Přirostlá předkožka ke žaludu u 3,5 letého chlapečka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
146
10.10.07 02:06

Předkožka

Ahoj,
mám dom 3,5 letého chlapečka. Na jedné straně má přirostlou předkožku ka žaludu. Nemá to od miminka, vždycky to bylo v pořádku až jednou to najednou nešlo úplně.....
Pani doktorka nám dla mastičku, že prý máme mazat, že se to třeba uvolní a když ne tak na sondičku… To se prý za předkožku dá taková tyyčinka /sondička/ a tím se žalud objede a předkožka strhne. Snad jsem to vysvětlila správně. Ale mě jde z toho mráz po zádech. Už takhle má syn strach z doktorů a teď tohle! Uvažuju zda by nebylo lepší, v případě, že se to po mastičce nespravý ho objednat na obřízku. Bude to mít v narkóze. Ale zas trauma z pobytu v nemocnici a na sál ho povezou beze mě a to by byl určitě histerák…
nevím co je horší :-(.
Nemáte s tím někdo zkušenost? Vůbec nevím jak tomu broučkovi pomoct. Možná to jenom moc řešim, nevim. :-(
Děkuju
 Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
146
10.10.07 02:07

Omlouvám se za překlepy a i tu hrubku :oops: ve slově hysterák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3813
10.10.07 07:27

Leni ty si znova těhu?
odkdy se předkožka přetahuje/stahuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.10.07 08:35

papko,

náš tříletý Petr (2.10.) také ještě nemá předkožku úplně odlepenou. Půjdeme teprve na tříletou prohlídku, tak uvidíme. Ale já jsem rozhodnutá, nikam s ním na strhávání nechodit. Starší Tom měl předkožku volnou až kolem 5. roku.

Pokud Petr nemá záněty a normálně čůrá, řešit to nebudu.

Lila, stále nepřihlášená

• Citovat
  • Upravit
19296
10.10.07 09:47

Ahoj.
Syn na uvolnění předkožky taky byl.(Nešla mu přetáhnout a při čůrání se mu vždycky udělala taková bnoulička.) Sice řval jak tur,ale zas taková bolest to prý nebyla. :wink: Prý se víc bál,co mu s ním dělají.Doma jsem se ho ptala,jestli ho to bolí,tak řekl,že ne.
Kamarádčin malý bratr byl na obřízce a bolelo ho to ještě doma.
Takže si myslím,že je lepší (pro dítě) ta sonda.A mazat a mazat a mazat.

Pa pa J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3813
10.10.07 09:53

Holky a odkdy to stahovat? malýmu je 6,5 měsíce a fakt mu nechci nic zanedbat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
10.10.07 10:00

Zlatko
Tak to ti nikdo neřekne přesně.Co mudra to názor. Kamarádka začla přetahovat už někdy kolem půl roku.Radila jí to doktorka.
A já jsme začla asi kolem roku a půl.Nebo 2? :oops: Už si to nepamatuju,ale už chodil. :lol: (I když on chodil od 10 měsíců) No určitě jsem začla až po roce.
To jsem ti moc nepomohla,že?Snad poradí i někdo jiný.
Pa pa J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
10.10.07 10:01

Já si také myslím,že sondička je šetrnější a hlavně méně bolestivá.Nám paní doktorka ve třech letech předkožku normálně strhla.Byla to chvilička a bylo hotovo.Říkala,že to bude ještě ten den bolet při čůrání,ale žádná bolest se nedostavila a čůrání bylo bez problémů.Takže jsme tím prošli úplně hladce,teda až na těch pár slziček hned po tom strhnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
10.10.07 10:14

Holky díky!!!!!!!!! Já z toho měla skoro noční můry. filda je takovej bebíčkovej. Škrábne se a slyším o tom ještě za dva dny :-/. Snad se to časem poddá.
Budem mazat, mazat, mazat a uvidíme jak to dopadne. Děkuju
Zlatko nemám aktualizovaný metříky! Žádný další těhu :-).Písnu ti na icq.pa všem.
 Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
10.10.07 10:52

O přetahování předkožky tu už bylo hodně diskusí, pohledejte. Jinak na pindíka netřeba sahat, pokud kluk nemá příliš malinký otvor na močení a nedělá mu to problémy. JInak žádné násilné přetahování, předkožka se uvolňuje postupně, někomu v roce, jinému v pěti letech.
Po roce-roce a půl se může po koupeli lehounce zkoušet přetahovat, ale jen tak, aby to nepůsobilo žádné nepříjemné pocity, pokud to nejde, nechat být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.3.13 03:50

O přetahování předkožky je tu několik vláken a docela hororové čtení. Že s tím může být problém jsem sice věděl, ale že až takový, to ne, takže jsem přetáhnul už ve třech měsících. Spíš byl problém vrátit zpátky, protože mu pindík hnedka naběhnul. Chtěl jsem mu umýt pod předkožkou, my jsme tomu říkali „sejra za ráfkem“ a teprve teď čtu, že to nebyla špína… Jo, život je celoživotní vzdělávání…
Zkoušel jsem mu pindíka mýt asi třikrát, problém nebyl, ale je fajn vědět, že může přirůst časem a že je to normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí