Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
zdravím všechny lidičky…
chtěla jsem se optat,zda nemá někdo nějaké zkušenosti s předčasným porodem v 33.týdnu těhotenství
zda jsou nějaké komplikace,které by mohly ublížit miminku a tak
moc děkuji
já jsem rodila 33+6 1660g a 1990g…děti to zvládly bez problémů,jen Kubík měl sepsi ,ale to se nedá vědět dopředu nicméně všechno dohnaly oba raketovou rychlostí … můžou mít problém s dýcháním,ale nemusí,pak je často nízká porodní váha ale znám i případy ,kdy děti vážily víc jak 2,5kila
Příspěvek upraven 30.07.11 v 16:12
kamarádka by měla mít holičce asi 2,3kg
ale ona trpí astmatem a její mamka se dost bojí,aby třeba v tom stresu nepřestala dýchat
a děti v tomto týdnu už mají dost vyvynuté plíce nebo hodně málo
nevíte?jsem z toho úplně mimo
já dceru rodila v 36 týdnu a teď tu sedím zda neporodím taky předčasně,protože mě to úplně posadilo na zadek
Ahoj, porodila jsem ve 33+4 dceru s váhou 2,4kg. Bohužel nezvládla dýchat sama, tak byla 4 dny na podpoře dýchání, pak následovala infekce bříška (7 dní antibiotika). Naštěstí jsme všechno zvládli a pak dohnali pomocí vojtovky. Dceři je 22 měsíců a rozhodně jako nedonošená nevypadá ![]()
moc děkuji,mám o kamarádku hrozný strach,trpí celkem silným astmatem a o miminko se snažili 5 let a splnil se jim sen,že budou mít holčičku
Plíce se dovyvíjejí právě kolem toho 33.-34.tt. Mně praskla plodová voda, okamžitě mi píchli kortikoidy a snažili se oddálit porod (dobré je, když injekce s kortikoidy dostane maminka 3 po 24 hodinách). Já stihla jen tu 1 a dcera se druhý den narodila.
Neboj se, 33.tt není nic moc, ale je skvělé, že miminko donosila až sem. Neonatologie je v naší zemi na hodně vysoké úrovni - holčička i s maminkou budou v pořádku, uvidíš. Kdybys ještě něco chtěla vědět, napiš.
odvezli ji do motola,ale měli by ji snad převést do porodnice k Apolináři a to jsem slyšela,že je ta nejlepší porodnice tady,tak doufám,že přijde nějaké pozitivní info
opravdu moc děkuji a doufám,že taky nebudu rodit předčasně,chtěli jsme rodit spolu,tak hold nám to nevyšlo,hlavně ať jsou holky v pořádku
Rodila jsem 31+3 míry 1430g a 40cm, napíchaný kotrikojdy v 26.tt, dýchal si od začátku sám.
Ahoj,
rodila jsem taky v Motole - 30+4 tt a ta péče tam byla fakt super, vůbec si nemůžu stěžovat. Kortikoidy mi stihli napíchat naštěstí všechny injekce, Toník to zatím všecho dohání,tak uvidíme. Věř tomu, že i kamarádka to zvládne a holčička bude v pořádku.
Ahojky, taky se podělím o svou zkušenost. Porodila jsem ve 33týdnu akutním císařem- v nemocnici při monitorování srdíčka zjistili, že dcerce klesá srdeční činnost. Nevěděli, čím to je, pravděpodobně něco s placentou, takže musela z bříška ven. Porod bez komplikací, dcera dostávala kyslík jen prvních pár hodin, v inkubátoru byla týden, pak den ve vyhřívané postýlce a pak už se mnou na pokoji. Bohužel jsem měla problém s kojením- dcera se přisála, ale nevypila nic nebo velmi málo, takže jsem jí první 3 měsíce dávala odstříkané MM, pak jsme přešli na UM. Od začátku pěkně přibírala. Pravidelně jsme museli docházet na neurologii a fyzioterapii. Dcerka vše dohnala, je hrozně šikovná a nikdo by do ní neřekl, že je předčasně narozená. Je dost živá a moc se jí nechce spinkat, ale jinak je to zlatíčko a já jsem nesmírně šťastná, že je zdravá.
Ještě jsem zapomněla- dcerka vážila 1800 gramů a měla 42cm, kortikoidy jsem taky dostala.
ahoj ,jájsem rodila v 32+2,protze se u me z ničehonic objevil hellp syndrom,ani vysoky tlak jsem nemela ,ve stredu jsem byla u dr a pohoda zadana bílkovina v moči atd nic,ve čtvrtek mi zacalo byt spatne od zaludku, ve nedeli me prijali do porodnice,stihly teda jen jedny kortikoidy a Kubík musel ven,mela jsem šílený jaterní testy a rostli snad každou hodinu,Kubíček me 2590g!!! coz byl mazec,kvili tomu ze nestihly kortikoidy tak byl 1 den na kyslikove jakoby masce a pak mel 4 dny kyslik v inkubatoru zvyseny ,presne na den za mesic mi ho pustily domu,a ted má 8kilo a neco,cvicily jsem a uz vubec ani nemusime otaci se plazi se jako das ,neboj vse bude dobre
33tt je strdni nedonošenost to se už da ![]()
a na to ze byl mesic v nemocnici ,nebyla možnost byt s nim a to byl jen 10 dni v inkubatoru pak byl na postylce na intermedialu,prijali me na posledni 3 dny ,tak PLNE KOJIM ![]()