Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Moje skoro 4 letá holčička začala „zlobit“ tím, že když po ní něco chci, tak si zacpe uši a u toho ječí a směje se. Dělá to ale i třeba při jídle, při koupání, oblíkání...... Znáte to někdo, co s tím? ![]()
Ahoj,
znám to, ale nevím co s tím… Dělají to obě moje děti, každé z jiného důvodu. Míša, když ji za něco hubuju a chci, aby udělala něco, co ona nechce. Což je asi i případ tvojí slečinky. A Vítka zas hrozně baví zacpat si uši a co nejhasitěji ječet
Zatím „nejlepší“ to bylo v metru, když se rozjíždí a ten kravál nabírá na obrátkách, Vítek mu úplně stejně pomáhal…
Ale u těch holek to je evidentně nějaká předpuberta, bude hůř
Zkouším si taky zacpávat uši, když si ode mě nutí nějakou blbost, ale valný efekt to nemá. Třeba někdo poradí.
Katka
Děkuju Ti za odpověď, potěší, že v tom člověk není sám ![]()
Moje malá má kombinaci obou Tvých dětí, u toho ječí, kope, když ji chci ty ruce dát pryč tak se prověšuje… no je to moc hezký. Nepomáhá to ignorovat, nepomáhá plácnout na zadek, co s nimi uděláme ? ![]()
Adam to taky dělá a to většinou, když po něm něco chci, ale ne zas tak často. Kolikrát si je i zacpe a ječí nebo povídá a jakoby se zevnitř poslouchá ![]()
Vydrž, oni jsou prostě někdy na zabití ![]()
Jani, dík ![]()
Co s tím děláš ignoruješ to, nebo to nějak řešíš? Copak u toho oblíkání, nebo jiných věcí to jde přehlídnout, ale když tohle začne dělat u jídla a v tu chvíli jí je úplně jedno, jestli u toho to jídlo na sebe třeba zvrhne, tak to je fakt na zabití ![]()
No jak kdy
Podle toho, jak moc mě to v tu chvíli vytočí
Víc to ignoruju, ale už jsem mu i plácla ![]()
U jídla to teda nedělají, ale jakmile u jídla začnou blbnout, odebírám talíř. Možná nejlépe by bylo to ignorovat, protože mám zkušenost, že jakákoliv reakce je jen utvrdí, že je o ně zájem a pokračujou ještě intenzivněji. Vydrž, jen co si přestane zacpávat uši, vymyslí jinou blbinu
Chodí do školky? Tam odkouká věcí…
Katka
Tak to je svatá pravda, co se nenaučí sám, odkouká od jiných. Ale fakt jen sam blbosti, jako lezení po výškách, plivání, atd… Náš jde do školky od příštího týdne ![]()
Do škoky chodí, ale tam to prý nedělá. Naučila se to od svojí o dva roky starší sestřenice, ta si zacpávala uši, když slyšela nějaký hluk, tak moje holčička to ještě takhle víc zdokonalila ![]()
JO a taky má teď další novinku, večer si ve vaně lehá pusou do vany a tu vodu pije.Občas do toho začne i ječet a zacpávat si uši, topit se a smát se tomu, fakt je u nás veselo ![]()
Děkuju za povzbuzení, docela ho potřebuju před blížícím se zblázněním
Dělám si legraci, je to úžasnej malinkej človíček, jen občas nevím, jak na něj ![]()
O 2 roky starší sestřenice to je ta nejlepší studnice vědomostí! Taky jednu máme a Míša ji miluje ze všech nejvíc, všechny kraviny, které dělá Anička, dělá i Michalka
Ale teď už Anička chodí do 2. třídy, baví ji to, je pečlivá a svědomitá, už to není to třeštidlo. Tak mi svítá naděje, že třeba taky za 2 roky… ![]()
Katka