Velká změna v chování - zlobí !!!

5533
27.9.07 10:43

Velká změna v chování - zlobí !!!

Ahoj holky,
potřebuji od vás poradit nebo to svoje dítě snad zaškrtím :oops: :oops: :oops: . Martínek byl vždycky hodné dítě, poslouchal, uklízel si hračky,....... Zato teď je vážně na zabití. V červenci se mu narodila sestřička, ale s tím nebyl žádný problém. Má ji rád, pomáhá mi s ní, nežárlí myslím vůbec. Ale teď v září nastoupil do školky a během těch pár dní se strašně změnil. Neposlechne jediné slovo, odmlouvá, nechce po sobě uklízet hračky, nechce se oblékat, na všechno odpovídá nevím, vymyšlí všelijaké lumpárny jen aby mě vytočil :cry: . A já mám pocit, že na něj pořád jen ječím a když mi přetečou nervy, tak dostane na zadek. Nejhorší je, že to tak funguje od rána, co vyleze z postele, až do večera než usne. Když je ve školce, tak mám pár hodin klid, ale vždycky se děsím toho, že zase vybouchnu už pár minut po odchodu ze školky. Jsem z toho nešťastná, nechci na něj ječet, natož ho být, ale na něj nic jiného neplatí, a já nevím, co mám dělat. Navíc jsem na obě děti sama, manžel mi s nima nepomáhá a já už pomalu padám únavou. Chci být pro děti kamarádkou a né tou unavenou a uječenou mámou, která je pak celý den otrávená. Co mám dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1403
27.9.07 10:58

Vim, ze je to hrozne, ale musis vydrzet. Myslim, ze to muze byt jeste opozdena reakce na narozeni sestricky, nektere deti ji maji hned a nektere pozdeji (a ta byva pry horsi), navic, jestli je od zari poprve ve skolce, muze to mit spojene i s tim, ze jsi ho tam odlozila, protoze mas jine mimi. Doporucuju se mu co nejvic venovat, pokud mas komu, vraz mimi na prochazku treba babicce nebo kamaradce a venuj se radeji v ten cas jen synovi. Male je to jedno, zato on te ted potrebuje mnohem vic. Tim zlobenim si vlastne vynucuje tvoji pozornost. Vim, ze to je hodne narocne, obzvlast, kdyz je clovek nevyspany, ale jinak se to asi neda udelat.
Preju hodne stesti a pevne nervy
 Kacica

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
27.9.07 12:46

Ahoj.Tak podobný rpoblém jsme měli taky.
Docházeli jsme dokonce k psycholožce.Moc nám pomohla.Měli jsme vyrobit bodové hodnocení.Když byl hodný tak sluníčka,když zlobil,tak nic nebo mráček,barák,blesk…apod.Za hodně sluníček za týden byla malá odměna.Třeba kindervajíčko,lízátko…něco,co nedostává běžně.No a samozřejmě mu to musíš vysvětlit.Každý večer jsme společně rozebírali,co ten den bylo špatně a co se nám líbilo.Teď už dááávno nebodujeme a Kuba je už zvladatelný.
Prý se v něm byla láska k sestřičce a touha být zase sám.
Přeju pevné nervy.Budeš je potřebovat.
U Martínka je asi navíc i pocit odstrčení.Hodně se mu věnuj.
Hodně štěstí.
Pa pa J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
27.9.07 14:13

tterko Tak my jsme na tom ted úplně stejně…z andílka se nám klube ďáblík (začal ted chodit do školky ,ale miminko se má narodit za měsíc). Navíc dneska začal vyvádět, že do školky nechce…Snažím se být trpělivá a hodně se mu věnovat, ale úplně mně ubijí jeho přístup… odmllouvá, je drzý nechce si hrát… mám pocit, že mně schválně trápí… a navíc ty hormony. úplně se děsím, co bude až se narodí miminko.. :roll: :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
27.9.07 16:08

Znám :( Ale u nás to naštěstí už přešlo (příchod Ely byl celkově klidnější než příchod Pepi) - je to kombinace žárlivosti na maminku (u nás to bylo fakt na mě, ne na mladší dítě) a zátěže ze školky… Ono se to nezdá, ale děti jsou ze školky fakt totálně grogy - chce je to nechat maximálně spát a klidně dopřát i bohatější jídlo - já se teď nebráním tolik ani sladkým jídlům… A docela to pomáhá…

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
27.9.07 17:00

Ahojky,
přidám se s našimi zkušenostmi - žárlivost na bráchu už naštěstí není tak veliká, školku zvládá dost v pohodě 8) teď máme trochu krizi - už týden mají oba rýmu a kašel a tak trávíme celé dny doma. taky síla :( myslím že pro sousedy jsem hysterka co nezvládá děti … i když si třeba hrajeme na indiány ;)
Je fakt že jak nastoupila do školky, trošku se změnilo její chování - víc odmlouvá a „nevím“ používá taky dost často. Ve školce je přes odpo.spaní do cca 3h, takže je i docela odpočatá (ne že bych pro ni nechtěla chodit dříve, ale malý teď přechází na 1 spaní přes den a to chrní fakt dlouho). Ale jak tterko říkáš, někdy je na zabití po pár minutách

tak nám všem držím palce, přeji pevné nervy (klidně obalované v čokoládě) a doufám že z toho naši drobečkové brzy vyrostou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
30.9.07 08:37

Ahoj,
tak to je přesný. Péťa moc hodný chlapeček. V květnu se narodil brácha, žádný problém, naopak se mu sám věnuje, upozorňuje na pláč, prostě paráda.
Začal chodit do školky a začal neposlouchat (v lepším případě dělá hluchého) a stal se z něj obr cíťa. Já to 100% přičítám školce, dokonce se prvních 14 dní v noci počůrával. Ale když jsem se ho ptala, tak do školky chtěl a těšil se.
Není to žádná trága, ale proti mému hodnému chlapečkovi je to fakt změna. Takže budeme muset vydržet. Nám zabírá to, že nejsme doma, pořád vymýšlím programy, abychom až do večera měli co dělat. Naštěstí chodíme na cvičení, plavání a máme spoustu kamarádů.
Tak přeji ať nám to co nejdřív přejde.
 Alča.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
3.10.07 09:29

Holky, moc díky za podporu. Alespoň vím, že v tom nejsem sama :oops:
Jirabobes z mého prvního příspěvku to nevyznělo asi vůbec, ale já se malému věnuji jak jen můžu a neodstrkuji ho ani trochu - to jen pro upřesnění, aby jste si nemyslely, že jsem macecha, která má miminko, tak na starší už nemá čas........

Mamči, taky byly ty vaše děti po nástupu do školky tak strašně rozmrzelé a lítostivé? Já mám pocit, že Marťa teďka pláče nebo aspoň trucuje kvůli každé maličkosti. Je mi ho líto, vždycky se spolu pomazlíme, ale on za chvíli začne kvůli něčemu jinému :cry: . Dneska jsem se na tu změnu ptala učitelky ve školce a ta mi řekla, že prý je teďka taková většina dětí, že je to tím podzimem :? , ale mě se to nějak nezdá. Marťa nikdy takhle mrzutý nebyl - i když teďka bývá dost utahaný ze školky, tak možná je to kombinace ošklivého počasí a únavy - fakt nevím :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
4.10.07 09:10

Terko,
píšeš mi z duše. Asi máme větší citlivky.
Všechno má jako záminku k lítostivosti k pláči.
Jo, jo. Snad to přejde.
Kamarádku zase syn začal dost bít. Holt se ty dušičky s tím vším musí poprat, určitě v tom malou roli hrajou i ti naši mladší drobci. I když Péťa brášku miluje, nikdy se nestalo, že by mu ublížil, nebo že by byl na něj zlý, ale asi je toho na něj moc.
Tak ať je líp. Alča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
22.11.07 17:40

Já má teď plně stejný problém se synem. Sice do školky chodí už rok, ale v červnu se mu narodila sestřička a od té doby je fakt jak utrženej z řetězu - odmlouvá, neposlouchá, všechno mu musím říkat 10×, musím říct, že během 6 měsíců u něj nastal takovej obrat, že to nějak psychicky nezvládám. Při tom mi pomáhá s malou, hlídá ji, povídá si sní, hraje si sní, ikdyž někdy ho musím krotit, protože s ní zachází jak s plyšákem. Myslím si, že ta změna nálad určitě souvisí s narozením sestřičky. A to mi připadá, že teď se mu věnuju mnohem víc než před porodem. Ale u vás bo to mohlo být i tou školkou. A když jste zmínili tu lítostivost dětí, tak teď jsem citlivá spíš já, že už ho nemám doma, že nejsme pořád spolu a prostě, že už se ty chvíle nikdy nevrátí, když byl malý tichý roztomilý chlapeček. A mnohdy, když se podívám na dcerku, tak si vybavím ho v jejím věku a jsem z toho hned na měkko. Ale kolektiv dětí mu určitě prospěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
22.11.07 17:43

Já má teď plně stejný problém se synem. Sice do školky chodí už rok, ale v červnu se mu narodila sestřička a od té doby je fakt jak utrženej z řetězu - odmlouvá, neposlouchá, všechno mu musím říkat 10×, musím říct, že během 6 měsíců u něj nastal takovej obrat, že to nějak psychicky nezvládám. Při tom mi pomáhá s malou, hlídá ji, povídá si sní, hraje si sní, ikdyž někdy ho musím krotit, protože s ní zachází jak s plyšákem. Myslím si, že ta změna nálad určitě souvisí s narozením sestřičky. A to mi připadá, že teď se mu věnuju mnohem víc než před porodem. Ale u vás bo to mohlo být i tou školkou. A když jste zmínili tu lítostivost dětí, tak teď jsem citlivá spíš já, že už ho nemám doma, že nejsme pořád spolu a prostě, že už se ty chvíle nikdy nevrátí, když byl malý tichý roztomilý chlapeček. A mnohdy, když se podívám na dcerku, tak si vybavím ho v jejím věku a jsem z toho hned na měkko. Ale kolektiv dětí mu určitě prospěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
27.11.07 14:45

zlobí

Mile pritelkyne, jsme v tom vsechny stejne a ac je to osklive, jsem rada, ze na to nejsem sama.
Nase devenka byla zlato samo a je stale.Narodila se nam druha holcicka pred dvema mesici.Zadne projevy zarlivosti, ba naopak.Pomahala, malou stale mazli a se mnou je take za dobre.
Do skolky nechodi, jen jednou tydne do skolicky vMC na dopoledne a tam se moc tesi a prijde od tamtud vzdy v dobre nalade a zklidnena.
Projevy vzteku, odmlouvani, drze projevy a delani, ze nic neslysi je vsak na dennim poradku a domluva proste nezabira.
Vse jsme resili v klidu a pohode,ale nyni to neni mozne.
Tak pevne nervy a snad brzky konec tomuto obdibi. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
27.11.07 14:51

zlobí

A jeste mala rada.
Na skolkove zvykani a vztek je dobry etericky olej z mandarinky, ktery se kape na noc do aromalampy 3-6 kapek/dle velikosti mistnosti/ do vody a nechat nekde na bezpecnem miste v pokojicku.Nebo Masaz smesi slunecnicoveho oleje a mandarinky nebo sladkeho pomerance.Na 20 ml oleje 2-3 kapky eterickeho oleje.Masazi se navic sblizite a navazete opet dobry vztah.Nemusite umet tahy, jen se nechte vest po telicku vaseho drobecka a hyckejte ho. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.12.07 18:47

ahojky maminky, mám problém s mojí tříletou Rozárkou.
Je strašně úskostlivá, nic se jí nemůže říct a pořád pláče, všeho se bojí.Byla úplně v pohodě, trochu byla uknouraná, ale tohle je už hodně.
Nevím čím to je.Poradíte mi?? Šarásek :cry:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí