ![]()
jinak zítra mám normální kontrolu u svého doktora,tak počkám do zítřka..
a děkuji že píšete ![]()
doufam ze dopadnes lepe. je fajn, ze jdes k doktorovi uz zitra. ja mela strach tam jit znovu pres vikend abych nebyla za hysterku
ale kdyz uz mas odrodino tak se ti porod snad nezasekne ![]()
drzim palce
preji co nejklidnejsi noc. neni to nic moc se snazit rodit taaak unavena …
Ahoj, tiež sa pridám k poslíčkujúcim…
Mávam poslíčky (teda tvrdnutie) už od polovice tehotenstva, a pri treťom pôrode som si pripadala fakt ja blbec, že nepoznám pôrod. Mala som X-krát celú noc poslíčky, i po 3 minútach, vo vani neprechádzajúcich (respektíve prechádzajúcich až oi dlhej dobe), a nič.
Proste som po 2-3 hodinách vyliezla z vanu s bruchom a bez miminka a šla dospať…
Ale držím palce, aby to už bolo ono ![]()
AHOJ u druhého dítka jsem to měla podobné..bylo úterý odpoledne já seděla v čekárně v poradně a najednou dlouby za 15 min jsem odcházela s tím že do týdne nevydržím ,že tak o víkendu porodím,odjela jsem na nákup odervala košík i s kontrakcema ,které nebolely a byly cca po 10 minutách ,doma už po 5ti,po horké vaně byly po 3 a já byla pořád v klidu páč to opravdu nebolelo..takže po 7 hodinách jsme jeli s mým otcem do porodnice a frnk kontrakce nikde ani na monitoru.Nicméně prý už mne domu nepustí abych jim nepřijela v půl 4 a neporodila…tak jsem šla na hekárnu ,jelikož na rizikovým nechtěli dělat humbuk ,napojili mne na monitor a kontrakce začaly být vidět..dostala jsem klystýr ,že prý se to možná rozjede..byly 2 hod v noci a v půl 4 se narodil kluk ![]()
Pokud už chceš rodit, tak proč ti to nevyvolali? Nebo aspoň Hamiltona? Čas už máš a takhle se budeš jenom trápit a pokud tyhle kontrakce rozchodíš, tak stejně každou chvíli porodíš doopravdy ![]()
jo holka nestrašim ja to měla uplně stejny pořad pohoda pohoda myslela sem si že to taky jen poslíčci že to vubec neboli a jelikož jsem rodila podruhy řikala sem si že tohle určitě není porod bolelo to od veřera do rana ale tak nějak sem klidně u toho spala jen občas mě to probudilo no a ouha když mi v 11 hodin silně zesilili kontrakce takovy spusobem že se mi podlomily kolena udělalo špatně od žaludku mala se narodila doma 11:20 zapomoci 2 zachranych složek
pokud se ti to nezda jed nikdy nevíš
Werco, snad to nebude tvuj pripad, ja byla prvorodicka, no, nicmene ja mela celkem pravidelne kontrakce od pondeli a Honzik se narodil v patek
Detaily radej vynecham, ale neboj, jedno je jisty, prcek se pripravuje na cestu ven a uz ho brzy uvidis
Vim, ze se to lehce rekne a hur dela, ale zkus si trochu odpocinout, dat si teplou flasku, znovu vanu, a pokud to jen trochu pujde, tak i usnout, i kdyby jen mezi kontrakcema. Porod muze byt rychly, nebo taky ne, takze budes potrebovat jeste spoustu sily, tak se ted zkus setrit. Moc drzim palce, at to mas rychle a co nejmene bolestive za sebou a miminko u sebe ![]()