Předmanželská čistota a problém s dcerou

Anonymní
25.3.22 00:18

Předmanželská čistota a problém s dcerou

Ahoj,
S manželem jsme oba silně věřící. Velmi jsme při výchově dcery dbali na to, aby se víra promítala i do jejího vztahu a intimní život si se svým vyvoleným nechala až do manželství. V současnosti je jí 19 let a má prvního chlapce. Je to slušný kluk, vysokoškolák, řekla bych že hodný… Jen mi dělá starosti, že spolu asi zacházejí příliš daleko a čím dál tím víc se bojím, aby nedošlo na nejhorší. Dcera se se mnou o tom odmítá bavit, když ji prosím, aby to nedělala. Jsem zoufalá… Byla jste některá v podobné situaci?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
541
25.3.22 00:23

Nic ti do toho není, je plnoletá. V této situaci, ve které momentálně jsi, akorát zničíš vztah, který s dcerou máš.. Važ si toho, že máš zdravou, hodnou dceru a nech ji žít svým životem. Je to dospělá žena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2439
25.3.22 01:23

Dcera je plnoletá, respektuj, že teď už si může sama rozhodnout, jestli a do jaké míry bude vůbec ve víře pokračovat. Pokud budeš takto tlačit na pilu, máš našlápnuto, že ji to znechutíš úplně a třeba nebude věřící vůbec.
Její partner je věřící?
Ty jsi vstupovala do manželství jako panna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.3.22 01:36

Tady pomůže jen, když jí o půlnoci poliješ kýblem svěcené vody, třikrát praštíš krucifixem po hlavě a do toho budeš opakovat „Noli tangere circulos meos“.

Za radu není zač :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.22 01:50

A když spolu budou před svatbou žít, co se stane? Je opravdu tak důležité, kdy „ten okamžik“ nastane? Jsi si jistá, že je to vážně tak velký životní průšvih? Víš, ono to šesté přikázání není na prvním místě, dvakrát červeně podtržené, s obrovským vykřičníkem. Kdyby tam být mělo, tak tam je.

První přikázání je jiné. Slyš, Izraeli…

Být tebou, místo moralizování se zaměřením na vlastní čistotu srdce. Jak dceru chci vidět, čeho se vlastně bojím a jak si jí vážím jako jedinečného, milovaného člověka. Víra, v které vyrostla (byla vychovaná), jí může být oporou a určovat hranice, ale také nemusí. Nech to na ní, je dospělá.

Vmanipulovat potomka do pocitů viny kvůli sexualitě je cesta do pekel. To píše člověk, který má problémy s pocity viny skoro ve čtyřiceti.

Zoufalství není na místě. Prostě ji pusť…je přece svobodný člověk.

• Citovat
  • Upravit
1776
25.3.22 02:28

Katolík by takovou slátaninu nevyplodil. Navíc s úmyslem zveřejnit ji na portále pro veřejnost - mimo duchovní tématiku. Úmyslně používáš primitivní obraty jako " aby nedošlo na nejhorší", tak, aby jsi provokoval/a a vyvolával/a posměch a útočnost. Pakliže nejsi troll, obávám se, že s manželem patříte do skupiny chorých fanatiků, což z vás dobré duše nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9077
25.3.22 04:32

To je troll. Nereagujte. Některé kraje mají ještě prázdniny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9077
25.3.22 04:33
@mrazik6 píše:
Katolík by takovou slátaninu nevyplodil. Navíc s úmyslem zveřejnit ji na portále pro veřejnost - mimo duchovní tématiku. Úmyslně používáš primitivní obraty jako " aby nedošlo na nejhorší", tak, aby jsi provokoval/a a vyvolával/a posměch a útočnost. Pakliže nejsi troll, obávám se, že s manželem patříte do skupiny chorých fanatiků, což z vás dobré duše nedělá.

Přesně. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15300
25.3.22 05:48
@alisekR píše:
To je troll. Nereagujte. Některé kraje mají ještě prázdniny :mrgreen:

Troll to nejspíš je, ale žádné prázdniny už nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
25.3.22 06:10

Mám kamarádku, která je z věřící rodiny a jediný, k čemu todle bylo dobrý, že se holky kvůli sexu vdávaly v osmnácti…pak byly akorát manzelstvi nešťastný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13518
25.3.22 06:12
@Anonymní píše:
Ahoj,
S manželem jsme oba silně věřící. Velmi jsme při výchově dcery dbali na to, aby se víra promítala i do jejího vztahu a intimní život si se svým vyvoleným nechala až do manželství. V současnosti je jí 19 let a má prvního chlapce. Je to slušný kluk, vysokoškolák, řekla bych že hodný… Jen mi dělá starosti, že spolu asi zacházejí příliš daleko a čím dál tím víc se bojím, aby nedošlo na nejhorší. Dcera se se mnou o tom odmítá bavit, když ji prosím, aby to nedělala. Jsem zoufalá… Byla jste některá v podobné situaci?

Dcera má rozum, že se s tebou o tom nebaví. Naopak by to měli dotáhnout co nejdál, aby zjistili, jak si vyhovují.
A to, že jsi zoufalá řeš někde jinde než s dcerou. Zoufalý je spíš tvůj postoj a touha ji ovládat, i když to třeba myslíš dobře.
Nech ji, ať si najde svoji cestu. Tím pro ni uděláš úplně nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
25.3.22 06:16
@Anonymní píše:
Ahoj,

Bůh ji zavrhne, když bude soulozit před svatbou?

• Citovat
  • Upravit
1637
25.3.22 06:24

Tak my mame v sousedstvi verici rodinu a krome toho, ze chodi do kostela jsou uplne v pohode. Kdo to nevi, nic nepozna, na cele to napsany nemaji. Modli se i doma ( jsem se na rovinu zeptala :)), s pani sedavam na kafe a spis bych rekla, ze z ni vylozene cisi takova dobrota, me to silene uklidnuje a mam ji rada..A,,prodrbeme” kolikrat kde co :)). Z by nejak omezovala sve deti mi neni znamo a obe holky maji pritele…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9077
25.3.22 06:37
@karkarka píše:
Troll to nejspíš je, ale žádné prázdniny už nejsou.

No vidíš, tak je to jinej provokatér než děti. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13518
25.3.22 06:45
@jahuhudka píše:
Bůh ji zavrhne, když bude soulozit před svatbou?

Bůh ne, ale matka nejspíš jo… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria