Predilekce - slehnutí hlavičky

251
12.3.14 14:26

Predilekce - slehnutí hlavičky

Ahojky všem,
potřebovala bych poradit nebo i uklidnit. Synovi budou 3 měsíce. Preferuje jednu stranu (levou) a začal mít slehnutou hlavičku. Začali jsme rehabilitovat Vojtovou metodou. Jenže jsme očkovaní, takže jsme cvičili ani ne týden a teď musíme týden necvičit, pak zas budeme týden cvičit, pak zas očkování, takže další týden zas nic. Zdá se mi, že hlavičku začíná mít čím dál tím víc slehnutou. Můžu se Vás zeptat na zkušenosti? Cvičením se hlavička srovná? Mám strach, že když cvičíme, pak zas necvičíme, že se to bude zhoršovat (i než Vojtovka zabere) a aby se mu nezačal deformovat i obličej. Na tu neoblíbenou stranu se otočí, i má hlavičku rovně, ale jakmile usne, tak se otočí doleva a hotovo. I během spánku se třeba otočí na pravou stranu, ale jen na chvíli. Děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9967
12.3.14 14:29

:nevim: polohovací válečky?

Jinak nevím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
12.3.14 14:29

Kdyz bylo uplne nejhur, tak jsem ho ukladala na bok, aby mu ta hlava proste na spravnou stranu spadla. Kamaradka zase blokovala tu nespravnou stranu knihou.

Bezne se nam osvedcovalo, jak radila dr, otacet ho v postylce, aby mel tu atraktivnejsi stranu pokazde jinde. Prvnimu se delala predilekce desne rychle, museli jsme ho otacet ani ne po tydnu. Hlavu ma nakonec peknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
12.3.14 14:48

Otáčet, otáčet, otáčet. Nic jiného nepomůže. Ty rady alá-pokládat na bok, tak aby viděl světlo, hračky, zarážet válečky… to už asi všechno znáš.
Cvičení nepomůže ke srovnání hlavičky, ale k tomu, aby nepreferoval jen jednu stranu.
Nám hodně pomohl otáčivý kolotoč nad hlavou-ten všechny děti milovaly. A když bylo potřeba, napolohovala jsem spící dítě jak bylo potřeba a přirazila ho zády k boku postýlky, příp. se mi osvědčil pytlík s rýží jako zarážka. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
12.3.14 14:54

My jsme taky preferovali jednu stranu, cvicenim se srovnal malej celej, zacal ty strany stridat a ne lezet jen na te sve oblibene strane, taky mel trochu hlavicku splacnutou, ale jak lebka rostla tak se to srovnalo :)malej to mel spis vzadu jako na temeni a tam ma tedka stejne vlasky :)Jinak nam do toho taky zasahovalo ockovani, ale nejak to nevadilo, srovnal se brzy a bylo po cviceni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
12.3.14 15:08

Ve trech mesicich uz kouka co kde lita… takze i bez cviceni muzes udelat takovy zaklad - na preferovane strane bila zed (plenka), na druhe strane vsecko zajimave..

a v dobe bdeni nosit na klokanka, na tygrika, pokladat na brisko - at vubec nema hlavu polozenou

to vse jde i po ockovani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7398
12.3.14 15:20

Nas maly byl naprosto stejny pripad, od 3. Mesice jsme cvicili vojtovku a pokroky sly videt ze dne na den.. po ockovani jsem mu dala pauzu cca 4dny, kdyz nemel reakci, kdyz mel zvysenou teplotu, tak tyden, ale vubec to nevadilo. Po pauze sme pokracovali a v pohode to zvladal.. cvicili jsme asi 3mesice poctive denne,4krat za den a hodne mu to pomohlo. Pak uz jsme presli na Bobatha a toho jsme taky postupne vypousteli, protoze jsem ho nepreprala. Ted ma 14m, hlava je skoro jak ma byt, ale uz to neni pod vlasama videt..
Nejaky zapirani hlavy ve spanku jsem nedelala, prislo mi to celkem drasticky, jen jsem to kednou zkusila a na tu neoblibenou stranu to slo otocit spatne, tak jsem to ani dal nezkousela..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
12.3.14 15:25

@ivaaneb jak říká pudloslava..otáčet v postýlce, aby ho to nutilo dát hlavičku na tu neoblíbenou stranu-takže neoblíbenou stranu za světlem, když se to srovná, polohovat co 3 dny-světlo zprava a zleva..tu oblíbenou stranu podložit válečkem srolovanou plenou..na neoblíbenou stranu dát barvnou hračku..
taky řešíme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
12.3.14 15:43

Děkuji všem za reakce. V postýlce má na neoblíbené straně vše, nás, světlo, hračky a na té jeho oblíbené je jen mantinel…Mám i takový polštářek od Babymoov proti slehnutí hlavičky. Jenže na to mi doktorka řekla, že se stejně bude na tu jednu stranu stáček a snažit se tam nějak dostat, takže by pak hrozila ještě skolioza páteře :(. Na bříško ho dávám, ale to je taky věc :? Vůbec mu to nejde a tak taky doufám, že to Vojtovka srovná. Hlavičku zvedá nádherně, ale asi to vše táhne zádama, protože když je na bříšku, tak se vůbec o ruce neopírá, ale jen je dá dozadu nahoru…Doufám, že se to vše srovná co nejdříve a nebudeme muset cvičit dlouho…S prvním synem jsem tohle vůbec neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
12.3.14 15:53

Já polohovala syna už od narození, vždy na jeden bok, pak na druhý. On byl i blinkací, takže poloha na boku byla lepší…Byla jsem trochu ujetá, že si to i psala, protože jakmile jsem ho vzala z postýlky, tak jsem nevěděla, na který straně ležel :). Žádný problém neměl. Ale možná jsou děti, kterým ani polohování nepomůže, prostě mají jednu stranu oslabenou a cvičit musí…Jinak přeji, ať se to brzy urovná :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
12.3.14 16:20

@Adinka_2012 Ze začátku jsem ho v zavinovačce také polohovala na bok po každém kojení na jinou stranu, ale pak v zavinovačce nechtěl být, lehnul na záda a začal upřednostňovat jednu stranu…Snad to bude dobrý a hlavička se už nebude tolik deformovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
12.3.14 16:42

To byla také výhoda, že malý byl klidný a usnul jen v zavinovačce a to docela dlouho. Pak si nepamatuji, jestli vydržel sám bez zavinutí na boku, možná že i chvíli jo…Pak se začal natáčet sám a už jsem to nechala být, ale žádnou stranu nepreferoval…Já si myslím, že když je někde problém svalový, že se to polohováním nespravý. A to, že je hlavička už trochu slehlá, tak to cvičení taky nevyřeší. Ale jestli to je jen trochu, tak to v poho schovají vlásky. Viděla jsem i opravdu hodně placatou hlavu na jedný straně a teď to člověk nepozná…Cvičením se uvolní neoblíbená strana a pak si bude hlavičku netáčet na obě, a tím pádem si už nebude slehávat tu jednu…Jediný, co bych v této situaci dělala, je opravdu cvičila, jak jen to půjde, a když dítě usne a stočí se mu hlavička, tak mu jí dala na druhou stranu…Ale to je jen můj laický názor, nejsem odborník a ani jsem nebyla ve vaši situaci…Ale všechno dobře dopadne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
12.3.14 19:15

@ivaaneb
Polohovat. Ev ve frydku mistu delaji specialni individualni helmicky na hlavu, mktere ji maji srovnat, takze jestli to ma hodne, muzes zkusit to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
12.3.14 19:21
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
12.3.14 20:05
@ivaaneb píše:
Ahojky všem,
potřebovala bych poradit nebo i uklidnit. Synovi budou 3 měsíce. Preferuje jednu stranu (levou) a začal mít slehnutou hlavičku. Začali jsme rehabilitovat Vojtovou metodou. Jenže jsme očkovaní, takže jsme cvičili ani ne týden a teď musíme týden necvičit, pak zas budeme týden cvičit, pak zas očkování, takže další týden zas nic. Zdá se mi, že hlavičku začíná mít čím dál tím víc slehnutou. Můžu se Vás zeptat na zkušenosti? Cvičením se hlavička srovná? Mám strach, že když cvičíme, pak zas necvičíme, že se to bude zhoršovat (i než Vojtovka zabere) a aby se mu nezačal deformovat i obličej. Na tu neoblíbenou stranu se otočí, i má hlavičku rovně, ale jakmile usne, tak se otočí doleva a hotovo. I během spánku se třeba otočí na pravou stranu, ale jen na chvíli. Děkuji za rady.

Ahojky, přes den natočte postýlku tak, aby koukal na vás přes „neoblíbenou stranu“ a i všechny hračky atd. přesunout na neoblíbenou stranu.. Motivovat. Ve spánku jsem podkládala hlavičku. Vždy jsem uložila ke straně postýlky a nacpala mezi jeho hlavičku a kraj postýlky ručník, aby nemněl prostor se otočit, takže spal alespoň s hlavičkou v rovné poloze.
Přes den jsem s ním cvičila, vždy jsem ho hlazení po tvářičce dotlačila (jemně samozřejmě) na neoblíbenou stranu a hned pustila.. a třeba 3-4× po sobě a pak třeba zas za 2hoďky znova. Myslím, že nám to pomohlo.. ze začátku se u toho vztekal, ale myslím, že to nebylo bolestí, ale tím, že jsem prostě dělala něco se mu dělat nechtělo. Taky otočil hlavičku na obě strany sám jinak.

Přeji, ať je brzy všechno OK:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky