Jaké a kolik věcí do školky ?

28414
25.9.07 21:11

Jaké a kolik věcí do školky ?

Ahoj :wink:
Syn jde od října poprvé do školky, bude zatím chodit na pět dní v měsíci. Co všechno jsme měli pořídit, to vím, už to i máme. Krom obečení to byly bačkůrky, ručník, kartáček a pasta.
Mám mu tam ty věci nechávat? Ty bačkůrky a ručník asi jo, protože doma bačkoy nenosí a ručník má. Ale co kartáček a pastu, není to zbytečný, na kartáček se bude celý týden prášit, než tam zase přijde…
A co obečení, vždy mu dám s sebou náhradní na ven i dovnitř, kdyby se pocintal nebo počůral, aůe přijde mi zbytečný to tam nechávat.

Poraďte mi prosím mamky školkou zběhlé :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1092
25.9.07 21:17

ahojda tak ja ti asi moc neporadim, jen by me zajimalo jak se ti povedlo ze ti ditko vzali? nam budou v kvetnu tri a potrebuji nastoupit do prace a nechteji mi ho nikde vzit ani od zari :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
25.9.07 21:22

Ja beru vetsinu veci sebou domu, ale vsimla jsem si, ze vetsina maminek to tam nechava. Obleceni davam nahradni jenom dovnitr, pokud se zaspini venku a potrebuje nutne prevlect, tak maji erarni obleceni. Kdyz to beru domu, tak mam aspon prehled, co v te tasce je a co je potreba doplnit. Denne do ni navic doplnuji plenky na spani. Kartacek, pastu a rucnik dcera nepotrebuje, tak s tim neporadim. Jeste jsem se nedostala k tomu, abych ji koupila druhe papuce, takze jetaky berou sebou domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
25.9.07 21:23

No, je to asi tím, že je to vesnická školka, její kapacita je 24-26 dětí (teď nevím). S kamarádkou jsme tam byli přihlásit kluky, budou chodit spolu, a s nima je tam zatím 20 dětí.
No ale taky chci hledat od ledna-března práci a to už pak budu muset dát malýho do města do školky a nevím nevím… :wink:
Jinak mi řekli, že když budu chtít chodit do práce, tak mi malýho normálně vezmou na pořád na celý dny. Jenže mají jen do 15:00 - bohužel.
Tak hodně štěstí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
25.9.07 21:34

Ahoj,

my vsechno krome kartacku a rucniku bereme domu. Puvodne jsem to tak chtela nechavat a jen prubezne brat domu na prani dle potreby, ale dceri se moc libi skolkove backurky, takze je musime tahat domu. To same se zasterkou.
Doporucuji zkusit se domluvit s ucitelkou, co si o tom mysli.

lenka_ - uplne mi uniklo, ze jsi tehu…Gratulujeme…

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
25.9.07 22:11

Hm, tak nakonec dete taky od října jako my :wink: Když chodila starší do školky tak sme všechny věci ve školce nechávali a taky tam chodila jen párkrát za měsíc. Jako náhradní oblečení měla jen kalhoty, a dokonce kartáček dostala ve školce. Občas sme dostaly dom pytel na vyprání ( povlečení do postele, pyžamo, ručník… ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
26.9.07 11:34

Syn taky začíná chodit na 5 dnů v měsíci. Bude chodit 1 x týdně, takže mu tam nechám jen kartáček na zuby a pyžamo. Věci budu brát domů, protože jinak chodí denně do jeslí, tam má velkou spotřebu, takže by mi pak nějaké oblečení mohlo chybět. Jinak tam má oblečení na ven a na převlečení náhradní tričko, tepláky, slipy a ponožky. Papuče budu brát taky, ať se neztratí …

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
26.9.07 12:31

Ahoj,

přiznávám, že ve školce nechávám všechno. Ručník a hřeben mají erární, ale my tam máme 1 kompletní převlečení (vč. ponožek), bačkorky a pyžamko. Jelikož chodím pro staršího synka s mladším (3 měsíčním) v babyvaku (abych měla volné ruce a nemuselo ho nechávat v kočárku před školkou), tak se snažím opravdu nic nenosit. Doufám, že až bude třeba něco vyměnit, tak mne na to učitelky upozorní. :wink: Máme totiž moooc hodné. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
26.9.07 13:20

Ahoj.
Syn už chodí letos druhým rokem do školky.Vždy v pondělí přinesu nové oblečení a v pátek to nosíme domů.Jen kartáček, papučky a boty na zahradu, tam zůstávají pořád. Průběžně během týdne měním oblečení podle potřeby. Ten první rok měl ve skříňce(pro jistotu) náhradní spodní prádlo,kdyby se při spaní po obědě počůral.Pár nehod měl. Teď už je velký,tak se to snad nestane.
Pa pa J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
26.9.07 13:26

Ahoj,
náš Matýsek chodí zatím 2× týdně na celý den, ale od listopadu bude chodit denně.
Nechávám tam všechno.
V pytlíku má věci na převlečení (slipy, ponožky, tepláčky, triko) a teplejší tepláky na ven.
Bačkůrky doma nenosí, takže ty tam necháváme taky.
U postýlky má pyžamko a méďu, pyžamko asi jednou za čas obměním, ale méďa už je školkovej mazel, takže ten mu hlídá postýlku.
Kartáček a pastu tam má taky. Doma má jiný.

Akorát má skoro pokaždé dost zašpiněné tepláky z venku, takže ty měníme pořád.

M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
26.9.07 13:42

Barča začala chodit minulý týden v pátek. Pokud by chodila na týden, tak bych tam věci nechala te ntýden a zbylé dny bych je vzala domů.

Bude chodit pravidelně, takže vždycky v pátek přeberu a vezmu na vyprání.

Má tam kraťásky, sukýnku, náhradní tričko a kalhotky. Pak má mikinku a tepláky na ven (přidáme bundu) a bačkorky a boty na ven. Holinky a pláštěnku teprv dotáhnu, až to bude aktuální. A pak ještě zástěrka, když malujou…

V týdnu věci tedy nechávám.

Kartáček na zuby dostanou ve školce. Hřeben bude mít svůj, ale až když tam bude spát, do té doby ne, protože pro nás je utrpení česání i doma, natož od „cizí“.

Po tom týdnu bych to určitě vzala domů…

Jsou děti, které chodí už z domova přímo i oblečené, některé, co jsem se všimla, tak tam mají několikero náhradní oblečení.

Vycházela bych ze spotřeby doma, upravit to můžete průběžně. Je dobré taky mít lehčí varianty, nevím jak jinde, ale u nás se teda topí až hrůza…

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
26.9.07 13:55

U nás se chodí 5 dní po sobě, tak to tam má vždy navíc ponožky, tričko, tepláky, kalhotky. Na ty 3 týdny jsem to vzala domů, školkový bačkůrky u nás vedou, kartáček a pastu jsem tam nechala, ručníky mají erár. Spát tam nespí, takže pyžamko atd. jsem neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí